» » Рецепт паски з маком на Великдень

Рецепт паски з маком на Великдень


Паска - це традиційна випічка на Великдень, незмінний атрибут святкового столу. Якщо ви вирішили зробити його самостійно, вам стане в нагоді рецепт паски на Великдень, що розповідає, як правильно приготувати дріжджове тісто, як спекти паску в духовці і як прикрасити його цукровою глазур'ю.

Рецепт паски на Великдень з покроковими фото

складові

Для опари:

  • 2/3 склянки молока
  • 1 ч.л. цукру
  • 30 г дріжджів сирих спресованих
  • 1/3 склянки борошна

Для тесту:

  • 3 яєчних жовтки
  • 2 з половиною склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 ст.л вершкового масла
  • 1/2 склянки макових зерен
  • 1/2 ч.л. солі
  • ванільний екстракт до смаку

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • склянка цукрової пудри

Як спекти паску

1. Спочатку готуємо опару. Молоко подогреем, але не вище 40 градусів. Додамо в молоко дріжджі і 1/2 ч.л. цукру. Розчинний в молоці дріжджі і цукор і додамо 1/3 склянки борошна. Ставимо опару в тепле місце, поки не утвориться пишна піна (на це знадобиться близько тридцяти хвилин).

Готуємо дріжджову опару для паски

2. У каструлю кладемо яєчні жовтки, цукор, сіль і ванілін, перемішуємо і розтираємо всю масу до білого.

Розтираємо яєчні жовтки з цукром, сіллю і ваніліном

3. Розігріваємо масло до рідкого стану і вливаємо в каструлю. Збиваємо до однорідної рідкуватий маси.

Додаємо розігріте масло і збиваємо суміш

4. Готуємо тісто для паски. В отриману суміш масла і жовтків перекладаємо опару і ретельно перемішуємо. Підсумкова маса вийде рідкої консистенції, приблизно такий, яку має тісто для випічки млинців.

Загрузка...

Додаємо опару, перемішуємо

5. Всипати в опару 2 склянки борошна, знову ретельно перемішати.

Додаємо борошно, перемішуємо

6. В результаті повинно вийти м'яке і липке тісто, яке нескладно перемішувати ложкою. Якщо яйця були великорозмірними, то доведеться додати трохи борошна (десь до півсклянки). Тісто необхідно ретельно місити приблизно 10 хвилин. Від часу і ретельності замісу залежить наскільки добре підійде тісто. Готове тісто сформувати в кулю, можна обмазати рослинним маслом, можна накрити рушником, оберігаючи від висушування.

Вимішуємо тісто, формуємо кулю

7. Поставити тісто в тепле місце і почекати його підйому. Тісто має збільшитися в обсязі більш ніж в 2 рази.

Прибираємо тісто в тепле місце, чекаємо збільшення обсягу в 2 рази

8. Потім тісто повернути на стіл, обмять і додати в тісто мак.

Додаємо в тісто мак

9. Тісто знову виставити в тепле місце і почекати збільшення його обсягу знову мінімум в 2 рази.

Знову прибираємо тісто в тепло до збільшення його обсягу в 2 рази

10. Підготуємо форму: вимазувати стінки і дно маслом, обсипаємо борошном. На дно форми покладемо гурток пергаменту для випічки і викладемо туди тісто. Форму потрібно заповнювати не більше ніж на 1/3 її об'єму.

Готуємо форми, викладаємо тісто для паски

11. Потрібно почекати, щоб тісто в формі підійшло. Потім потрібно розігріти духовку до 180 градусів, поставити в духовку форму з тестом приблизно хвилин на 20. Час випікання скорегувати в залежності від розмірів форми.

Випікаємо паски в духовці приблизно 20 хвилин

12. Готуємо глазур для прикраси паски. Потрібно змішати один білок з однією склянкою цукрової пудри і розтерти до отримання однорідної маси.

Готуємо цукрову глазур для паски

13. Викладаємо паски на піднос або на блюдо.

Викладаємо паски з форм

14. обливають глазур'ю. Додатково можна прикрасити паску різнобарвною присипкою і маком.

Обливаємо паски глазур'ю, прикрашаємо

Радимо прочитати

Тонкі яєчні млинці
Мабуть, можна сміливо сказати, що з усіх видів млинців яєчні млинці - найтонші. Тісто для їх приготування робиться дуже рідким, з невеликим вмістом борошна, але за рахунок того, що яйця самі по собі
Тонкі дріжджові млинці на молоці
Напевно, немає такої людини, яка не любить млинці. Ця страва універсальне: можна зробити солодким, можна - солоним; можна подати млинці як окрему страву, а можна приготувати з них торт, канапе ... А
Новорічне імбирне печиво з корицею
складові 100 г вершкового масла по 0,5 ст. звичайного і тростинного цукру 100 г вершкового масла 1 яйце сорти Д-1 2 склянки пшеничного борошна першого сорту 1 ч. Ложка какао по 1 ч. ложці меленої
Пиріг з вареним згущеним молоком на дріжджовому тесті (розстойка в холодильнику), рецепт з фото
А як ви готуєте дріжджове тісто на пироги, рулети і пиріжки? Напевно так само, як і я... Спочатку молочко підігріти, потім розвести в ньому дріжджі з цукром, потім зробити опару, почекати поки тісто
Булочки на кефірі без дріжджів пишні та смачні - рецепт на швидку руку з фото
Колись я вже розповідала, як готую ось такі пампушки на кефірі і без дріжджів, вирішила в цей раз поекспериментувати - додати борошна побільше і зробити булочки, якраз до того зробила макову начинку,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки