» » Тарт Татен з сирного тесту з хурмою

Тарт Татен з сирного тесту з хурмою


Тарт Татен - це французький пиріг-перевертиш. Цей пиріг сподобається всім, кому подобається карамельна випічка. Класичним варіантом начинки для нього є яблука. Ми ж пропонуємо приготувати зимовий варіант такого пирога - з хурмою. До речі, цей рецепт виручить вас, якщо вам попалася недозрілі, терпка хурма, тому що для цього Тарт Татена якраз-таки підійдуть щільні за структурою плоди, а від терпкості після випічки не залишиться і сліду. Ви здивуєтеся, наскільки Карамелізовані хурма смачна!

Пиріг Тарт Татен з хурмою

Найчастіше для приготування Тарт Татена готують рубане листкове тісто. Але і тут даний пиріг-перевертиш буде відрізнятися від свого «побратима», тому що для його основи використовується сирне рубане тісто. Воно виходить дуже ніжним, з легким молочним ароматом і ніжною сирною кислинкою.

складові

для приготування тіста:

  • 300 грамів сиру
  • 150 грамів вершкового масла
  • 150 грамів борошна
  • 1-3 ст. ложка холодної води
  • 1 ч. Ложка цукру
  • дрібка солі

Для начинки необхідні:

  • 1 великий або 2 середніх щільних плоди хурми
  • 2/3 склянки цукру
  • 1/3 склянки води
  • щіпка лимонної кислоти

Рецепт пирога-перевертні з хурмою

Сир подрібнити блендером або протріть через сито, щоб вийшла однорідна паста.

Протираємо сир через сито

Перекладіть сир в блендер, додайте борошно, сіль і цукор. Перебити масу в крихту. Якщо у вас немає блендера, перетріть все вручну.

Загрузка...

Додаємо до сиру сіль, цукор і борошно, подрібнюємо блендером

Потім додайте в цю крихту холодне вершкове масло і порубати ножем, поки частки масла не будуть розміром близько 5 мм. Не потрібно подрібнювати їх дрібніше, так як саме завдяки їм тісто буде мати шарувату структуру.

Додаємо вершкове масло, рубаємо його ножем

По 1 ст. ложці додавайте в тісто воду. Коли тісто збереться в кулю, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Готове сирне тісто

Потім на густо присипаної борошном робочій поверхні розкачати тісто в пласт товщиною 7-8 мм.

Розкачуємо тісто

Виріжте з цього пласта коло, діаметр якого буде на 2-3 см більше діаметру вашої форми для випічки. З тесту можна спекти печиво або рогалики.

Вирізаємо коло трохи більше діаметру форми

Тепер прийшов час приготувати начинку. Спочатку необхідно зварити карамель. Для цього всипте цукор на сковороду і додайте до нього воду.

Додаємо до цукру воду

Доведіть масу до кипіння, додайте дрібку лимонної кислоти і готуйте на маленькому вогні, поки маса не зарум'яниться.

варимо карамель

Цим часом хурму наріжте часточками.

Хурму нарізаємо часточками

Форму для випічки застеліть пекарської папером, вилийте в неї карамель, а зверху покладіть хурму.

Викладаємо форму папером, наливаємо карамель, укладаємо хурму

Накрийте начинку тестом, трохи підвертаючи вниз краю, як би створюючи тарілочку.

Накриваємо хурму тестом, краї підвертаємо вниз

Випікайте Тарт Татен з хурмою при температурі 200-210 градусів хвилин 20 до рум'яного кольору.

Після цього дістаньте форму з духовки і дайте пирога постояти 15 хвилин. За цей час карамель трохи загусне і заспокоїться. Потім переверніть пиріг на тарілку і зніміть папір.

Розріжте пиріг з хурмою на порційні шматки - і можна насолоджуватися смачним десертом!

Пиріг-перевертиш з хурмою

Радимо прочитати

Відкритий пиріг з вишнею
Найчастіше найсмачніші страви ще й найпростіші, коли в їх основі не так багато інгредієнтів, але кожен з них - найсмачніший, найсвіжіший. Саме так виходять непоказні на вигляд, але незабутні за
Яблучний пиріг з черешнею на кефірі
Замість магазинних печенюшок порадуйте своїх близьких домашньою випічкою, наприклад, смачним пирогом з яблуками і черешнею. Рекомендуємо вам спробувати приготувати його на кефірі або питне йогурті.
Цвєтаєвський яблучний пиріг
Мабуть, цветаевский яблучний пиріг - один з найпопулярніших пирогів з яблуками. Кулінари-любителі напевно неодноразово зустрічали цю назву, а може вже і не раз готували цей чудовий десерт.
Відкритий пиріг з помідорами і бринзою
Відкриті закусочні пироги - це прекрасна альтернатива улюбленою піці, яка припаде до смаку будь-якому, варто тільки вибрати потрібні інгредієнти для начинки. На відміну ж від піци, відкриті пироги

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки