» » Йогуртова панна-котта з м'ятою

Йогуртова панна-котта з м'ятою


Десерт панна-котта - це дуже ніжне ласощі. Мабуть, за смаком і консистенції його можна порівняти хіба що зі знаменитим крем-брюле. Це й не дивно, адже обидва десерту готуються на основі жирних, кремових вершків, які і роблять ці ласощі таким благородними.

Найпоширеніший рецепт панна-коти включає в себе вершки, змішані з молоком і невеликою кількістю цукру, желатин, а також насіння натуральної ванілі. Якщо у вас припасений ароматний стручок ванілі для приготування якогось особливого страви, то це якраз той випадок.

Йогуртова панна-котта з м'ятою

Йогуртова панна-котта, яку ми пропонуємо вам приготувати - це не класичний рецепт. Йогурт в його складі творить чудеса: десерт стає ще ніжніше, легше, а в смаку з'являється дуже делікатна і невагома кислинка. М'ята ж зробить панна-котту освіжаючою і прекрасно доповнить фруктовий топпинг на основі соковитих апельсинів. Ви точно не зможете встояти перед таким десертом!

складові

для панна-котто:

  • 1 стакан натурального йогурту без смакових добавок
  • 1 стакан жирних вершків (33-34%)
  • 1 стакан молока середньої жирності
  • 2-3 ст. ложки цукру з ваніллю (точна кількість краще підбирати під свій смак)
  • 15 грамів желатину (1 повна столова ложка)
  • 2 гілочки свіжої м'яти

для начинки:

  • 1 апельсин
  • 1 стакан води
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ч. Ложка крохмалю

Рецепт панна-котто з йогуртом

Желатин залийте половиною молока і дайте йому трохи набрякнути.

Заливаємо желатин половиною склянки молока

Час, що залишився молоко змішайте з вершками. Якщо ви не можете знайти пакетовані жирні вершки, не беріть вершки з меншим відсотком жирності. В такому випадку краще підійдуть сільські густі вершки, розведені трохи молоком.

Додаємо півсклянки молока в вершки

Поставте молоко з вершками на маленький вогонь і додайте туди цукор з ваніллю. Можна взяти окремо цукор і насіння чверті стручка ванілі.

Загрузка...

Додаємо цукор з ваніллю

Обірвіть листя м'яти. Кілька листочків залиште для прикраси, а решта крупно порубати і додайте в гріються вершки.

Додаємо рубану м'яту

Дайте інгредієнтів гарненько прогрітися разом.

Цим часом розпустіть желатин на невеликому вогні, постійно помішуючи.

Коли ви побачите, що вершки почнуть пузиритися, зніміть їх з вогню і влийте в суміш розчинений желатин.

Додаємо розведений желатин

Відставте посуд з вершками, щоб вони холоднішими - хвилин на 15. За цей час вершки додатково наситяться ароматами ванілі і м'яти.

Потім процідіть суміш.

проціджуємо суміш

Коли суміш охолоне до температури, при якій ви вже зможете спокійно до неї доторкнутися, можна вводити йогурт. Якщо ви це зробите, поки вершки гарячі, йогурт згорнеться.

Даємо охолонути, додаємо йогурт

Додавши йогурт, гарненько перемішайте рідину, щоб не залишилося жодної грудочки. Після цього розлийте панна-котту по маленьким формам і відправте її в холодильник для застигання. Зазвичай для цього достатньо 3-4 годин.

Розливаємо панна-котту за формами

приготування начинки

Для того, щоб приготувати апельсиновий топпинг, очистіть апельсин. Зробіть це за допомогою ножа, зрізуючи шкірку разом з білою перетинкою.

З залишилася шкірки зніміть 0,5 ч. Ложки цедри за допомогою маленької терки.

чистимо апельсин

Потім з очищеного апельсина виріжте часточки, щоб також позбавити їх від перетинок. Ви отримаєте апельсинове філе, якщо можна так його назвати.

Вирізаємо м'якоть апельсина

На сковороду влийте половину води, всипте цукор і додайте цедру. Дайте сиропу закипіти, після чого в другій половині води розведіть крохмаль і влийте його в сироп, безперервно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Доведіть масу до загустіння. Вона не повинна бути сильно густий - по консистенції вона повинна нагадувати рідкий кисіль.

Варимо апельсиновий сироп

Вирізані з апельсина часточки розріжте на 2-3 частини.

Зніміть сковороду з вогню і додайте в неї часточки апельсина. Все добре перемішайте. Топпінг готовий.

Додаємо часточки апельсина

Перед подачею формочку з застиглої пана кота на 20-30 секунд опустіть в гарячу воду і переверніть її на тарілку.

Зверху панна-котту полийте топінгом, прикрасьте тертої цедрою і рубаною м'ятою.

М'ятна панна-котта з апельсиновим топінгом

Радимо прочитати

Солодкий соус з вишні
Солодкий соус з вишні - це порятунок для всіх десертів, яким не вистачає родзинки. Та й просто освіжити і надати новизну будь-якого класичного десерту допоможе саме він. Ванільний або шоколадний
Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Як приготувати сирний мус
Як правило, найсмачніші страви - це найпростіші страви. По-перше, тому що добре відчувається і нічим не забивається смак основного продукту. По-друге, від їх приготування абсолютно не буде втоми, і
Профітролі з лимонним кремом
Профітролі - це дуже миле і повітряне частування. Навіть самі прискіпливі до калорій дівчата не зможуть встояти! Легка основа з заварного тіста і м'яка начинка з лимонного курдів і вершків, легкість
Бісквітний пиріг з чорницею
Чорниця - чудова ягідка, корисна, соковита і дуже смачна. З неї можна приготувати апетитне варення і джем, ніжні вареники та пиріжки, панна котту і желе. Вона відмінно поєднується з будь-якими видами

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки