» » Гарбузовий суп зі свинячими реберцями та квасолею

Гарбузовий суп зі свинячими реберцями та квасолею


В останні роки рецепти з гарбузом стають все різноманітніше (тепер це не тільки пшоняна каша з гарбузом або запечений гарбуз в духовці, як в дитинстві), відкриваючи нові варіанти її приготування і показуючи її з самих різних сторін. Наприклад, як в цьому гарбузовому супі зі свинячими реберцями. Це густий і насичений суп з дуже цікавим поєднанням м'яса, різноманітних овочів і приправ. Гарбуз грає тут важливу роль - пов'язуючи воєдино всі інгредієнти, вона надає страві цілісність і чудовий багатий смак.

Гарбузовий суп зі свинячими реберцями - рецепт з фото

складові

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 2 великі цибулини
  • 2 стебла черешкові селери
  • 4 зубчики часнику
  • 800 г гарбуза
  • 500 г свинячих реберець з м'ясом
  • 1 банка томатів шматочками (або 500 г помідорів очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізати)
  • 1,6 л курячого бульйону
  • 2 банки білої квасолі
  • 100 г шпинату
  • сіль
  • червоний гострий перець
  • чебрець
  • 3 лаврові листки

Як приготувати гарбузовий суп з м'ясом

Велику каструлю з товстим дном поставте на невеликий вогонь, налийте олію і розігрійте його. Лук почистіть, наріжте кубиками і покладіть в масло. Обсмажуйте його, поки не стане м'яким. Потім наріжте дрібними кубиками вимитий і обсушенний селера і додайте його в каструлю до цибулі. Смажте його разом з цибулею, помішуючи, пару хвилин.

Загрузка...

Обсмажуємо цибулю і селеру

Часник почистіть і дрібно поріжте або натріть на дрібній тертці. Додайте його разом з лавровим листом до цибулі і селері, обсмажуйте одну хвилину.

Додаємо часник, обсмажуємо

Гарбуз почистіть від скоринки і насіння, наріжте невеликими кубиками розміром приблизно 1,5х1,5 см. Додайте нарізаний гарбуз в каструлю до овочів разом зі свинячими реберцями.

Додаємо нарізаний гарбуз і свинячі реберця

Покладіть в каструлю томати і приблизно половину чайної ложечки чебрецю.

Додаємо томати і чебрець

Курячий бульйон підігрійте і додайте в каструлю до овочів і м'яса. Після чого додайте вогонь і доведіть суп до кипіння.

Додаємо підігрітий курячий бульйон

Як тільки суп закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб суп трохи побулькивал, і варіть півтори години, не накриваючи кришкою. Гарбуз дасть багато соку, тому треба щоб суп трохи википів. Через півтори години вийміть м'ясо і лавровий лист.

Доводимо суп до кипіння

Відкрийте квасоля, злийте рідину з банки і промийте квасолю проточною водою. Додайте її в суп і варіть ще п'ятнадцять хвилин. Потім посоліть і поперчіть суп до смаку.

Додаємо промиту квасолю

М'ясо відокремте від кісток, наріжте і покладіть назад в суп. Дайте супу закипіти. Якщо гарбузовий суп на ваш погляд рідкуватий, потримайте його на вогні ще трохи, хай зайва вода википить.

Даємо википіти зайвій воді

В останню чергу додаємо шпинат (можна замінити на молоді листочки Мангольд). Добре промитий шпинат потрібно крупно нарізати, покласти в каструлю, після чого перемішати суп і відразу вимкнути вогонь.

додаємо шпинат

Чудовим доповненням до наваристого гарбузовому супу будуть свіжоспечені житні коржі з висівками.

Радимо прочитати

Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не
Гарбузовий суп-пюре з куркою
Легкий і ніжний смак ароматної гарбуза і ненав'язливий смак курячого м'яса немов створені, щоб об'єднатися в одній страві. Представляємо вашій увазі простий, але дуже хороший рецепт, який дозволить
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки