Гарбузовий суп зі свинячими реберцями та квасолею
В останні роки рецепти з гарбузом стають все різноманітніше (тепер це не тільки пшоняна каша з гарбузом або запечений гарбуз в духовці, як в дитинстві), відкриваючи нові варіанти її приготування і показуючи її з самих різних сторін. Наприклад, як в цьому гарбузовому супі зі свинячими реберцями. Це густий і насичений суп з дуже цікавим поєднанням м'яса, різноманітних овочів і приправ. Гарбуз грає тут важливу роль - пов'язуючи воєдино всі інгредієнти, вона надає страві цілісність і чудовий багатий смак.
складові
- 2 ст.л. оливкового масла
- 2 великі цибулини
- 2 стебла черешкові селери
- 4 зубчики часнику
- 800 г гарбуза
- 500 г свинячих реберець з м'ясом
- 1 банка томатів шматочками (або 500 г помідорів очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізати)
- 1,6 л курячого бульйону
- 2 банки білої квасолі
- 100 г шпинату
- сіль
- червоний гострий перець
- чебрець
- 3 лаврові листки
Як приготувати гарбузовий суп з м'ясом
Велику каструлю з товстим дном поставте на невеликий вогонь, налийте олію і розігрійте його. Лук почистіть, наріжте кубиками і покладіть в масло. Обсмажуйте його, поки не стане м'яким. Потім наріжте дрібними кубиками вимитий і обсушенний селера і додайте його в каструлю до цибулі. Смажте його разом з цибулею, помішуючи, пару хвилин.
Часник почистіть і дрібно поріжте або натріть на дрібній тертці. Додайте його разом з лавровим листом до цибулі і селері, обсмажуйте одну хвилину.
Гарбуз почистіть від скоринки і насіння, наріжте невеликими кубиками розміром приблизно 1,5х1,5 см. Додайте нарізаний гарбуз в каструлю до овочів разом зі свинячими реберцями.
Покладіть в каструлю томати і приблизно половину чайної ложечки чебрецю.
Курячий бульйон підігрійте і додайте в каструлю до овочів і м'яса. Після чого додайте вогонь і доведіть суп до кипіння.
Як тільки суп закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб суп трохи побулькивал, і варіть півтори години, не накриваючи кришкою. Гарбуз дасть багато соку, тому треба щоб суп трохи википів. Через півтори години вийміть м'ясо і лавровий лист.
Відкрийте квасоля, злийте рідину з банки і промийте квасолю проточною водою. Додайте її в суп і варіть ще п'ятнадцять хвилин. Потім посоліть і поперчіть суп до смаку.
М'ясо відокремте від кісток, наріжте і покладіть назад в суп. Дайте супу закипіти. Якщо гарбузовий суп на ваш погляд рідкуватий, потримайте його на вогні ще трохи, хай зайва вода википить.
В останню чергу додаємо шпинат (можна замінити на молоді листочки Мангольд). Добре промитий шпинат потрібно крупно нарізати, покласти в каструлю, після чого перемішати суп і відразу вимкнути вогонь.
Чудовим доповненням до наваристого гарбузовому супу будуть свіжоспечені житні коржі з висівками.