Пиріжки з листкового тіста: добірка смачних рецептів
Листкова випічка дуже смачна і дозволяє використовувати велику кількість різноманітних начинок. Однак самостійне приготування такого тесту займає багато часу і вимагає певної вправності. На виручку прийде готове листкове тісто, з якого можна приготувати дуже смачні пиріжки.
Пиріжки з солодкою сирно-фруктовою начинкою
Таку випічку можна подати як полудня або недільного сніданку. Її по достоїнству оцінять і дорослі члени сім'ї, і малюки.
Найкраще виходять пиріжки з сирно-фруктовою начинкою із здобного листкового тіста, приготованого на дріжджах.
продукти:
- 1 упаковка листкового дріжджового тіста;
- 100 г борошна для розкочування;
- 100 г родзинок;
- 200 мл окропу;
- 150 г сиру;
- 1 ст. л. сметани;
- 100 г цукру;
- 1/2 ч. Л. кориці;
- 1 яблуко;
- 1 яйце.
рецепт:
- Тесту дайте полежати при кімнатній температурі 1,5-2 години.
За час вистоювання тісто не тільки розморозиться, а й збільшиться в обсязі
- Розкачайте його в пласт товщиною 1,5-2 см.
- Залийте родзинки окропом і дайте йому постояти 15 хвилин.
- Відкиньте родзинки на сито і змішайте його з сиром, цукром і сметаною.
- яблуко очистіть.
- Натріть на тертці.
- Додайте до сиру яблуко і корицю.
- Збовтайте яйце виделкою.
- Деко викладіть пергаментом. З тіста сформуйте пиріжки, помістивши всередину кожного начинку. Змастіть їх яйцем і відправте в духовку на 20-25 хвилин.
- Готові пиріжки трохи остудіть і подавайте на стіл.
Варіанти начинок
Листкове тісто дає такий простір для фантазії, що готувати з нього пиріжки можна з великою кількістю різних начинок.
М'ясна
М'ясна начинка з додаванням вершків відрізняється соковитістю і пряним смаком. Для неї підійде курячий або свинячо-яловичий фарш.
продукти:
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 300 г фаршу;
- 1 яйце;
- 100 мл вершків;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 5-6 горошин чорного перцю.
рецепт:
- Дрібно нарізати цибулю.
- Обсмажити її на гарячій олії.
- Підготувати фарш, додавши в нього сіль і ретельно вимішати.
- Збити яйце з вершками.
- З'єднати охолоджений обсмажену цибулю, фарш і яєчно-вершкову суміш. Потовкти у ступці перець і ввести в готову начинку.
Картопляна
Картопляна начинка відноситься до класичних, але з додаванням цибулі-порею починає «звучати» по-новому.
Для здешевлення вартості страви цибулю-порей можна взяти сушений, а не свіжий. В цьому випадку його потрібно буде замочити в гарячій воді на 15-20 хвилин.
продукти:
- 0,5 кг картоплі;
- 300 мл молока;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 стебло цибулі-порею або 150 г сушеної зелені.
рецепт:
- відварити картоплю.
- підігріти молоко.
- Приготувати пюре з додаванням солі.
- Дрібно нарізати цибулю.
- обсмажити його.
- Нарізати цибулю-порей.
- часник подрібнити.
- Обсмажити цибулю-порей з часником на гарячій сковороді.
- Змішати всі компоненти начинки і випікають пиріжки.
Відео: пиріжки з капустяної начинкою
У мене в морозильній камері завжди лежить упаковка-інша готового листкового тіста. Це дозволяє зобразити парадне блюдо буквально в лічені хвилини. Якщо мати готову начинку і розморозити тісто заздалегідь, то приготування випічки займає не більше десяти хвилин. Найбільше у нас люблять картопляну і м'ясну начинку, в які я іноді додаю гриби. Такі пиріжки і смачні, і ситні, їх можна навіть взяти на роботу в якості обіднього перекусу.
Когда вы делаете дома ремнот или просто меняете сантехнику, обязательно обратите внимание на наборы смесителей от интернет-магазина "Santehshop".
Любителі домашньої випічки високо оцінять пиріжки з листкового тіста. Важливо, що для їх приготування потрібно зовсім небагато часу, а всі інгредієнти доступні за ціною.