» » Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів


Ось уже і вишня достигла, а значить настав час готувати з неї варення. Тим більше, що рецептів його приготування більш ніж достатньо. Адже як відомо, готують таке смачне ласощі, як з кісточками, так і без них.

І звичайно, хто - то вважає за краще готувати його тільки з кісточками. Вважаючи, що саме вони дають солодкого ласощів той самий дивний смак і аромат. А хто - то готує без них, вважаючи такий варіант не тільки самим ніжним і смачним, але ще і більш корисним. Адже як відомо, кісточки містять синильну кислоту, і вважається, що при тривалому зберіганні вона може потрапляти в готовий продукт.

Як би там не було, думка у всіх різний, і воно може змінюватися по кілька разів у житті. А варення заготовляли, і будуть заготовляємо, кому як більше подобається.

Як відомо, не у всіх є вільний час, щоб не тільки заготовити солодке лакомсвто, та ще й кісточки дістати. Адже часу на це йде пристойно, сама знаю про це не з чуток. Сиджу за три - по чотири години щороку, і дістаю їх.

І тому найшвидший і простий спосіб - це залишити їх на своєму місці і готувати плоди саме в такому вигляді. Тим більше, що на якості готового продукту це сильно не відбивається. Пахуче вишневе задоволення зустрічатимуть на Ура в будь-якому вигляді.

А задоволення це можна отримати за допомогою найрізноманітніших рецептів - тут і швидкі способи, і більш повільні; і зовсім прості, і складніше; і з желатином, і з шоколадом, і з прянощами, і у власному соку. Яких тільки немає. Вибирай на будь-який смак!

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

А найголовніше Ви знайдете тут повний опис рецептів з відповідями на питання - як і скільки готувати, як зробити продукт густим і смачним, як його зберігати, а головне зберегти на зиму.

Складаючи сьогоднішню статтю, я постаралася врахувати найрізноманітніші побажання і смаки. Тому я сподіваюся, що кожен зможе знайти для себе рецепт за своїми уподобаннями.

зміст:

  • Вишневе варення на зиму з кісточками
  • Дуже простий рецепт варення «П'ятихвилинка»
  • Вишня «П'ятихвилинка» з расстойкой
  • «Желейне» ласощі з вишні з кісточками
  • Простий і смачний рецепт в мультиварці
  • Густе вишневе варення по-київськи
  • Ароматні ласощі «Пряна вишня»
  • Дуже смачна «Вишня в шоколаді»
  • Густе і смачне варення з вишневим сиропом

Вишневе варення на зиму з кісточками

Нам знадобиться:

  • вишня - 2 кг
  • цукор - 1 кг

приготування:

1. Плоди перебрати, прибрати попсовані плоди і ретельно промити в декількох водах. Викласти в друшляк партіями і дати стекти воді. Або ж розкласти плоди на рушник.

Рушник використовуйте яке не шкода, на нього буде витікати сік, і відіпрати його буде складно.

2. Коли плоди обсохнуть, пересипати їх в посуд, в якій будете готувати.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

3. Засипати їх цукром. Беремо цукру не в пропорції один до одного, як в абрикосовому і полуничному, а менше, рівно в половину.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Цієї кількості цілком вистачить, так як нашу заготовку на зиму ми будемо закручувати кришками. А за смаком воно вийде кисло - солодким, з природним смаків фруктів.

Хоча, при додаванні цукру потрібно враховувати, наскільки кислими є самі плоди, і діяти відповідно до цього. Зазвичай використовується пропорція на кілограм плодів - півкілограма цукру. Однак буває, що використовується пропорція один до одного. Або ж все проміжні значення між цими показниками.

4. Після того, як всипали цукор, перемішати вміст, щоб цукор проник всередину і вишня швидше дала сік.

Готувати наше ласощі ми будемо без води, у власному соку. Це дозволить отримати нам дуже густе варення.

Залишити суміш настоюватися годин на 6 - 8. За цей час вона пустить сік, на якому і будемо готувати далі.

5. Через належний час перевірити, чи достатньо соку. Якщо так, то можна поставити посуд з вмістом на повільний вогонь. Попередньо перемішати, щоб перемістити цукор, який зібрався на дні. Так він не пригорить при нагріванні.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Спочатку соку буде небагато, але в процесі нагрівання, його стає з кожною хвилиною все більше і більше. Масу потрібно помішувати, щоб нічого не прилипало до дна, намагатися при цьому не м'яти наші плоди. Особливо часто слід це робити, поки цукор ще не почав розчинятися, і не утворився сироп.

6. Дочекатися поки маса закипить, дати їй покипіти 3 хвилини і вимкнути вогонь. Вміст акуратно перемішати, і залишити настоюватися на 6 годин.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Щогодини масу акуратно перемішувати, щоб плоди рівномірно просочилися власним соком.

7. Через відведений час знову поставити таз з вмістом на вогонь. Видно, що сироп став яскравим і насиченим, плоди злегка зменшилися в розмірі, віддавши в нього свій сік, і як би тепер купаються в ньому.

8. Знову довести вміст до кипіння, і готувати при помішуванні ще 5 хвилин.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

9. Потім знову зняти з вогню і поставити настоюватися ще на 6 годин.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

10. І потім ще раз довести до кипіння, гоовіть при помішуванні 5 хвилин. Знімати піну.

Розлити варення в простерилізовані банки, закрити ошпарені і обсушеними кришками. Загорнути його кришками за допомогою закаточной машинки, або закриття загвинчуються.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Перевернути банки. Це дозволить не окислюватися кришці під час зберігання. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

11. Потім знову перевернути банки в їх звичний стан і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Зберігати його бажано не більше року. Кісточки вишні містять синильну кислоту, і зберігати таку продукцію довго не бажано.

Приготоване таким способом воно дуже популярно. У народі таке приготування називають - «з расстойкой». Тобто коли інгредієнти наполягають, даючи можливість максимально насититися соком основному компоненту, в даному випадку вишні.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Даний спосіб дозволяє зберегти основний компонент в цілому вигляді на весь термін зберігання, а також просто довго зберігати його без втрати якості.

Тому варіантів і варіацій способів »з расстойкой» багато, і деякі з них ми будемо розглядати сьогодні ще.

Дуже простий рецепт варення «П'ятихвилинка»

Ми вже готували за подібним рецептом його з полуниці і абрикосів, а тепер приготуємо і з вишнею. Основна перевага цього способу полягає в тому, що готується все дуже швидко і просто, всього за один прийом. І якраз цей факт і робить цей рецепт одним з найулюбленіших і затребуваних.

Нам знадобиться:

  • вишня - 1 кг
  • цукор - 600 гр

приготування:

1. Плоди перебрати і помити, видалити плодоніжки, попсовані і подзьобати птахами плоди. Дати стекти воді, виклавши плоди в друшляк або на рушник.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

2. Засипати вміст цукром, перемішати, давши можливість проникнути цукру вниз. Залишити настоюватися на 5 - 6 годин. За цей час повинен утворитися сік.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

3. Ще раз перемішати вміст і якщо соку вже досить для початку варіння, то ставимо таз на маленький вогонь. Спочатку соку трошки, але при нагріванні і розтоплюванні цукру його стає все більше і більше.

Протягом часу, поки йде нагрів, масу треба постійно помішувати, щоб цукор не пригоріла. Якщо це станеться, то варення придбає горілий запах, і він звичайно ж переб'є натуральний аромат, та й смак буде безповоротно втрачено. Тому стежте за цим моментом обов'язково.

Коли сиропу стане побільше, вогонь можна додати до середнього. В цьому випадку весь процес піде швидше.

4. На поверхні почне з'являтися піна, її треба знімати.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Залишена піна не дозволить добре і довго зберігатися продукту, тому знімати її треба обов'язково!

5. Дочекатися закипання і гарненько перемішати. Якщо кипіння припинилося, то дочекатися, поки знову закипить, і тільки після цього засікати час. Часу до закінчення приготування нам знадобиться 5 - 7 хвилин, в залежності від розміру плодів.

Під час кипіння продовжуйте знімати пінку.

6. До моменту завершення приготування у нас повинні бути напоготові простерилізовані і обсушені банки і кришки.

7. Швидко розлити в них варення прямо по самий край, щоб повітря не потрапив усередину. При накриванні кришкою буде добре, якщо навіть частина сиропу трохи виллється.

8. Також швидко закрутити банки і перевернути, поставивши їх на кришки. Щільно накрити теплою ковдрою, подоткнув його з усіх боків. У такому положенні процес стерилізації триватиме.

Прибрати ковдру слід лише через добу. Однак, банки нехай ще постоять в перевернутому стані день - два.

9. Тільки після цього їх перевернути і поставити на зберігання в прохолодне темне місце.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Як бачите, все дуже швидко. Крім того, що інгредієнти будуть настоюватися 4 - 5 годин, з самим приготуванням можна впоратися за 30 - 40 хвилин.

Вишня «П'ятихвилинка» з расстойкой

Так як вишню сьогодні ми варимо з кісточками, то я підстраховувати і готую його не 5 хвилин, а 3 рази по 5 хвилин. І воно у мене виходить ніби і п'ятихвилинка, але «з расстойкой» в 10 - 12 годин.

Нам знадобиться:

  • вишня - 2 кг
  • цукор - 1,5 кг

приготування:

Не можна сказати, що цей рецепт дуже швидкий, також, як не можна сказати і протилежне. На його приготування піде трохи більше часу, ніж в попередньому варіанті, якщо не брати до уваги, що вміст буде наполягати і насичуватися соком.

Будемо його готувати також без води. Це дозволить отримати його в кінцевому підсумку досить густим і дуже красивим.

1. Плоди перебрати і видалити пошкоджені. Якщо на них залишилася плодоніжка, її також прибрати. Потім їх помити і дати стекти воді.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Пересипати в таз.

2. Засипати вміст цукром. Я беру його 1,5 кг, так як сьогодні у мене вишня не надто солодка, але можна взяти цукру і трохи менше, наприклад 1 - 1,2 кг. Це ще залежить від того, наскільки солодке Ви любите варення.

3. Перемішати вміст і залишити настоюватися годин на 6, а точніше до появи соку. Вона повинна дати сік, на якому і будемо готувати наше рубінове ласощі.

4. Через 5 - 6 годин злегка нахиляє таз і дивимося з'явився сік. Його буде досить навіть зі стакан. З'явився і добре, значить пора приступити до приготування.

5. Перемішати вміст і поставити таз на маленький вогонь. Періодично помішувати, стежити, щоб цукор не накопичився на дні і не почав пригорати. Наше завдання розтопити його, і в поєднанні з утворюється від нагрівання соком, отримати сироп.

В цьому сиропі і будемо витримувати плоди.

6. Коли цукор практично весь розчиниться, а соку стане багато, вогонь можна додати до середнього, вже не боячись, що що - то пригорить. Але все одно помішувати вміст.

Почне з'являтися піна, її треба знімати. Але поки без особливого ентузіазму, дрібні острівці нехай залишаються. Впораємося з ними пізніше.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

7. Як тільки сироп закипить засікти 5 хвилин, дати йому покипіти цей час і відразу ж прибрати з вогню.

8. Поставити настоюватися на 10 - 12 годин.

9. Коли час вийде, знову поставити на вогонь, довести до кипіння і готувати рівно 5 хвилин, прибираючи піну. Потім прибрати з вогню і дати вистоятися 10 - 12 годин.

10. Через 10 - 12 годин всю процедуру повторити в точності так само, як вже робили.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

11. Заздалегідь простерилізувати і просушити банки і кришки. Гарячий продукт розлити по банках і закрутити кришки. Намагайтеся наповнювати банки до самого краю, щоб в банку не залишилося повітря.

Я зазвичай для такого варанта використовую самозакручівающіеся кришки. Готувалося варення досить довго і зберігатися буде прекрасно.

12. Перевернути банки, поставивши їх на кришки, дати охолонути в такому положенні. Потім перевернути і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

За цим рецептом я люблю готувати як з кісточками, так і без них. Це цілком надійний спосіб, завдяки йому варення виходить густим і смачним. А ще воно добре зберігається, що також важливо.

«Желейне» ласощі з вишні з кісточками

Такий варіант також можна готувати як з кісточками, так і без них.

Нам знадобиться (на 3 літри):

  • вишня - 3 кг
  • цукор - 1 кг
  • желатин - 70 гр
  • вода - 0,5 літра

приготування:

1. Плоди перебрати, прибрати всі пошкоджені і плодоніжки. Потім добре промити плоди і дати стекти воді. Перекласти в таз або каструлю.

2. Засипати її цукром, перемішати і залишити настоюватися до утворення соку. На це може знадобитися 3 - 4 години.

3. Желатин розвести водою і залишити настоюватися відповідно до інструкції на упаковці. Розрахуйте час, щоб він був готовий безпосередньо перед початком нашої заготовки.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

4. Як тільки з'явився сік, при перемішуванні Ви побачите, що його утворилося вже досить, поставте таз з вмістом на вогонь.

При помішуванні, розтопіть весь цукор. Соку стане утворюватися все більше, перемішувати ж треба, поки весь цукор не розчиниться.

5. Поставити на вогонь желатин, який на той час уже набряк, і також при помішуванні тримати його на маленькому вогні до розчинення.

6. Після того, як закипить сироп, варити вміст 7 - 8 хвилин. Потім влити тонкою цівкою розчинений желатин при безперервному помішуванні. Все перемішати, і як закипить, тут же вимкнути вогонь.

7. Розлити гарячим у простерилізовані банки і закупорити кришками.

8. Зберігати в темному прохолодному місці.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Поки варення гаряче, воно ще рідкуватий. Але коли охолоне, буде густим, красивим і смачним.

Простий і смачний рецепт в мультиварці

Багато готують зараз варення в мультиварці. Це швидко, зручно, і тому цей спосіб дуже популярний. І швидше за все ті, у кого вже така диво - каструлю куплена давно, вже пристосувалися, і вміють готує в ній абсолютно все.

Але ось ті, у кого вона з'явилася зовсім недавно, швидше за все відчувають часом складності. І виникають питання, на які хотілося б знайти відповідь. Я і сама стикалася з подібними питаннями, коли у мене тільки з'явилася ця чудо-каструля. Так що там говорити, я і підійти то до неї не знала як.

Тому цей рецепт для тих, хто тільки почав освоювати її. І тому, щоб питань не виникало, я вирішила зробити цю главу не у вигляді опису, а включити в статтю відео.

У ньому можна все уважно подивитися, і побачити куди і на які кнопочки натискати.

Як бачите, все досить просто! А також розказано, як вирішити питання, якщо вишня не дала соку. Це питання, до речі, задають досить часто. І ось він відповідь!

Я думаю, що подивившись цей докладний рецепт, питань у Вас вже не залишилося і Ви сміливо можете починати готувати в мультиварці смачне ароматне вишневе частування.

Густе вишневе варення по-київськи

Особливістю даного рецепта є те, що воно буде готуватися у вишневому соку з м'якоттю, тобто у власному соку. І це дозволить йому стати дуже густим і неймовірно смачним.

Його приготування вимагає часу і зібраності, тому запасайтеся одним, і іншим, а також готуйте вишню і цукор. І приступимо до приготування.

Нам знадобиться:

  • вишня - 10 склянок
  • цукор - 10 склянок
  • вишневий сік з м'якоттю - 1 стакан (1,5 склянки плодів)

приготування:

Взагалі, в класичному виконанні за цим рецептом кісточки слід видаляти. Але у нас сьогодні інша тема, і тому готувати ми його будемо принципово з кісточками.

1. Плоди перебрати, видалити пошкоджені і плодоніжки. Ретельно промити і просушити.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

2. Півтора стаканаплодов очистити від кісточок і пробити блендером в пюре.

3. У таз всипати стакан вишні, вилити сік і додати склянку цукру.

4. Довести до кипіння при частому помішуванні. Після закипання готувати 5 хвилин.

5. Потім знову додати склянку плодів і стакан цукру. Довести до кипіння і знову гріти 5 хвилин.

6. І так, через кожні 5 хвилин кипіння, поступово додавати по склянці одного і іншого. Всього вийде 10 закладок з проміжками в 5 хвилин після закипання.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

7. Після останньої п'ятихвилинної варіння викласти готовий продукт в простерилізовані банки. Закрити простерилізованих кришками і закрутити.

Спочатку варення буде рідкуватим, але постоявши, воно загусне.

8. Перевернути банки, поставивши їх на кришки і щільно укутати ковдрою. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

9. Потім перевернути назад і прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Точно також Ви можете приготувати смачне частування і без кісточок.

Ароматні ласощі «Пряна вишня»

Якщо Ви любите східні прянощі, то Вам точно сподобається цей рецепт. Тому що варення з нього виходить просто з божественним ароматом, кольором, ну і з таким же смаком, звичайно!

Нам знадобиться:

  • вишня - 2,5 кг
  • цукор - 1,25 кг
  • кориця - 2 палички
  • гвоздика - 2 бутона
  • кардамон - 5 коробочок
  • бадьян - 3 зірочки

приготування:

1. Плоди перебрати, видалити пошкоджені і ретельно помити. Дати стекти воді.

2. Пересипати їх в таз або товстостінну каструлю і засипати цукром. Перемішати вміст, щоб цукор перемішався з плодами. Залишити на 5 - 6 годин для настоювання і виділення соку.

3. Перевірити, чи з'явився сік, після чого поставити на маленький вогонь і почати прогрів, помішуючи досить часто. Стежити, щоб цукор не залежувався на дні і не пригорає.

4. Розтопити таким чином цукор повністю, разом з цим сироп нагріється і закипить. Під час всього процесу при утворенні піни знімати її. Як закипить, кип'ятити всього 1 хвилину, потім відразу ж зняти з вогню.

5. Залишити до повного охолодження години на 3 - 4.

6. Всі прянощі скласти в марлевий мішечок, або в ситечко для заварювання чаю, або в спеціальний пластиковий контейнер з дірочками, призначений якраз для таких цілей.

Така процедура дозволить дістати згодом все прянощі без втрат, коли вони нам уже в варення не знадобляться. Не те, доведеться потім їх довго там вишукувати.

7. Поставити таз знову на вогонь, покласти в нього підготовлені прянощі. Довести до кипіння, і готувати всього 2 хвилини. Не забувати при цьому знімати піну.

8. Прибрати з вогню і дати охолонути 3 - 4 години. Потім повторити процедуру ще двічі, загальна кількість варок має скласти 4.

9. Після закипання і прогрівання вмісту в останній раз, дістати прянощі, а готове ласощі розлити в простерилізовані банки, закрити такими ж кришками.

10. Поставити на кришку і залишити в такому вигляді до повного охолодження. Можна прикрити рушником.

11. Потім поставити на зберігання в темне, і добре, якщо і прохолодне місце. Взагалі таку заготовку на зиму можна зберігати і при кімнатній температурі.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Дуже рекомендую приготувати хоча б трохи такого ласощі. У ньому все на висоті - і смак, і колір, і запах! Просто казка «Тисяча і одна ніч».

Дуже смачна «Вишня в шоколаді»

Ну треба ж, до чого дійшла народна любов, вже і варення Вам, і шоколад - просто подвійне задоволення!

Обов'язково приготуйте таку смакоту на пробу. Даю інгредієнти в зменшеному розмірі, як раз для того, щоб розкуштувати.

Нам знадобиться:

  • вишня - 500 гр
  • цукор - 150 гр
  • ваніль - 0,5 стручка
  • шоколад темний - 100 гр (плитка)
  • лимонний сік - 1 ст. ложка
  • вода - 100 мл

приготування:

1. Плоди перебрати, видалити все зайве, і ретельно промити їх. Потім обсушити, розклавши їх на рушник.

2. У тазу змішати цукор з водою і лимонним соком. Всипати в нього вишню і гарненько струснути, або перемішати.

3. Поставити на маленький вогонь і безперервно помішуючи розтопити весь цукор.

4. Довести до кипіння, покласти половину стручка ванілі або можна замінити його ванільним цукром. Замінити звичайно складно, натуральну ваніль все ж цукор не замінити. Але все одно, не відкладати ж в сторону рецепт, тому замінюємо сміливо, ванільний аромат ми все одно отримаємо.

5. Після того, як сироп закипить, знімати піну. Готувати 30 хвилин, періодично помішуючи, щоб всі плоди варилися рівномірно і просочувалися їм з усіх боків.

6. Шоколад поламати на шматочки. Після закінчення 30 хвилин, покласти його в загальну масу. При помішуванні дати йому можливість повністю розтопиться. Через хвилину, або дві вимкнути вогонь. Прибрати стручок ванілі.

7. Відразу ж розкласти в простерилізовані банки і закрити простерилізованих кришками. Закрутити і поставити на зберігання.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму - 9 простих і смачних рецептів

Звичайно, довго такі ласощі зберігатися не буде. Занадто великий буде спокуса спробувати його. А як почнете пробувати, так відразу ж і з'їсте. Ну може на два рази вистачить.

Зате наступного разу зваріть побільше!)

Густе і смачне варення з вишневим сиропом

А ось ще один дуже цікавий рецепт, за яким виходить відмінне вишневе ласощі. А щоб Ви не втомилися читати його, я хочу запропонувати Вам для перегляду відео.

У ньому Ви зможете не тільки познайомитися з новим варіантом приготування смачного частування, але ще і підглянути деякі нюанси приготування вишневого ласощі взагалі.

Погоджуся, що доведеться повозитися з цим такого ласощі, але це того варто. До того ж, чим більше Ваші руки намагаються, тим більше любові Ви вкладаєте в кінцевий результат. І тому таке варення можна вважати не тільки ласощами до чаю, але і ліками, хоча б від поганого настрою.

Я сподіваюся, що рецепт Вам сподобався, і Ви захочете приготувати по ньому.

А також сподіваюся, що Вам сподобалися і інші рецепти. І Ви змогли з усього цього багатства вибрати найбільш вподобаний. Адже це дійсно і є справжнісіньке багатство. Його довгий час збирали люди, і передавали з рук в руки. Перш за все передавали мами і бабусі, потім передавали подруги, сусіди і товариші по службі.

Так і дійшли рецепти до наших днів. І сподіваюся, що продовжать свою ходу і далі. Тому віддаю їх сьогодні тільки в хороші руки))). І також сподіваюся, що Ви ними також поділіться зі своїми друзями. Адже це так просто зробити в даний час. Буквально одним натисненням кнопки).

Заготовлюйте варення і нехай воно у Вас буде найсмачнішим, найароматнішим, і найкориснішим!

Смачного!

Радимо прочитати

Королівське варення з абрикосів з кісточками: смачні рецепти на зиму
В одній з попередніх статей ми вже багато говорили про приготування одного з найсмачніших ласощів - про абрикосовому варення. Після виходу статті, читачі блогу написали коментарі та зазначили в них,
Малинове варення на зиму - рецепт варення з малини з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як я варю варення з малини на зиму. Чесно сказати, переглянула кілька рецептів малинового варення і здивувалася, чому то практично у всіх з них пропонується додавати в ягоду з

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки