» » Лимонний кекс на йогурті з цукровою помадкою

Лимонний кекс на йогурті з цукровою помадкою


Добре приготовлений кекс - це завжди щось особливе: ніжна, м'яка, практично тане структура, легкий смак і надзвичайний аромат. Таким він виходить завдяки спеціальному методу приготування, суть якого полягає в ретельному збиванні м'якого вершкового масла до пишного стану. Це нагадує процес приготування масляного крему. Саме цей маленький секрет і є тим самим чарами, яке робить кекс кексом, а не простим пирогом. Але ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що можна зробити кекс ще ніжнішим: всього лише додайте в нього натуральний йогурт.

Як і всі кисломолочні продукти, йогурт діє на тісто благотворно, підсилює дію розпушувачів. Завдяки цьому випічка з йогуртом завжди виходить набагато більш ніжною, ніж, наприклад, на молоці.

Лимонний кекс на йогурті - рецепт з фото

Смак кексу на йогурті буде набагато більш ніжним і делікатним, придбає вершковий відтінок. Цей смак відмінно поєднується з ароматом цитрусових, а особливо - з лимоном. Додайте трохи цедри в тісто - і кекс перетвориться, стане десертом з яскравим смаком. А довершити десерт допоможе цукрова глазур - помадка.

складові

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 150 грамів йогурту без добавок
  • 120 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 яйце
  • цедра 1 лимона
  • 1,5 ч. Ложки розпушувача
  • дрібка солі
  • трохи лимонної цедри або кондитерських посипань для прикраси готового десерту

Для глазурі:

  • 60 мл води
  • 200 грамів цукру

Рецепт лимонного кексу на йогурті

Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло і яйце. Ці інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Розм'якшене масло змішайте з цукром.

Змішуємо масло з цукром

Збийте інгредієнти міксером на невисокій швидкості до пишного стану.

На дрібній тертці натріть цедру лимона. Знімайте тільки жовту частину, намагаючись залишити поза увагою білу - вона може дати неприємну гірчинку.

Загрузка...

Натираємо цедру лимона на тертці

Додайте цедру в збите масло, а також введіть туди яйце.

Додаємо яйце і цедру в збите масло

Злегка збийте масу.

збиваємо масу

Потім влийте йогурт і перемішайте.

додаємо йогурт

Просійте в ємність з тістом борошно, а також додайте розпушувач і дрібку солі. Найкраще додавати борошно потроху, щоб краще контролювати процес, адже в залежності від її вологості, розміру яйця, жирності йогурту і вершкового масла, тісто може вийти гущі або рідині.

Додаємо борошно, сіль і розпушувач

Ретельно перемішайте тісто, щоб воно вийшло гладким і ніжним. В результаті тісто для кексу на йогурті має бути схожим по консистенції на сметану.

Замішуємо тісто для кексу

Акуратно заповніть тестом форму для запікання. Якщо ви використовуєте металеву форму, змастіть її невеликою кількістю масла, щоб готовий кекс можна було витягти.

Викладаємо тісто у форму

Випікайте лимонний кекс 40 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність вироби перевірте зубочисткою - якщо проткнути кекс, вона повинна вийти сухою. Поверхня десерту повинна зарум'яниться.

Випікаємо кекс в духовці

Готовому кексу дайте постояти 5 хвилин у формі, а потім витягніть його і дайте повністю охолонути.

Як приготувати цукрову помадку

Поки остигає кекс, приготуйте помадку. Для цього змішайте цукор і воду в невеликому сотейнику.

Змішуємо воду з цукром

Поставте ємність на вогонь, доведіть сироп до кипіння і варіть до проби на м'який кульку.

Доводимо до кипіння

Щоб перевірити готовність сиропу, наберіть трохи в чайну ложку, опустіть ложку в стакан з холодною водою, а потім спробуйте зліпити з цього сиропу кулька - він повинен вийти м'яким і податливим.

Проба на м'який кульку

Готовий сироп перелийте в інший посуд - так він швидше охолоне. Почніть збивати сироп на середній швидкості.

Збиваємо готовий цукровий сироп

Поступово він почне густіти і світлішати. Коли сироп стане комковаться, помадка готова.

Сироп починає комковаться

Зберіть помадку в кулю, укутайте в плівку і дайте полежати 10-15 хвилин.

Даємо помадці полежати

Коли кекс повністю охолоне, трохи нагрійте помадку - вона стане текучої, але збереже світлий колір і кремову текстуру. Щедро полийте помадкою лимонний кекс.

Поливаємо кекс цукровою помадкою

Прикрасьте виріб лимонною цедрою або кондитерськими посипаннями.

Радимо прочитати

Гарбузовий кекс з медом
Коли настає гарбузовий сезон, обов'язково потрібно спекти ароматний гарбузовий кекс, який подарує вам гарний настрій, побалує близьких своїм медовим ароматом, вологим м'якушем і яскравим помаранчевим
Сирний кекс з лимоном
Кекс - десерт найпростіший, але такий багатоликий! Саме в цьому секрет його неймовірну популярність по всьому світу. Кекс може бути і самостійним десертом - великим або маленьким, порційних, - а
Морквяний кекс
Морквяний кекс - це справжні ласощі. І якщо ви в цьому сумніваєтеся, тому що жодного разу не пробували додавати морква в випічку, то вам необхідно терміново заповнити цю прогалину в своєму
Сметанний кекс
Рецептів приготування кексів величезну кількість: з родзинками, горіхами, шоколадні, з фруктами, яблуками, цукатами, корицею і так далі. А я пропоную приготувати сметанний кекс. Особливість його в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки