Пишний омлет з сосисками в духовці
Омлет в духовці - смачне, ніжне і корисне блюдо. А якщо додати сосиски, м'ясо або курку, тоді у вас буде повноцінний сніданок або вечерю. Розглянемо, як приготувати омлет з сосисками на сметані в духовці, і які будуть потрібні для цього продукти.
складові
- яйця курячі - 4 шт.
- сметана - 3 ст. ложки
- спеції (орегано, розмарин, коріандр) - за смаком
- сіль за смаком
- сосиски (молочні) - 3 шт.
- петрушка свіжа - 4-5 гілочок
Як зробити омлет в духовці
1. Вбийте курячі яйця в миску.
2. Додайте сметану будь жирності. Краще, звичайно, використовувати сметану від 20% жирності.
3. Тепер додайте сіль за смаком і притрусіть улюбленими спеціями. Наприклад, відмінно підійде орегано, розмарин, коріандр.
4. Тепер за допомогою віночка яєчну масу потрібно добре збити.
5. Сосиски відварити в підсоленій воді протягом десяти хвилин. Потім очистіть і поріжте кільцями.
6. Викладіть сосиски в миску з яйцями і перемішайте.
7. Підготуйте будь жароміцні формочки середнього розміру. Краще брати порційні форми. Так і омлет швидше приготується, і вже порції поділені. Поділіть масу в мисці на дві частини і наповніть форми наполовину.
8. Свіжу петрушку помийте і викладіть трохи в кожну формочку зверху.
9. Поставте форми в розігріту духову шафу і випікайте при температурі 170-180 градусів близько двадцяти п'яти хвилин. Дивіться по готовності. Омлет повинен стати пишним і високим, м'яким. Готовий омлет з сосисками дістаньте з духовки і подавайте до столу відразу ж. Остиглий омлет вже не так смачний, як свіжоприготований.