Домашні сосиски з курячого філе
Всі давно звикли асоціювати сосиски з фаст-фудом, з чимось шкідливим і не зовсім натуральним. Але якщо ви приготуєте сосиски самостійно, то ви переконаєтеся, наскільки вони відрізняються від промислових виробів.
Звичайно, домашні сосиски вимагають час на приготування, але насправді цього часу потрібно не більше, ніж, наприклад, на ліплення вареників або жарку млинців. А якщо у вас вдома є пара-дві вільних рук, то справа піде набагато швидше. І якщо ви приготуєте за раз велику партію сосисок, то можна буде їх заморозити, і швидке корисне блюдо завжди буде у вас під рукою. Та й на смак вони виходять неймовірними: ніжні, дуже соковиті.
Домашні сосиски готуються з курячого філе з додаванням молока, а тому це відмінне білкове блюдо, яке можна давати навіть дітям. А які ці курячі сосиски смачні, якщо приготувати їх на грилі ... Рекомендуємо спробувати!
складові
- 2 великих курячих філе
- 1 стакан молока
- 1 невелика цибулина
- 1 яйце
- 30 мл жирних вершків
- 1 ч. Ложка крохмалю
- сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
В якості оболонки для домашніх сосисок вам знадобиться звичайна харчова плівка.
З цієї кількості інгредієнтів вийде близько 15 сосисок розміром з невелику сардельку.
Рецепт домашніх сосисок з курячого філе
Промийте куряче філе, обсушити його і наріжте на невеликі шматочки.
Очистіть і розріжте на 4 частини цибулину.
М'ясо і цибулю відправте в блендер. Додайте туди ж яйце і молоко.
Збивайте масу, поки вона не стане пюреобразной - подрібнити фарш потрібно якомога дрібніше. Якщо у вас немає блендера і ви використовуєте м'ясорубку, то 2-3 рази пропустіть м'ясо через найдрібнішу грати.
У вийшов фарш додайте вершки, сіль, перець і мускатний горіх.
В останню чергу додайте крохмаль. Підійде як картопляний, так і кукурудзяний крохмаль.
Ретельно перемішайте курячий фарш.
Щоб сформувати сосиску, відмотати невеликий шматочок харчової плівки і покладіть на неї 1-2 столові ложки курячого фаршу.
Щільно загорніть фарш в плівку.
Кінці зав'яжіть нитками або просто вузликом.
Тепер необхідно відварити сосиски. Для цього нагрійте до кипіння воду в каструлі і варіть домашні сосиски 15 хвилин.
Після цього курячі сосиски вже готові до вживання, але можна додатково обсмажити їх на сковороді або грилі або запекти в духовці. Також можна заморозити їх про запас. У холодильнику відварені сосиски можна зберігати 3-4 дні.
Найкраще подавати курячі сосиски з неострой гірчицею, ніжним кетчупом або соусом з болгарським перцем.