Курячі палички в кунжутної паніровці
Ніжні курячі палички в хрусткій паніровці з кунжутом завжди розходяться просто з блискавичною швидкістю. Звичайно, це рецепт не на кожен день, адже готуються палички у великій кількості масла, але іноді побалувати себе можна. Це дуже швидке в приготуванні блюдо, а тому воно не підведе вас, коли ви чекаєте гостей, але часу на куховарство зовсім немає.
Курячі палички в кунжутної паніровці можуть бути дуже ситної гарячої закускою - лише подайте до них 2-3 соусу на вибір. Але вони можуть стати і основною стравою - своєрідним домашнім фаст-фудом. До них відмінно підійде простий салат зі свіжих овочів, який збалансує поживність курки в паніровці. Крім того, ви можете звернути ці палички в лаваш разом зі свіжими овочами або, наприклад, морквою по-корейськи - вийде відмінний блюдо.
складові
- 1 велике куряче філе
- 2 яйця
- 4 ст. ложки панірувальних сухарів
- 3 ст. ложки борошна
- 2 ст. ложки кунжуту
- сіль, перець - за смаком
- рослинне масло для обсмажування
приготування
Куряче філе наріжте довгими смужками товщиною не більше 1 см. Щедро посоліть і поперчіть м'ясо і залиште, поки будете готувати кляр і розігрівати масло.
Панірувальні сухарі змішайте з кунжутним насінням. Ви можете зробити панірувальні сухарі самостійно, підсушити в духовці хліб і подрібнивши його в блендері або м'ясорубці.
Збийте виделкою 2 яйця до однорідності.
У сковороду налийте олію і поставте розігріватися. Кількість масла залежить від діаметра сковороди, потрібно налити його шаром близько сантиметра.
Тепер приступайте до паніровці м'яса: спочатку обваляйте курку в борошні.
Потім умочіть в яйце.
Далі - черга сухарів з кунжутом.
Обсмажуйте курячі палички до інтенсивного рум'яного кольору на середньому вогні.
Коли палички будуть готові, обов'язково викладіть їх на тарілку, застелену кухонним паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру.