Равіолі з гарбузом і сиром
Гарбуз - одна з найсмачніших начинок для равіолі. Вона має приємну, делікатну текстуру, а саме блюдо в цілому виходить неймовірно вишуканим.
У гарбуза дуже ніжний аромат, тому в начинку додають також інгредієнти, які мають не надто яскравий смак, який лише доповнить, але не переб'є гарбуз. Так, найчастіше це знаменитий жирний сир - рикотта, а також мелений мигдаль, який абсорбує зайву вологу і робить начинку гущі для зручності приготування. Рікотту в цьому рецепті цілком замінить жирний сир. Також в справу йде все багатство спецій - мускатний горіх, перець, італійські трави, кориця ... в загальному, все спеції, які підкреслюють достоїнства чудового осіннього овоча - гарбуза. Ви ж віддайте перевагу тим спецій, які подобаються саме вам.
Так як равіолі з гарбузом не мають такого яскравого смаку як, наприклад, равіолі з грибами, то перед подачею їх обов'язково збризкують соусом з вершкового масла з травами. Найчастіше це ароматний шавлія, розмарин, чебрець. Блюдо з таким соусом знаходить закінченість і стає витонченим.
складові
- 600 грамів гарбуза (вага зі шкіркою і насінням)
- 200 грамів борошна
- 100 грамів нежирного сиру
- 30 грамів мигдального борошна
- 30 мл білого вина
- 25 грамів вершкового масла
- жовтки 2 яєць
- 3-4 гілочки чебрецю (чебрецю)
- щіпка мускатного горіха
- сіль, перець - за смаком
- вода - скільки візьме тісто
Вихід готового продукту: 3-4 порції
Як приготувати равіолі з гарбузом і сиром
Спочатку приготуйте тісто для равіолі, так як йому необхідно буде дати час на відпочинок. Отже, всипте в миску борошно з дрібкою солі. Додайте в борошно жовтки.
Змішайте жовтки і борошно, а потім потроху додавайте воду, замішуючи туге тісто.
Місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук, а потім перекладіть його в пакет і залиште відпочивати, поки будете готувати начинку для равіолі. За час відпочинку воно стане гладким і еластичним.
Гарбуз очистите від шкірки і насіння. Наріжте м'якоть кубиками довільного розміру. Покладіть гарбуз в маленьку каструлю, залийте водою, щоб вона тільки покрила овоч, і поставте відварюватися до м'якості.
Звариться гарбуз разом із залишками рідини подрібніть блендером до стану гладкого пюре.
Додайте в гарбузове пюре сир.
Потім додайте в начинку мигдаль.
В самому кінці приправте начинку сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Розділіть тісто навпіл і розкачайте кожну частину в дуже тонкий пласт.
Змастіть один пласт водою і покладіть на нього начинку чайною ложкою, розміщуючи грудочки в шаховому порядку.
Накрийте зверху другим шаром тіста і гарненько зліпите обидва шару.
За допомогою формочки для печива виріжте равіолі.
Відварюйте равіолі з гарбузом в киплячій підсоленій воді протягом 4-5 хвилин після того, як вони спливуть.
Поки варяться равіолі, ви встигнете приготувати соус. Для цього в сотейнику розтопіть вершкове масло, кинувши в нього чебрець.
Як тільки масло розтопиться, влийте вино і тримайте соус на вогні 1-2 хвилини.
Подавайте равіолі дуже гарячими, полив ароматним соусом і прикрасивши зеленню.