Пироги на сковороді без духовки: швидкі і прості рецепти
Випічка на сковороді виходить нітрохи не менш смачною, ніж пироги з духовки. Головна особливість таких рецептів - їх простота. Плюс величезна економія часу: змішуємо інгредієнти для тіста, додаємо начинку і печемо на сковорідці під кришкою. Швидко, смачно і без всякої зайвої метушні з духовкою!
Яблучний пиріг на сковороді: покроковий рецепт
Пироги з яблуками - класика домашньої випічки. Їх аромат збирає за столом всю сім'ю, перетворюючи чаювання в приємні посиденьки. Самі підходящі сорти яблук для випічки - Ранет, Джонатан, Голден, Антонівка, Джонаголд, Гала і Гренні Сміт.
продукти:
- 2 яйця;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- 2 яблука;
- 1/3 ч. Л. ваніліну;
- 1/2 ч. Л. кориці;
- 1 пакетик розпушувача;
- 1 ст. л. рослинної олії.
рецепт:
- Яйця збити з цукром.
- Додати просіяне борошно і акуратно вмішати її кулінарним віночком.
- Ввести в тісто розпушувач, ванілін і корицю.
- Очистити яблука від шкірки і насіннєвих коробок. Нарізати кубиками і додати в тісто.
- Змастити сковороду маслом.
- Викласти в неї тісто і випікати пиріг під кришкою на середньому вогні 25-30 хвилин.
Пам'ятайте, що перші 15 хвилин кришку краще не піднімати, а то пиріг може осісти.
Варіанти начинок для солодкого пирога на сковороді:
- яблучно-грушева. Для такого пирога потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 1 яблуко і 1 грушу. Корицю і ваніль краще не використовувати, так як у випічки і так буде складний фруктовий аромат;
- сливова. Зливи (300 г) після вилучення з них кісточок нарізаються на дольки і додаються в тісто. Також їх можна викласти щільним шаром поверх тесту;
- з аличі. Якщо ви вирішили спекти пиріг з аличею, то необхідно збільшити кількість цукру (на 300 г аличі знадобиться 1,5 ст.). Такий пиріг має незвичайний аромат і смак;
- з персиків. Для пирога знадобляться щільні, злегка недостиглі фрукти. Вступити з ними слід так: 3-4 персика після видалення кісточок нарізати великими кубиками, скропити лимонним соком, а після змішати з тестом і випікати на сковороді до готовності.
Відео: розсипчаста шарлотка від Ольги Іванченко
Сирний пиріг з зеленню
Ароматний сирний пиріг може стати повноцінним вечерею або обідом. Також його можна подати як закуску або доповнення до перших страв. Вибирайте для нього якісний сир без сторонніх добавок в складі.
продукти:
- 200 г сиру;
- 50 г кропу;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 ст. борошна;
- 100 г сметани;
- 1/2 ч. Л. солі.
рецепт:
- Вершкове масло розм'якшити.
- Збити його з яйцем.
- Додати сметану і ще раз збити.
- Ввести просіяне борошно і сіль.
- Натерти сир.
- нарубати кріп.
- Змішати всі інгредієнти і викласти в сковороду, змащену олією. Випікати під кришкою на середньому вогні 25-30 хвилин.
Якщо сиру трохи, то можна для обсягу додати до тесту терте варене яйце.
Варіанти начинок для закусочного пирога на сковороді:
- шинка (200 г) і тертий твердий сир (150 г);
- зелена цибуля (250г);
- копчений бекон (100 г), оливки (15-20 шт.), кукурудза (1 банка);
- сир (200 г) і зелень за смаком (петрушка, зелена цибуля, кріп).
Заливний пиріг з ніжним кефірний тестом
Такий пиріг печеться трохи довше, але результат того вартий.
продукти:
- 50 г вершкового масла для обсмажування і 100 г для тесту;
- 1 цибулина;
- 350 г курячого філе;
- 400 г картоплі;
- 2 яйця;
- 300 г кефіру;
- 1 ст. борошна;
- 1 ч. Л. солі.
рецепт:
- Розтопити масло на сковороді.
- нарізати цибулю.
- обсмажити його.
- нарубати філе.
- Очистити картоплю.
- Нарізати її кубиками.
- Змішати кефір і яйця.
- просіяти борошно.
- Поступово ввести сіль і все борошно в тісто.
- Розтопити масло і охолодити до кімнатної температури.
- Додати його до тесту.
- На сковороду вилити половину тіста, розкласти начинку і залити другою половиною. Випікати під кришкою на середньому вогні 45-50 хвилин.
Варіанти начинок:
- яблука з цукром;
- тушкована білокачанна капуста;
- ягоди (250-300 г);
- зелена цибуля (150 г) і 3-4 варених яйця;
- сиру картоплю (3-4 штуки), 1 банка рибних консервів і 1 ріпчаста цибулина.
Відео: м'ясний пиріг без клопоту
Пироги, випечені на сковороді, виручають мене постійно. Є кілька рецептів, які припали до смаку домашнім, і я готую таку випічку досить часто. Іноді вона може замінити собою другу страву або повноцінний сніданок. Щоб знизити кількість вуглеводів в нашому раціоні, я намагаюся збільшувати кількість начинки за рахунок тесту. Від цього пироги стають тільки смачніше. Найкраще у нас прижилися солодкі шарлотки з яблуками, грушами або персиками. З несодких пирогів ми любимо м'ясні і рибні, в літній час - з зеленою цибулею або молодою капустою.
Рецепти пирогів на сковороді виручать вас не тільки в міській квартирі, але і на дачі, якщо там немає духовки. Спробуйте прості і доступні рецепти, вибравши улюблений варіант.