Пироги на сковороді без духовки: швидкі і прості рецепти
Випічка на сковороді виходить нітрохи не менш смачною, ніж пироги з духовки. Головна особливість таких рецептів - їх простота. Плюс величезна економія часу: змішуємо інгредієнти для тіста, додаємо начинку і печемо на сковорідці під кришкою. Швидко, смачно і без всякої зайвої метушні з духовкою!
Яблучний пиріг на сковороді: покроковий рецепт
Пироги з яблуками - класика домашньої випічки. Їх аромат збирає за столом всю сім'ю, перетворюючи чаювання в приємні посиденьки. Самі підходящі сорти яблук для випічки - Ранет, Джонатан, Голден, Антонівка, Джонаголд, Гала і Гренні Сміт.

продукти:
- 2 яйця;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- 2 яблука;
- 1/3 ч. Л. ваніліну;
- 1/2 ч. Л. кориці;
- 1 пакетик розпушувача;
- 1 ст. л. рослинної олії.
рецепт:
- Яйця збити з цукром.
Яскравий жовток курячого яйця додасть пирогу приємний колір - Додати просіяне борошно і акуратно вмішати її кулінарним віночком.
Просіювання борошна гарантує випічці легкість - Ввести в тісто розпушувач, ванілін і корицю.
Замість розпушувача можна використовувати соду, погашену оцтом - Очистити яблука від шкірки і насіннєвих коробок. Нарізати кубиками і додати в тісто.
Яблука намагайтеся очистити і нарізати якомога швидше, щоб вони не потемніли - Змастити сковороду маслом.
Для змазування сковороди олією скористайтеся сілконовой пензлем - Викласти в неї тісто і випікати пиріг під кришкою на середньому вогні 25-30 хвилин.
У готового пирога з яблуками пориста структура і відмінний смак
Пам'ятайте, що перші 15 хвилин кришку краще не піднімати, а то пиріг може осісти.
Варіанти начинок для солодкого пирога на сковороді:
- яблучно-грушева. Для такого пирога потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 1 яблуко і 1 грушу. Корицю і ваніль краще не використовувати, так як у випічки і так буде складний фруктовий аромат;
- сливова. Зливи (300 г) після вилучення з них кісточок нарізаються на дольки і додаються в тісто. Також їх можна викласти щільним шаром поверх тесту;
- з аличі. Якщо ви вирішили спекти пиріг з аличею, то необхідно збільшити кількість цукру (на 300 г аличі знадобиться 1,5 ст.). Такий пиріг має незвичайний аромат і смак;
- з персиків. Для пирога знадобляться щільні, злегка недостиглі фрукти. Вступити з ними слід так: 3-4 персика після видалення кісточок нарізати великими кубиками, скропити лимонним соком, а після змішати з тестом і випікати на сковороді до готовності.
Відео: розсипчаста шарлотка від Ольги Іванченко
Сирний пиріг з зеленню
Ароматний сирний пиріг може стати повноцінним вечерею або обідом. Також його можна подати як закуску або доповнення до перших страв. Вибирайте для нього якісний сир без сторонніх добавок в складі.

продукти:
- 200 г сиру;
- 50 г кропу;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 ст. борошна;
- 100 г сметани;
- 1/2 ч. Л. солі.
рецепт:
- Вершкове масло розм'якшити.
Вершкове масло можна розм'якшити виделкою або великою ложкою - Збити його з яйцем.
Змішуйте вершкове Маслоу яйце в мисці з високими стінками - Додати сметану і ще раз збити.
Яєчно-олійно-сметанна суміш повинна стати пишною - Ввести просіяне борошно і сіль.
Борошно потрібно мішати дуже обережно, щоб тісто залишилося пишним - Натерти сир.
Сир для зручності в процесі подрібнення можна злегка заморозити - нарубати кріп.
Ріжте кріп гострим ножем - Змішати всі інгредієнти і викласти в сковороду, змащену олією. Випікати під кришкою на середньому вогні 25-30 хвилин.
Подавайте готовий сирний пиріг, випечений на пательні, перевернувши його рум'яною скоринкою вгору
Якщо сиру трохи, то можна для обсягу додати до тесту терте варене яйце.
Варіанти начинок для закусочного пирога на сковороді:
- шинка (200 г) і тертий твердий сир (150 г);
- зелена цибуля (250г);
- копчений бекон (100 г), оливки (15-20 шт.), кукурудза (1 банка);
- сир (200 г) і зелень за смаком (петрушка, зелена цибуля, кріп).
Заливний пиріг з ніжним кефірний тестом
Такий пиріг печеться трохи довше, але результат того вартий.
продукти:
- 50 г вершкового масла для обсмажування і 100 г для тесту;
- 1 цибулина;
- 350 г курячого філе;
- 400 г картоплі;
- 2 яйця;
- 300 г кефіру;
- 1 ст. борошна;
- 1 ч. Л. солі.
рецепт:
- Розтопити масло на сковороді.
Слідкуйте за тим, щоб масло не почало горіти - нарізати цибулю.
Цибулю ріжте кубиками - обсмажити його.
Обсмажуйте цибулю до рум'яної скоринки - нарубати філе.
Філе курячої грудки краще взяти охолоджене, а не заморожене - Очистити картоплю.
Картопля підійде розсипчастих сортів, такий краще пропікається в пирогах - Нарізати її кубиками.
Картоплю краще нарізати кубиками середнього розміру - Змішати кефір і яйця.
Для змішування кефіру і яєць можна взяти кулінарний віночок - просіяти борошно.
Велике плоске сито відмінно підійде для просіювання борошна - Поступово ввести сіль і все борошно в тісто.
Беріть борошно ложкою і вводите в тісто по чуть-чуть, розмішуючи віночком - Розтопити масло і охолодити до кімнатної температури.
Для розтоплення масла підійде невелика ємність з високими бортиками - Додати його до тесту.
Ретельно вимішайте тісто віночком - На сковороду вилити половину тіста, розкласти начинку і залити другою половиною. Випікати під кришкою на середньому вогні 45-50 хвилин.
Заливний пиріг з куркою і картоплею на сковороді краще подавати гарячим
Варіанти начинок:
- яблука з цукром;
- тушкована білокачанна капуста;
- ягоди (250-300 г);
- зелена цибуля (150 г) і 3-4 варених яйця;
- сиру картоплю (3-4 штуки), 1 банка рибних консервів і 1 ріпчаста цибулина.
Відео: м'ясний пиріг без клопоту
Пироги, випечені на сковороді, виручають мене постійно. Є кілька рецептів, які припали до смаку домашнім, і я готую таку випічку досить часто. Іноді вона може замінити собою другу страву або повноцінний сніданок. Щоб знизити кількість вуглеводів в нашому раціоні, я намагаюся збільшувати кількість начинки за рахунок тесту. Від цього пироги стають тільки смачніше. Найкраще у нас прижилися солодкі шарлотки з яблуками, грушами або персиками. З несодких пирогів ми любимо м'ясні і рибні, в літній час - з зеленою цибулею або молодою капустою.
Рецепти пирогів на сковороді виручать вас не тільки в міській квартирі, але і на дачі, якщо там немає духовки. Спробуйте прості і доступні рецепти, вибравши улюблений варіант.