Жульєн з куркою і грибами - 6 смачних покрокових рецептів
Жульєн на сьогоднішній день є однією з найпопулярніших в російській кухні закусок. Саме слово, в перекладі з французької, означає нарізку овочів соломкою. А популярну закуску у Франції називається «кокот». Почасти від того, що гриби і м'ясо тут нарізаються саме смужками, це блюдо і носить таку назву.
Принцип приготування досить простий - інгредієнти (найчастіше це курка і гриби) попередньо проходять термічну обробку у вигляді варіння або смаження. Подрібнюються, поміщаються в кокотніци або горщики, потім їх засипають тертим сиром і запікають у духовці. Ніжне, смачне і оригінальне блюдо подобається всім без винятку. Крім того, воно досить ситне і часто подається у вигляді гарячого на святах.
Рецептів і способів готування чимало. Різноманітність інгредієнтів і варіантів подачі також рясніє своїм безліччю. Ця страва не тільки прикрасить ваш сімейний вечерю, а й на самому розкішному торжестві не залишиться непоміченим.
Секрети приготування ми розглянемо в цій статті.
зміст:
- Жульєн з куркою і грибами в духовці на деку
- Рецепт смачного жульєну з курячим філе і білими грибами в тарталетках
- Жульєн з копченою куркою на сковороді зі сметаною
- Ситний рецепт жульєну з курячої грудки в булочці в духовці
- Рецепт з м'яса курчати і маринованих (свіжих) опеньків в горщиках
- Особливості приготування жульєну в мультиварці
Жульєн з куркою і грибами в духовці на деку
Готувати таке частування можна не тільки в порціонної посуді. Якщо у вас немає кокотниц - не переживайте! Ви можете приготувати його на деку. Це дуже зручно, коли гостей багато і потрібно нагодувати всіх.
Нам будуть потрібні наступні продукти:
- 1 куряча грудка
- 300г гливи
- 3 цибулини
- пучок кропу
- півпачки вершкового масла
- 200г сиру
- 300г сметани
- пів чайної ложки мускатного горіха
- 1 ст.л борошна
- сіль на ваш смак
Тож почнемо.
приготування:
Спосіб приготування розглянемо покроково з повним комплектом фотографій.
1. Дрібно нашаткувати цибулю. М'ясо і гриби нарізати великою соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Кріп дрібно порубати.
2. У жароміцний посуд помістити вершкове масло і поставити її на середній вогонь. Як тільки масло розтопиться, додати туди цибулю і прожарити близько 15 хвилин до золотистого відтінку.
Щоб цибуля не дратував слизову оболонку очей, радимо помістити його перед застосуванням в морозильну камеру на 10-15 хвилин, в очищеному вигляді. Потім, при шатківниці частіше промивати ніж холодною водою. Так ваш макіяж залишиться недоторканим, а приготування їжі не доставить незручностей.
3. Додати м'ясо, грибочки, ретельно перемішати і на середньому вогні готувати до випаровування рідини. Потім зменшити його до мінімуму і тушкувати в такому вигляді ще 20 хвилин.
4. Перекласти в сковороду сметану, приправити мускатним горіхом, посолити і посипати борошном. Потомити близько 5 хвилин на середньому вогні.
Якщо не додавати борошно, то страва вийде менш густим. Але навіть якщо під рукою у вас не виявилося цього інгредієнта, не турбуйтеся. Вечеря в будь-якому випадку вдасться.
5. Вміст сковороди перекласти на деко і розрівняти ложкою. Зверху посипати щедрою шубкою з тертого сиру і помістити в духовку на 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Головне, щоб сир не пригоріла, а лише повністю розплавився і злегка підрум'яниться. Інакше скоринка стане жорсткою. А в Жюльєна головна родзинка - тягнеться плавлений сир!
Частування готове і вимагає негайної подачі до столу. Краще розділити його ножем і піднести дегустаторам порційно. Смачного!
Рецепт смачного жульєну з курячим філе і білими грибами в тарталетках
Подача в тарталетках - дуже оригінальний і вигідний варіант. Це як вбити двох зайців! По-перше запрошені друзі насолодяться подвійно ситним ласощами, а по-друге посуд після святкування мити не потрібно! Смачні, хрусткі кошики також виконують подвійну функцію. Цю смакоту можна уявити дегустаторам і як закуску, і як гаряче блюдо.
Складові:
- лісові грибочки (маслюки, підберезники і т.д) - 500г
- 200г сметани
- 150г твердого сиру
- 1 цибулина
- рослинне і вершкове масло по 50г
- сіль і перець за смаком
приготування:
1. Гриби ретельно промити, обсушити на паперовій серветці і нарізати таким чином: ніжки - соломкою, а капелюшки кубиками.
2. Лучок покришити півкільцями, як показано на зображенні.
3. В жароміцної посуді розігріти олію і обсмажити цибульні півкільця до золотистого кольору. Потім додати до цибулі гриби і ретельно перемішати. Потомити в такому вигляді півгодини.
4. Як тільки потрібний час пройде, відправити в каструлю вершкове масло і потомить ще 5 хвилин.
5. Тепер додати сіль і перець і добре розмішати.
6. Після чого влити сметану і також ретельно розподілити її в грибний суміші.
7. Куряче філе відварити до готовності і порвати руками в соломку.
8. У кожну тарталетки викласти трохи скибочок курки. Зверху залити цибульний-грибну заправку. Посипати тертим сиром і відправити в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Як тільки сир підрум'яниться, дістати кошички з печі і можна відразу подавати їх до столу. Смачного!
Жульєн з копченою куркою на сковороді зі сметаною
Не тільки варене куряче філе можна використовувати в даному випадку. Копчене м'ясо буде не менше чудовою альтернативою. Приготувавши жульен в сковороді ви заощадите і час і посуд.
Нам знадобиться:
- консервовані печериці 100г
- 3 ст.л сметани
- 100г сиру
- копчена грудка 300г
- сіль і спеції за вашим уподобанням
приготування:
1. Філе очистити від шкіри і покришити шматочками середнього розміру.
2. Тепер черга грибочків. Покришите їх середніми смужками.
3. Курку і гриби з'єднати в глибокому посуді і перемішати зі сметаною. Посолити і додати спеції.
4. Готову суміш рівним шаром розподілити в сковороді. Зверху обсипати майбутній шедевр щедрим шаром тертого сиру і відправити в духовку на 15 хвилин.
Після закінчення часу дістати сковороду з печі і терміново приступити до трапези.
Якщо ви готуєтеся до великого свята, то страву краще уявити гостям порційно, розділивши його ножем і розклавши по тарілках. Якщо ж воно призначене для сімейної вечері, то їсти його можна прямо зі сковорідки. Економте свій дорогоцінний час на миття посуду і присвятіть його своїм близьким.
Смачного!
Ситний рецепт жульєну з курячої грудки в булочці в духовці
В якості посуду для створення цих ласощів згодяться не лише тарталетки і металеві кошики. Його можна піднести в ... булці! Відмінний варіант для оперативної трапези. Таке поєднання зробить вашу їжу ще більш ситної, що скоротить проведення часу на кухні за приготуванням другого. Ваші близькі наситяться хлібної закускою сповна!
Необхідні продукти:
- 5 булочок для гамбургерів або інших круглих булок
- 150г глив
- 1 цибулина
- 100 г відвареного філе птиці
- 100г вершків
- 2 ст.л борошна
- 150г сиру
- 2 ст.л молока
- насіння кунжуту для посипання
- сіль
- кріп
приготування:
1. У булок зрізати верхівку і вищипнути м'якуш. Тим самим у нас виходить їстівна посуд для їжі.
2. Лук, гливи і птицю покришити невеликими шматочками. У жаровню з розпеченим маслом покласти цибулю і смажити до золотистого кольору, після чого додати гриби. Загасити до повного випаровування рідини. Тепер настала черга шматочках філе. Вони слідом відправляються смажитися на 15 хвилин.
3. Суміш приправити сіллю, перцем і влити вершки. Переміщати до однорідної консистенції.
4. Кожну булку заповнити готової начинкою, не забуваючи залишити місце для сирної шапочки. Кожну порцію присмачити щедрим шаром тертого сирка.
5. Поверхня хліба змастити молоком і обсипати кунжутом. Зверху накрити зрізаними раніше ковпаками. Тепер закуску прибрати в духову піч або мікрохвильовку на 5-10 хвилин.
Ось такою смакотою ви порадуєте свою сім'ю. Адже наші улюблені люди гідні тільки найкращого!
Рецепт з м'яса курчати і маринованих (свіжих) опеньків в горщиках
Цю страву можна готувати з маринованими опеньками, а в літній час, можна і зі свіжими. Але будьте пильні. У лісі їх дуже легко сплутати з отруйними двійниками. Будьте уважні при зборі. Лжеопята з найбільш яскравим забарвленням, м'якоть у них частіше жовта, ніж біла. Якщо сумніваєтеся в їх якості, краще порадитися з досвідченими грибниками!
Як тільки в достовірності продукту не залишиться сумнівів, їх необхідно замочити на півгодини. Так листя і трава, які прилипли до ніжок плода легше буде відчистити. Мляві і гнилі екземпляри нам не підійдуть, тому вміст кошики потрібно ретельно відсортувати.
Взагалі можна використовувати і будь-які інші гриби. Хоч свіжі, хоч мариновані.
Складові:
- 1 філе курочки
- 1 цибулина
- 300г опеньків
- 150 г сметани
- рослинна олія
- сіль
- 200г сиру
приготування:
1. Чисті і свіжі опеньки поставити варитися на півгодини при середній температурі. Потім злити бульйон і варити у чистій воді ще 15 хвилин. Потім воду знову злити, а грибочки остудити.
Якщо грибочки мариновані, то цей етап приготування можна пропустити і приступити відразу ж до другого пункту.
2. На розпечену сковороду з рослинним маслом помістити дрібно нашатковану цибулю. Як тільки він набуде золотистого відтінку, додати сюди грибочки. Прожарити ще 10 хвилин.
3. Філе курчати попередньо відварити в підсоленій воді і подрібнити в середні кубики. З'єднати його з масою в жаровні. Перемішати і тримати на вогні близько 5 хвилин.
4. Отриманий склад викласти в горщики так, щоб залишилося місце для сирного шару. Зверху залити сметаною, а потім викласти тертий Голландський сир, або той сорт, який приготували Ви.
5. Вся ця краса відправиться в піч на 15 хвилин до повного розплавлення «шапочки». Як тільки час пройде, відразу ж дістати і подати до столу. І приступити з задоволенням до трапези!
З недорогих і улюблених усіма продуктів можна створити ось таке незвичайне частування.
Творити кулінарні шедеври не завжди дорого і важко. Смачного!
Особливості приготування жульєну в мультиварці
Хто вже знайомий з цим дивом техніки, знає, що вона значно спрощує процес готування. Кожна модель має свої переваги та особливості, тому звикнути до неї буде потрібно якийсь час. Вона може готувати за вас не тільки прості штуки типу каш і супів, а й такі вишукані страви, як жюльєн під соусом бешамель!
Звичайно, можна користуватися і духовою шафою, і газовою плитою і мікрохвильовою піччю, забруднюючи при цьому гору посуду. Інша справа - мультиварка. Основні її переваги:
- Швидка варіння
- якісна прожарка
- відмінна гасіння
- Ваша їжа ніколи не пригорить і не перетравиться
- Економія часу та посуду.
Існує думка, що цей винахід - техніка для ледачих. Насправді, навіщо витрачати дорогоцінні години за кухонними суєтою, якщо в цей час можна перепочити або присвятити його улюбленим людям ?!
При експлуатації важливо пам'ятати:
- Сирний шар ніколи не буде рум'яним, якщо ви готуєте їжу в мультиварці. Однак, смак блюдо не втратить!
- Лучок потрібно прожарювати в режимі «Жарка» до золотистого кольору.
- З грудки краще завжди знімати шкіру.
- Краще використовувати при перемешаваніі продуктів спеціальну лопатку, яка продається в комплекті з цією помічницею. Інакше шар чаші можна пошкодити.
Отже, коли ми вивчили всі тонкощі і секрети, приступимо до приготування незвичайного вечері під соусом бешамель.
Складові:
- 350г печериць
- 2 головки цибулі
- 2 ст.л борошна
- склянка молока
- 100г сиру «Гауда»
- 50г вершкового масла
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л меленого мускатного горіха
приготування:
1. Поставити піч на режим «Випікання». Нагріти олію і додати в нього розрізаний на чотири частини зубчик часнику. Ця особливість додасть особливу нотку і аромат.
2. Як тільки він підсмажиться прибрати його. На цьому його місія виконана. У часникове масло відправляється дрібно покришену цибулю. Тут він пасерують до золотистого відтінку.
3. Печериці дуже дрібно порубати - так не буде багато виділеної рідини. Відправити їх до цибульки. Обсмажити при відкритій кришці 15 хвилин.
4. Тепер підсипати муку і добре перемішати. Після чого покласти масло.
5. Маса починає міцнішати і в підсумку виходить така картина:
6. Тепер черга молока. Вливаємо його, одночасно помішуючи.
7. Залишити на 10 хвилин. За цей час маса загусне. Тепер потрібно посолити і додати мускатний горіх в подрібненому вигляді.
8. Найостаннішим кроком є, звичайно ж, сирна шапка. Обсипає нею готову суміш і залишаємо в мультиварці на 5 хвилин.
Якщо у вас не виходить скуштувати вечерю прямо після його приготування, поставте режим «Підігрів» і в цьому випадку Ви зможете насолодитися ним в будь-який момент.
А взагалі сам процес дійсно, скоротить ваш час перебування на кухні!
Сьогодні ми розглянули найрізноманітніші рецепти приготування. І я думаю, що тепер для Вас не складе ніяких труднощів приготувати смачну закуску з будь-якого з них. Зібравши найоптимальніші та оригінальні варіанти в цій статті, щиро сподіваюся, що вони стануть коронними тузами в вашому рукаві!
Традиційно, жульен став неймовірно популярний російською столі. Тому готуйте його в домашніх умовах хоч в будні, хоч у свята, і їжте на здоров'я.
Смачного!