Бутерброди з білого хліба з сиром і часником
Коли основне блюдо (або страви) ще не готове, а сім'я вже зібралася за столом в очікуванні страви, на виручку прийдуть бутерброди з білого хліба з сиром і часником. Готуються вони швидко і просто, тому можете довірити приготування цієї закуски навіть старшим дітям.
Складові
- 130-150 г твердого сиру
- 3 зубчики часнику
- 5 ст. л. майонезу (кількість зразкову)
- нарізний білий хліб
Приготування
1. Якщо нарізної білого хліба у вас немає, або багет ви теж не змогли купити, візьміть самий звичайний батон. Єдине, що вам потрібно буде зробити додатково, - це нарізати його на тонкі шматочки.
У чисту суху миску натираємо сир на дрібній тертці.
2. Можна, звичайно, і на великій, але тоді маса вийде не такою ніжною. Видавлюємо до нього очищений і вимитий часник. Кількість цього гострого пряного продукту регулюйте самі. Не подобається вам насичений запах часнику в блюдах, тоді для бутербродів досить 1 зубчики, ну а якщо любите часник і додаєте його всюди, видавіть в сирну масу 4 зубчики. Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
3. У результаті повинна вийти однорідна сирно-часникова основа для бутербродів.
4. Кладемо її по невеликій кількості на батон і розмазує по всьому шматочку. Чим універсально таке блюдо, так це тим, що ви в нього можете внести додатково будь-який відтінок смаку, наприклад, додавши до сиру і часнику подрібнені кріп і петрушку, поклавши на самі бутерброди помідор, ківі або лимон. Тобто зробити блюдо саме під ваші уподобання в їжі.
Господині на замітку
1. Для приготування бутербродів найбільше підходять свіжі нарізні або гірчичні батони або французькі багети - вони не кришаться, мають щільну хрустку скоринку, яку при бажанні легко натерти часником, і щільний, але повітряний м'якуш.Якщо бутерброди подаються перед обідом - їх розмір і кількість повинні бути такі, щоб порушити апетит, але не вгамувати голод.
2. Якщо батон дуже свіжий - без гострого ножа не обійтися. Хліб тонко нарізають навскоси, а окрайця стають справжнім призом для дітей.
3. Різноманітність асортименту плавлених сирів дозволяє обійтися без натирання - продукт можна просто намазати на хліб столовим ножем.
4. Майонезу потрібно вводити стільки, скільки необхідно для зв'язування сирної стружки в пластичну масу, яка утримається на хлібі.
5. Готові бутерброди можна розкласти на яскраві салатні листя, доповнити шматочками шинки, скибочками відвареного яйця, маринованого або свіжого огірочка, шпротами з невеликим шматочком лимона і, звичайно, свіжої листової зеленню - білий хліб на відміну від житнього допускає будь-які смакові поєднання. До закуски для апетиту можна подати світле напівсухе вино - воно допоможе скоротати час до обіду.