Мариновані гливи
На святковому столі смакоту - це, мабуть, обов'язкове блюдо і ідеальна закуска в своїй простоті і надзвичайному смаку. Та й у будні дні урізноманітнити своє звичне меню можна завдяки кислим огірочками, солоним помідорів, маринованим грибочками.
Мабуть, немає людини, яка не любить ароматні мариновані гриби. Найсильнішим ароматом володіють лісові гриби, але їх не завжди легко знайти в магазинах. А як ви дивитеся на те, щоб по-хитрому замаринувати найпростіші і досить прісні гливи? Їх можна без проблем купити на протязі всього року, та ще й повсюдно.
Цей рецепт маринованих глив обов'язково сподобається любителям гостренького: основний компонент маринаду - це ароматний часник, доповнений щедрою жменею свіжої петрушки. Завершують композицію маринаду білий винний оцет і зернова гірчиця.
складові
- 500 грамів свіжих глив
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок свіжої петрушки
- 2 ст. ложки оцту з білого вина
- 1 ч. Ложка зерновий (французької) гірчиці
- сіль, перець - за смаком
- рослинне масло для обсмажування
Як замаринувати гливи
Для початку ретельно вимийте гриби і обсушити їх паперовим рушником. Дуже важливо прибрати всю воду, тому що потім гриби необхідно буде обсмажувати, а через залишку води масло буде сильно бризкати.
Акуратно зріжте гливи із загальною ніжки.
Потім великі гриби розріжте на 3-4 частини, а маленькі (внутрішні) залиште цілими.
У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте гливи з двох сторін до тих пір, поки вони не почнуть злегка золотитися. Обсмажувати слід на сильному вогні.
Для маринаду порубати часник.
Обсмажені гливи укладайте шарами. Кожен шар зверху присипте рубаним часником, а також посоліть і поперчіть.
Порубати пучок петрушки.
Змішайте оцет з гірчицею.
Кожен шар глив присипте рубаною петрушкою і збризніть оцтовим соусом.
Таким же чином укладіть все гриби.
Як бачите, процес приготування маринованих глив займає зовсім мало часу, а подавати їх можна як в гарячому вигляді відразу ж після приготування, так і вже після того, як гриби охолонуть і наполягатимуть.
До того ж, ви можете приготувати такі гриби про запас, і ви завжди будете напоготові перед приходом гостей з таким смачним блюдом. Зберігати мариновані гливи варто в холодильнику; в щільно закупореній банці або контейнері вони будуть радувати вас ще 3-4 тижні.