» » Як приготувати фінську юшку з форелі з вершками

Як приготувати фінську юшку з форелі з вершками


Якось не зовсім в наших традиціях готувати рибний суп з вершками, ми все більше класичну юшку воліємо. Тим часом, це дуже і дуже смачно! Ось, наприклад, спробуйте приготувати юшку по-фінськи з форелі. Здавалося б, і продукти в рецепті все для нас звичні, і варити її нескладно ... А ось смак фінської юшки з вершками здивує і вас, і ваших домочадців! Ніжний смак форелі відмінно гармонує з вершками, а прості і звичні овочі складають легку і поживну основу цього дивного вершкового супу. Ви неодмінно полюбите його, тому що не полюбити його неможливо!

Юшка з форелі по-фінськи (з вершками) - рецепт з фото

Інгредієнти (на 4 порції)

  • набір для супу з однієї форелі (голова, хребет, плавники і хвіст)
  • 300г картоплі
  • 200г моркви
  • 200г цибулі
  • 2 л води
  • 50г вершкового масла
  • 150 мл вершків 22%
  • сіль, перець за смаком
  • зелень для подачі
  • лавровий лист

Як варити юшку з форелі по-фінськи

Рибу вимити, обсушити паперовими рушниками. Скласти рибу в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити хвилин 20 до готовності риби.

Загрузка...

варимо форель

Овочі вимити, обсушити, очистити. Картоплю і цибулю нарізати кубиками, моркву - тонкими пластинами.

Рибу вийняти, бульйон процідити через сито в миску. Якщо потрібно, сполоснути каструлю. Перелити назад рибний бульйон, покласти в нього картоплю і знову поставити на вогонь.

Додаємо картоплю в рибний бульйон

У сотейник відправити вершкове масло і цибулю, обсмажувати 2-3 хвилини.

обсмажуємо цибулю

Додати до цибулі моркву, залити невеликою кількістю бульйону і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності.

Тушкуємо моркву з цибулею

Поки готуються овочі, рибу розібрати, видалити кістки, м'ясо розділити на пластівці. Додати форель і цибулю з морквою в каструлю з юшкою. Посолити за смаком.

Влити в юшку вершки, прогріти кілька хвилин. Перемішати.

Порубати зелень і додати її разом з лавровим листом в юшку перед тим, як вимкнути вогонь. Накрити каструлю кришкою і дати вершковому супу «відпочити», поки сервірується стіл.

Юшку з фореллю подавати в глибоких тарілках, наливаючи щедрими порціях і доповнивши подачу житнім хлібом. Смачний обід з такою юшкою по-фінськи дуже розташовує до неспішного домашньому затишного спілкування!

Радимо прочитати

Сазан, запечений в духовці
Приготувати сазана можна різними способами: посмажити, згасити, запекти, зварити юшку і так далі. Я пропоную рецепт сазана, запеченого в духовці зі свіжою зеленню, морквою і цибулею. Виходить дуже

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки