» » Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок


Сьогодні знову будемо говорити про абрикосовому варення - густому, смачному і ароматному. А все тому, що говорити про нього можна дуже і дуже довго! Адже це одне з найсмачніших солодких ласощів і частувань до чаю.

Навряд чи знайдеться людина, яка б відмовилася від нього при нагоді. У всякому разі, я таких не зустрічала. Коли до нас хто - то приходить в гості, і я ставлю на стіл вазу з янтарного кольору частуванням, зовсім скоро мені доводиться знову наповнювати її. З'їдається воно раніше, ніж встигає охолонути чай в чашках.

І хоча на цю тему написано вже кілька статей, в кінці статті на них будуть дані посилання, в моїй скарбничці залишилися ще не менш смачні рецепти, які також варті того, щоб за ним готували.

Як відомо, абрикосове ласощі можна готувати як з цілими плодами, так і з різаними часточками, або половинками. При певних умовах приготування можна отримати його з цілими неушкодженими шматочками, а можна уварювати і до стану джему або конфітюру.

Для любителів цього виду солодощі я б радила готувати невеликими партіями, і кілька різних видів. Тому що вибрати з них, яке смачніше, просто не представляється можливим. Всі різновиди виходять одні смачніше інших.

З цілими і половинками плодів дуже добре пити чай. Особисто я люблю, коли всі шматочки відчутні і мають вагу. Завжди приємно, коли попадається великий шматочок ягідки або плода. А тут так взагалі можна їсти їх цілком.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Але не менш приємно, коли є дуже густий джем, або конфітюр, або повидло. З ними також смачно пити чай, та ще можна готувати з такими шедеврами смачні солодкі пироги, або печиво з начинкою.

Тому, я пропоную розглянути сьогодні різні рецепти. А Ви, шановні читачі, вибирайте вже самі, що Вам більше припаде до смаку.

зміст:

  • «П'ятихвилинка» з абрикосів без кісточок з ядерця
  • Абрикосові часточки у власному соку
  • Абрикоси без кісточок в мультиварці Редмонд
  • Джем з абрикосів в мультиварці
  • Половинок абрикосів в янтарний сиропі по-польськи
  • Варення з абрикосів смажене на сковороді
  • Абрикосове варення по-грецьки з волоськими горіхами

«П'ятихвилинка» з абрикосів без кісточок з ядерця

«П'ятихвилинки» дуже люблять у нас в народі. Причому не тільки з використанням абрикосів, але також і з іншими ягодами і фруктами. І тому є кілька вагомих причин.

  1. По - перше, тому, що часу на його приготування потрібно зовсім небагато.
  2. По - друге, продукт не виходить перетравленим.
  3. По - третє, воно виходить неймовірно ароматним і красивим. Колір його янтарно - медовий.
  4. По - четверте, воно прекрасно зберігається навіть при кімнатній температурі.
  5. І по - п'яте, воно смачне - пресмачний!

Ми вже готували подібний варіант за досить простому і легкому рецептом, за яким незмінно виходить дуже смачне ласощі. Готували його без присутності води і дуже швидко, всього в одне варіння. Якщо цікавий рецепт, переходите по посиланню і читайте його. Він для тих, хто дуже цінує свій час. Але також і для тих, хто любить смачно готувати!

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Але завжди добре, коли є вибір, тому сьогодні новий рецепт, де будемо готувати продукт в три етапи по 5 хвилин, але без настоювання сиропу по 10 - 12 годин.

Приготоване таким способом ласощі буде дуже добре зберігатися просто в коморі, і не засахарітся навіть без додавання лимонного соку або кислоти.

Нам знадобиться:

  • абрикоси - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • вода - 150 мл

Як я вже зазначала в попередніх рецептах, тут дається стандартний зміст цукру і готовий продукт по ньому виходить досить солодким. Якщо Ви хочете, то це кількість можна зменшити і до 800 гр на кілограм плодів.

Тим більше, що коли дістанемо кісточки, грамів 800 від абрикосів і залишиться.

приготування:

Для приготування нам будуть потрібні міцні пружні плоди. Однак вони не повинні бути недозрілими, інакше нам не вдасться отримати того смаку і аромату, що робить це варіант таким улюбленим.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Візьмемо кілограм, з нього вийде трохи більше літра готового продукту. Досить зберегти його для зими і продегустувати.

1. Плоди помити, розрізати на дві половинки, або на чотири частини, якщо вони дуже великі.

2. Видалити кісточку. Можна зовсім, а можна розколоти її і витягти ядерця. Я пропоную готувати нашу солодкість сьогодні саме з ними. Ядерця можна залишити в шкірці. А можна ненадовго залити їх окропом і стягнути всю шкірку. Зробити це можна буде досить легко.

Варіант з ядерця я вже також пропонувала Вашій увазі. Але хто не встиг з ним ознайомитися, переходите за посиланням, там дається докладний покроковий рецепт з фотографіями. А сьогодні рецепт хоч теж з ядерця, але приготувати по ньому буде набагато швидше.

3. Приготувати сироп. Для того, щоб варення вийшло густим і тягучим, для його приготування ми візьмемо всього 150 мл води. Стандартно, на таку кількість фруктів береться 300 мл, і як правило, ці ж 300 мл і залишаються у вигляді сиропу. І щоб не залишалося, я вирішила спробувати приготувати сироп всього з 150 мл.

Можна було взагалі обійтися без води, але тоді потрібно мати час для настоювання і виділення власного соку. Ми сьогодні таким часом не володіємо, тому будемо використовувати воду.

4. Всипати цукор в каструлю і залити його водою. Поставити каструлю на невеликий вогонь і помішуючи дерев'яною лопаткою, розтопити весь цукор. Повинен вийти густий і насичений сироп.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Дати йому покипіти після закипання 3 - 4 хвилини.

5. А тим часом перекласти всі плоди в таз або іншу ємність, в якій будемо готувати. Після того, як сироп покипить належний час, залити їм ягоди. Легенько струсити таз, щоб сироп проник з усіх боків і укутав кожен шматочок своїм солодким вмістом.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

6. Поставити таз на невеликий вогонь і довести до кипіння. Як тільки закипить, засікти час і готувати не більше 5 хвилин.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Під час приготування буде з'являтися піна. Її потрібно буде обов'язково знімати за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Металеві ложки не використовуйте, причому при готуванні будь-якого варення це не вітається, щоб продукт не окислюється.

Піну потрібно знімати обов'язково. По суті, це білок, і при попаданні його в ємність, де будемо зберігати наш готовий продукт, вона може негативно вплинути на зберігання. Білок розм'якшує плоди, і є велика ймовірність закисания або появи цвілі.

7. Після того, як закінчиться 5 хвилин, акуратно злити сироп через друшляк знову в ту каструлю, в якій починали готувати сироп. Нехай абрикоси трохи полежать в друшляку, щоб максимальна кількість сиропу могло злитися.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Потім, щоб вони не м'яли про жорстку решітку, викласти їх назад в таз.

8. А сироп знову поставити на вогонь і знову довести до кипіння.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

9. Дати йому покипіти одну - дві хвилини і знову залити їм абрикоси.

10. Поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і прогрівати 5 хвилин, не забуваючи при цьому злегка трусити таз, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд плодів перемішуванням, і знімати піну.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

11. І ще раз все повторити за тією ж схемою - тобто злити сироп, прокип'ятити його, залити плоди і готувати все разом рівно 5 хвилин.

Перед останньою варінням додати в вміст ядерця, і готувати 5 хвилин разом з ними.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

12. До цього часу потрібно буде підготувати банки і кришки. Їх неодмінно потрібно буде простерилізувати. Банки можна стерилізувати над парою, але потім обов'язково гарненько просушити. Або ж чисті вимиті банки стерилізувати в духовці протягом 30 хвилин. Температуру для цього потрібно витримувати 50 градусів.

Кришки можна прокип'ятити в гарячій воді хвилин 10. Потім також дати їм обсохнути.

13. Як тільки варення закипить втретє, акуратно розлити його по банкам. Закручувати можна як гвинтовими кришками, так і кришками, які слід закручувати закаточной машинкою.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Його найкраще розливати гарячим, так це буде додатковою гарантією стерильності.

14. Закручені банки перевернути і поставити їх на кришки. Це також обов'язкова процедура для подальшого зберігання. По - перше, це запобіжить окислення самої кришки, а по - друге можна буде перевірити, герметично чи у Вас закриті банки. Якщо немає, то рідка складова сочиться, і його доведеться переробити.

15. Зберігати такі ласощі краще в темному місці. Це допоможе зберегти колір на весь період зберігання. А також краще тримати його в прохолодній коморі, або підвалі, якщо живете в своєму будинку.

Воно вийшло смачним, і неймовірно ароматним. А також приємно, що все половинки збереглися целенькая і зовсім не зварилися. З - за того, що додали зовсім небагато води, та ще й три рази трошки уварювали сироп, воно вийшло ще й густим. Зайвого сиропу не залишилося. І це також дуже радує.

А ще більше буде радувати таке Ладко задоволення зимовими холодними вечорами, коли відкриєте заповітну баночку і будете насолоджуватися її вмістом з гарячим ароматним чаєм.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Так що, якщо ще не заготовила таке варення, то не лінуйтеся, сходіть на ринок, купіть абрикоси і потратьте лише 1 годину, а то й менше, на його приготування! Буде, чим порадувати себе і своїх близьких взимку!

Абрикосові часточки у власному соку

Практично у всіх своїх попередніх рецептах я описувала варіанти, де використовуються або половинки, або великі часточки, або цілі плоди. Але з дрібних часточок виходить не менш смачне частування. До того ж виходить воно дуже густим, набагато нижче, ніж коли ріжемо шматочками побільше.

І я пропоную розглянути зараз якраз такий варіант.

Саме цей рецепт примітний тим, що у ній ми будемо готувати густе ароматні ласощі без додавання води, тільки з присутністю цукру і свого власного соку.

Нам знадобиться:

  • абрикоси - 2 кг
  • цукор - 1,6 кг

приготування:

Для рецепта нам знадобляться плоди середнього ступеня зрілості. Сильно жорсткі не беріть, вони ще не дозріли, і не дадуть потрібного смаку і аромату.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Сильно стиглі також не беріть, вони розваряться, і вийде джем.

Якщо ж хочете, щоб вийшло густе варення з збереженими часточками, використовуйте як раз плоди потрібної твердості.

1. Абрикоси помити і обсушити. Потім розрізати на дві половинки, видалити кісточку і порізати невеликими шматочками, або кубиками. Як захочете, і як буде зручно. Бажано лише, щоб шматочки вийшли приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно прогрілися, і не вийшло так, що одні шматочки залишаться цілими, а інші повністю втратять свою форму.

Я ріжу кубиками розміром приблизно в 1,5 см.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

2. Коли очистіть абрикоси, то їх необхідно зважити. Вага, який вийде важливий для того скільки Вам брати цукру. У мене вийшло 1,6 кг, саме тому я беру стільки ж цукру.

3. Викласти порізані часточки в таз і засипати їх цукром. Гарненько струснути, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому шматочками.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

4. Залишити в такому стані до тих пір, поки абрикоси не пустять сік. Це залежить від їх сорту і ступеня зрілості. Можна протягом цього часу ще кілька разів струсити вміст.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Заважати його не рекомендується, щоб не пошкодити часточки, і не перетворити їх в кашку.

Залишати можна і на ніч. Якщо дуже жарко, то залишити можна в холодильнику.

5. Як тільки соку з'явиться достатньо, поставити таз з усім його вмістом на середній вогонь. Довести до кипіння. Протягом цього часу, поки варення буде нагріватися буде утворюватися піна. Її бажано знімати, користуватися для цього найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Залишена піна може вплинути на якість зберігання.

6. Довести до кипіння і тут же вимкнути. Кип'ятити не треба.

7. Залишити вміст остигати і настоюватися на 8 - 10 годин. Ось таке воно повинно вийти після настоювання.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Після чого знову поставити на вогонь, і знову довести лише до кипіння. Потім витримати ще 8 - 10 годин.

8. Заздалегідь простерилізувати банки. Зробити це можна будь-яким з безлічі відомих способів. Я не буду зараз відволікатися на цю тему, щоб не витрачати час тих, хто це давно вміє робити.

А молодим господарочкам раджу ознайомитися з цим питанням більш істотно. І пропоную почитати, як це робити в дуже хорошій статті на блозі моєї колеги «Можна Так!» А стаття називається «Як стерилізувати банки в духовці і мікрохвильовій печі».

9. Тепер, коли у нас все готово до завершення, приступимо до завершального етапу. Дістанемо наше варення. До третього разу воно стало красивого бурштинового кольору, дуже густе і в'язке. Якраз таким, яким ми його і очікували побачити.

10. Поставити його на вогонь, довести до кипіння. Знову буде утворюватися піна, її ретельно знімайте. Готовий продукт повинен вийти прозорим, що світиться.

Як закипить, готувати 5 - 6 хвилин.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

11. Після чого відразу ж розлити в банки. Для цього можна користуватися лійкою з широкою шийкою.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Готового продукту повинно вийти приблизно 2 літри, плюс, мінус трошки. Це залежить від того наскільки соковитими були Ваші плоди.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

12. Закрутити банки кришками, хоч загвинчуються, хоч за допомогою закаточной машинки. Потім перевернути їх, прикрити рушником і залишити до повного охолодження.

13. Потім поставити на зберігання в темне прохолодне місце, попередньо перевернувши їх в звичне положення.

Спосіб, коли продукт настоюється кілька разів з великими часовими проміжками називається "расстойка». Вона дозволяє найбільш добре насичуватися ягодам і фруктам сиропом і власним соком. Вони, можна сказати, знаходяться в рідкій карамелі.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Потім знову нагрів і знову охолодження. Плоди повністю просочуються і це дозволяє зберегтися їм хоч в цілому вигляді, як в королівському варення, так і в часточках, причому в тих, якими ми їх наріжемо.

Так і в цьому рецепті, часточки збереглися в тому вигляді, в якому ми їх і заготовили. А саме ласощі вийшло дуже густим і красивим.

Абрикоси без кісточок в мультиварці Редмонд

Заготовити смачне варення, а також і джем можна в мультиварці. Процес приготування при цьому відрізняється не дуже сильно. В кінці рецепта розповім, як його приготувати.

Готувати наше ласощі ми будемо в каструлі Редмонд.

Нам знадобиться:

  • абрикоси - 1 кг
  • цукор - 0,5 кг
  • вода - 0,5 склянки
  • лимонний сік - 1 ч. ложка

приготування:

1. Абрикоси помити і обсушити. Потім порізати, як захочете. Можна розрізати їх лише на дві частини, або на чотири, або ж взагалі часточками будь-якого розміру.

Краще використовувати для приготування щільні плоди. М'які і сильно стиглі швидко втратять свою форму. Але якщо будете готувати джем, то можна використовувати і їх.

2. У чашу мультиварки влити приготовлену воду.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

3. Додати нарізані абрикоси.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

І зверху засипати цукром. Сахара використовуємо не дуже багато. Але якщо Ви ласун, то можете додати на кілограм плодів кілограм цукру.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Закрити чашу кришкою.

4. Вибрати режим - Гасіння, продукт - Овочі. Виставити час - 30 хвилин. Готуватися в такому режимі вміст буде при температурі 99 градусів.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

5. Через 12 хвилин обережно відкрити кришку. Ми бачимо, що вміст уже кипить, а на його поверхні утворилася піна. Її необхідно ретельно знімати.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Але перш ніж почати це робити, необхідно перевірити весь чи цукор розчинився. Для цього розмішати масу силіконової лопаткою, яка перебувала в комплекті, або використовувати дерев'яну ложку або лопатку. Обов'язково перемішати, починаючи з дна.

В принципі, рідини утворилося досить і пригоріти нічого не повинно

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

6. Далі готувати вже при відкритій кришці, і під час всього процесу продовжувати знімати знову піну, що утворюється. Можна ще один - два рази перемішати, до закінчення приготування залишиться всього 18 хвилин.

7. Через 18 хвилин мультиварку пора вимкнути. А вміст знову перемішати і додати лимонний сік.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

А потім ще раз перемішати.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

8. Гарячим розлити його в заздалегідь помиті і стерилізовані банки, накрити такими ж кришками. Банки перевернути і прикрити рушником. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

9. Потім перевернути назад. Зберігати в темному прохолодному місці.

З даної кількості продуктів вийде приблизно літр варення. Воно густе, янтарно - жовте, ароматне і дуже смачне. Тому той, хто любить готувати в мультиварці - краще рецепту не знайти

Воно і справді дуже смачне!

Джем з абрикосів в мультиварці

Джем виходить більш густим, ніж варення. І його готують, щоб поїсти просто так, а також для використання в якості начинки для пирогів, пиріжків і кексів.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Відмінність від попереднього рецепта полягає в тому, що:

  1. Не обов'язково використовувати щільні плоди, можна брати їх і дуже стиглими.
  2. Різати абрикоси потрібно або кубиками з розміром приблизно в 1,5 см, або невеликими шматочками.
  3. У складі інгредієнтів виключити воду
  4. Замість лимонного соку додати половинку перекрученого очищеного лимона або апельсина.
  5. Можна додати і їх цедру, натерту на дрібній тертці.

В іншому, рецепт залишається без змін. Пропорції абрикосів і цукру такі ж, і сам процес приготування той же.

Половинок абрикосів в янтарний сиропі по-польськи

А наступний рецепт називається «Польським». Він має свої особливості приготування, варення вважається справжнім вишуканим частуванням для справжніх гурманів.

Не дивлячись на цей факт, приготувати його не складає ніяких труднощів. Мало того, готується воно в один прийом. Не треба чекати, поки воно буде настоюватися протягом 2 - 3 днів. Просто зварив один раз, і все. Це ще раз доводить вислів, що «Все геніальне - просто!»

А щоб Вам було цікавіше, я вирішила показати його Вам на прикладі відео. Тим більше, що автор, яка готує це варення великий знавець своєї справи. Вона прекрасно готує не тільки за цим рецептом, але і по іншим.

Ось такий одночасно простий, і цікавий рецепт. Дякую автору за цікаву розповідь і доступне пояснення.

Я думаю, що рецепт Вас зацікавить, і Ви приготуєте за нього. Нехай не з двох, так хоча б з кілограма фруктів.

Варення з абрикосів смажене на сковороді

Є ще й ось такий оригінальний, не побоюся цього порівняння, спосіб приготування. Зазвичай такі ласощі готують не для тривалого зберігання, або зберігають його в холодильнику.

Рецепт цікавий і дуже швидкий. Ну і звичайно ж, дуже смачний. Та інакше і бути не може, коли справа стосується абрикосів.

Нам знадобиться:

  • абрикоси - 4 банки нарізаних абрикосів
  • цукор - 2 такі ж банки

приготування:

1. Абрикоси ретельно помити і дати їм обсохнути. Після чого розрізати на дві половинки і видалити кісточку. Порізати половинки кубиками розміром в 1,5 см, або трохи більше.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Складати їх в банку, в якій згодом і будете зберігати свою заготовку.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Особливістю цього рецепта є, що кількість цукру по відношенню до основного продукту ми визначаємо не кілограми, а банками. Так, на дві банки нарізаного фрукта нам знадобиться одна така ж банку цукру. Тому і складати порізані фрукти потрібно якраз в банку.

2. Поставити сковорідку на середній вогонь, краще брати її з товстими стінками. Всипати в неї дві банки порізаних плодів.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Потім всипати одну банку цукру.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Постійно помішувати до повного розчинення цукру. Смажити варення на середньому вогні і стежити, щоб він не пригоріла, карамель нам в даному випадку не потрібна. Через якийсь - то час абрикоси пустять сік, а цукор повністю розчиниться.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

3. Вміст трохи вляглося і з'явилося місце ще для двох банок порізаних плодів і банки цукру.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Всипати те й інше, і перемішати, знову до повного розчинення цукру. Смажити на середньому вогні, періодично помішуючи.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Бажано в цей час від плити не відходити, помішувати і стежити за станом інгредієнтів.

4. Смажити (або варити) до стану, поки не утвориться досить велика кількість сиропу. Нарізані фрукти повинні бути повністю в нього занурені, як би «купатися» в ньому.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

5. Простерилізувати ретельно промиті банки. Можна зробити це на пару, в духовці, як в попередньому рецепті, або в мікрохвильовці. Для цього налити в кожну банку 100 мл води і поставити їх в мікрохвильовку. Виставити повну потужність і стерилізувати 4 хвилини. Це найшвидший спосіб.

Після закінчення цього часу, банки дістати, а воду злити.

Кришки також промити, залити водою і прокип'ятити протягом 4 - 5 хвилин.

6. Коли наше варення пустило досить багато соку і весь цукор в ньому розчинився, можна трохи додати вогонь, засікти час і смажити його 7 - 8 хвилин.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Також потрібно знімати піну, що утворюється.

7. Потім розлити його по банкам, для цього дуже добре мати воронку з товстим шийкою. Закрити кришками і перевернути, поставивши їх на кришку. Накрити рушником і залишити в такому вигляді до повного охолодження.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

8. Потім знову перевернути, вже в їх звичайне положення, і поставити в темне прохолодне місце, а краще в холодильник.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Зізнаюся чесно, я таке варення ніколи не зберігала в квартирі, і не знаю, як воно себе там поведе. Хоча думаю, що як завжди поводиться і все інше варення. Теплова обробка в принципі, була достатня.

Я ж готолю його, і зберігаю його в холодильнику. Та й то, не дуже довго. Починаємо його їсти приблизно через місяць після приготування, і з'їдаємо ще до настання холодів.

З даної кількості інгредієнтів має вийти 4 банки готового продукту. За умови, що банки використовуємо такі ж, якими відміряли всі інгредієнти.

Абрикосове варення по-грецьки з волоськими горіхами

У минулій статті я пропонувала Вашій увазі 3 рецепта королівського варення, де в серединці цілого абрикоса знаходився приємний сюрприз у вигляді волоського горіха або горішка з кісточки абрикоса.

Такий спосіб не дарма має таку назву. До його підготовки і приготування потрібно відноситься дуже делікатно, щоб не пошкодити плоди і зберегти їх цілісність на протязі всього процесу приготування.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

А цей рецепт також передбачає наявність волоського горіха, але готувати його простіше. Хоча я повинна сказати, що результат виходить нітрохи не гірше.

Нам знадобиться:

  • абрикоси - 1 кг
  • волоські горіхи - 3/4 склянки
  • цукор - 1 кг

приготування:

1. Абрикоси помити і дати стекти воді. Потім розрізати на половинки, або четвертинки, як більше захочеться, і як більше подобається. Горіхи нарізати не дуже дрібно.

2. Викласти в таз одне, і інше, і засипати цукром. Таз струсити, щоб цукор проник до самого дна. Це буде сприяти швидкому і кращому виділенню соку. Причому, якщо поріже плоди четвертинками, то сік почне виділятися швидше.

3. Дати настоятися інгредієнтів годин 6, в перебігу цього часу щогодини струшуйте вміст.

4. Через відведений час перевірте скільки виділилося соку. Якщо для приготування його виявиться досить, то і добре. Якщо ж його утворилося зовсім мало, то влийте половину склянки кип'яченої або джерельної води.

5. Поставити таз з усім вмістом на середній вогонь і витримати там до повного розчинення цукру. Під час нагрівання можна ще кілька разів струснути його, або ж легенько перемішати цукор, щоб він не залежався на дні і не пригоріла.

6. Після того, як варення закипить, засікти 5 хвилин і гарненько прогрівати його на повільному вогні, знімаючи піну.

7. Потім зняти з вогню і дати охолонути і настоятися 8 - 10 годин.

8. І вже після цього знову поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити 15 хвилин, легенько струшуючи кожні 5 хвилин. Це потрібно для того, щоб часточки абрикоса рівномірно прогрівалися і насичувалися сиропом.

Якщо ж хочете отримати більш густий продукт, то варіть ще 15 хвилин.

Взагалі, при приготуванні будь-якого варення слід знати таку хитрість. Коли припиниться інтенсивне піноутворення, а маса почне кипіти повільніше при тій же температурі, це означає, що наше ласощі зварилася і готово, щоб його перекласти в банки.

9. До кінця приготування у нас повинні вже бути простерилізовані банки. Розлити в них отриманий продукт і перевернути, поставивши їх на кришку. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

10. І перевернувши знову, поставити на зберігання в прохолодне темне місце.

Варення з абрикосів - 7 рецептів смачного густого варення без кісточок

Ну як, чи не втомилися читати рецепти? Втомилися ?! Звичайно, справа то відповідальне! Хочеться зробити якісні заготовки на зиму, щоб ні праця, ні гроші не пропали даром. А для цього треба мати смачні перевірені рецепти. Якісь я і постаралася Вам сьогодні запропонувати.

Вибрали що - щось на свій смак? Сподіваюся, що вибрали. Ось і добре! Тоді йдіть на ринок, купуйте смачні абрикоси і готуйте таке ж смачне ласощі на радість собі і всім своїм близьким.

Смачного!

А ось і обіцяні посилання на інші рецепти абрикосового варення.

  • Варення з абрикосів без кісточок - 6 смачних рецептів на зиму
  • Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський рецепт»
  • Варення з абрикосів без кісточки з ядерця

Радимо прочитати

Королівське варення з абрикосів з кісточками: смачні рецепти на зиму
В одній з попередніх статей ми вже багато говорили про приготування одного з найсмачніших ласощів - про абрикосовому варення. Після виходу статті, читачі блогу написали коментарі та зазначили в них,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки