» » Сирний террин з баклажанами

Сирний террин з баклажанами


Існують закуски, які дуже виручають господинь тим, що готові «зріти» в холодильнику пару днів. Це особливо актуально, якщо свято припадає на завантажений робочий графік. Приготував, коли вибрав хвилин п'ятнадцять, поставив в холодильник, і нехай чекає парадного виходу прямо на стіл. Ось, наприклад, сирні терин. Відмінна холодна закуска, улюблена дуже багатьма. Варіацій сирного терріна може бути дуже багато, кожен додає туди улюблених інгредієнтів - хтось часничку або ароматної зелені побільше, хтось болгарського перчика для святкового кольору. Однак у більшості випадків террин загортають в тонкі скибочки обсмаженого баклажана.

Сирний террин з баклажанами - рецепт з фото

Якщо у вашому арсеналі є сирний прісний сир, пучок свіжої зелені, пара зубчиків часнику і баклажан, значить можна приготувати террин. Потім він повинен буде охолодитися і застигнути в холодильнику під пресом. І до святкового столу через день або навіть два буде готова відмінна закуска!

складові

  • 1 баклажан (вагою близько 300 г)
  • 200 г адигейського сиру або сухого сиру
  • 2 ст.л. сметани 25%
  • 1 пучок різної зелені (петрушка, кріп, базилік, селера)
  • 1 великий зубчик часнику
  • сіль, спеції за смаком
  • 4 ст.л. рослинного масла для смаження
  • сіль для вимочування скибочок баклажана

Як приготувати терин з баклажанів

Спочатку потрібно підготувати для терріна скибочки баклажан. Баклажан вимити, зрізати кінчики. Потім нарізати його гострим кухарським ножем уздовж на тонкі слайси. Викласти скибочки в широку миску, присипати сіллю і залишити на півгодини, щоб сіль витягнула з баклажан зайву вологу і гіркоту.

Загрузка...

Через півгодини баклажани промити холодною водою, трохи віджати, обсушити серветками. Поставити на вогонь сковороду, влити половину рослинного масла і обсмажити баклажани. Кожен шматочок повинен обсмажувати вільно, тому краще обсмажувати їх партіями. Обсмажені баклажани слайси викладати на серветку, щоб промокнути зайве масло. Остудити баклажани до кімнатної температури.

Обсмажуємо скибочки баклажан

Террін можна приготувати прямокутний у вигляді буханочкі або круглий, схожий на торт. Результат буде залежати від того, якої форми ви візьмете ємність. Обрану форму або миску для терріна вистелити харчовою плівкою. Укласти обсмажені баклажани вертикально внахлест так, щоб між ними не було вільних місць. Кінчики скибочок повинні вільно спадати назовні.

Викладаємо баклажани в форму

Підготувати начинку. Дрібно порубати пучок зелені, зубчик часнику очистити. У чашу блендера покришити сир або сир, додати сметану, посічену зелень, зубчик часнику, сіль за смаком. Збити всі інгредієнти начинки в однорідну пишну масу протягом 2 хвилин.

подрібнюємо начинку

Викласти начинку в миску на скибочки баклажанів, розрівняти і притиснути ложкою. Загорнути по колу всередину скибочки баклажан, притискаючи їх до центру.

Викладаємо начинку, закриваємо баклажанами

Закрити террин щільно кінцями харчової плівки, зверху покласти вантаж (наприклад, сіль, висипати в целофановий мішок).

Закриваємо харчовою плівкою

Дати Террін з баклажанів охолодитися і ущільнитися в холодильнику протягом доби або двох. Подавати на стіл охолодженим і нарізаним на порційні шматочки, прикрасивши зеленню.

Террін з баклажанів - рецепт з фото

Радимо прочитати

Бутерброди з мисливськими ковбасками
Бутерброди з мисливськими ковбасками - відмінна закуска, яку можна подати перед основною стравою, особливо коли раптово нагрянули гості. Ідеально підійде в якості перекусу, якщо ви вдома або ж на
Сирний кекс з лимоном
Кекс - десерт найпростіший, але такий багатоликий! Саме в цьому секрет його неймовірну популярність по всьому світу. Кекс може бути і самостійним десертом - великим або маленьким, порційних, - а
Язички з баклажанів
Практично ні один стіл не обходиться без закуски. Хтось любить бутерброди, хтось канапе, хтось просто робить сирну, взуттєву і овочеву тарілку. Пропоную приготувати просту і в теж час оригінальну

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки