Язички з баклажанів
Практично ні один стіл не обходиться без закуски. Хтось любить бутерброди, хтось канапе, хтось просто робить сирну, взуттєву і овочеву тарілку. Пропоную приготувати просту і в теж час оригінальну закуску — язички з баклажанів. Напевно багато хто вже готували і, тим більше, пробували таку закуску, тому перейдемо відразу до процесу приготування баклажанів за цим рецептом.
Для приготування 8-10 язичків ми беремо:
- Баклажан — 1 шт.
- Помідор — 1−2 шт., краще довгасті
- Майонез — 50 г
- Масло соняшникове — 120 г
- Часник — 1 зубок (можна використовувати мелений часник)
- Сіль — за смаком
Процес приготування язичків з баклажанів
- Баклажан і томати помиємо і обсушим. Далі баклажан нарізати по вздовж, щоб вийшли довгі смужки товщиною 5−7 міліметрів. Щоб позбутися гіркоти, притаманною баклажанів, можна на півгодини покласти нарізані часточки в розчин холодної води з сіллю. Співвідношення приблизно 1 ст. ложка на 1 літр води.
- Розігріємо масло на сковорідці і обсмажимо сухі шматочки баклажанів протягом 3−5 хвилин на середньому вогні, подсаливая з обох сторін.
- Готові баклажани викладаємо на окрему тарілку і даємо охолонути. Тарілку можна застелити паперовим рушником, щоб зайве масло вбралося в нього.
- Часник видавлюємо на чеснокодавилке або дрібно порубаємо. Майонез викласти в невелику чашу, додати часник і ретельно перемішати. Помідори наріжемо поперек кругляшками (тому краще використовувати томати довгастих сортів). Остиглі баклажани намажемо тонким шаром майонезу з часником.
- Покладемо на одну з сторін гурток помідора і зверху накриємо баклажаном, перегнув його навпіл.
- Вийде ось такий язичок. Тепер стає ясно, чому цей рецепт отримав таку назву: язички з баклажанів =)
- Закуску подамо охолодженої, прикрасивши петрушкою і кропом. І ось, наші язички з баклажанів готові!
Приємного апетиту!
Готуйте з любов'ю, їжте із задоволенням!