» » Язички з баклажанів

Язички з баклажанів


Практично ні один стіл не обходиться без закуски. Хтось любить бутерброди, хтось канапе, хтось просто робить сирну, взуттєву і овочеву тарілку. Пропоную приготувати просту і в теж час оригінальну закуску — язички з баклажанів. Напевно багато хто вже готували і, тим більше, пробували таку закуску, тому перейдемо відразу до процесу приготування баклажанів за цим рецептом.

Язички з баклажанів

Для приготування 8-10 язичків ми беремо:

  • Баклажан — 1 шт.
  • Помідор — 1−2 шт., краще довгасті
  • Майонез — 50 г
  • Масло соняшникове — 120 г
  • Часник — 1 зубок (можна використовувати мелений часник)
  • Сіль — за смаком

Процес приготування язичків з баклажанів

  1. Баклажан і томати помиємо і обсушим. Далі баклажан нарізати по вздовж, щоб вийшли довгі смужки товщиною 5−7 міліметрів. Щоб позбутися гіркоти, притаманною баклажанів, можна на півгодини покласти нарізані часточки в розчин холодної води з сіллю. Співвідношення приблизно 1 ст. ложка на 1 літр води. Нарізаємо баклажани смужками
  2. Розігріємо масло на сковорідці і обсмажимо сухі шматочки баклажанів протягом 3−5 хвилин на середньому вогні, подсаливая з обох сторін. Обсмажуємо баклажани з двох сторін
  3. Готові баклажани викладаємо на окрему тарілку і даємо охолонути. Тарілку можна застелити паперовим рушником, щоб зайве масло вбралося в нього. Даємо баклажанів охолонути
  4. Часник видавлюємо на чеснокодавилке або дрібно порубаємо. Майонез викласти в невелику чашу, додати часник і ретельно перемішати. Помідори наріжемо поперек кругляшками (тому краще використовувати томати довгастих сортів). Остиглі баклажани намажемо тонким шаром майонезу з часником. Намазуємо шматочок баклажана майонезом
  5. Покладемо на одну з сторін гурток помідора і зверху накриємо баклажаном, перегнув його навпіл. Зверху на філе кладемо помідор
  6. Вийде ось такий язичок. Тепер стає ясно, чому цей рецепт отримав таку назву: язички з баклажанів =) Звертаємо навпіл — виходить язичок
  7. Закуску подамо охолодженої, прикрасивши петрушкою і кропом. І ось, наші язички з баклажанів готові! Язички з баклажанів готові!

Приємного апетиту!

Готуйте з любов'ю, їжте із задоволенням!

Радимо прочитати

Домашня лазанья
Рецепт приготування домашньої лазаньї — простий, смачною і доступною для кожного, хто любить італійську кухню. Головне в лазіння — це смачний соус бешамель, багато сиру і свіжі овочі. У процесі
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Листкове тісто для печива язички на пиві - простий і швидкий рецепт з покроковими фото
На це печиво я особливо не розраховувала, просто було цікаво спробувати таке тісто на пиві і що з нього вийде. Але результат мені настільки сподобався, що поспішаю поділитися з вами і цим рецептом

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки