Медові пряники у лимонної глазурі - рецепт з покроковими фото
Я обожнюю тісто для цих пряників і самі пряники, і їх незвичайний спосіб готування на пару. Але сьогодні вирішила трохи поекспериментувати і запекти пряники в духовці. Різниця така - при готуванні на пару вони схожі на м'яке і пишне печиво, а при випічці в духовці це справжні такі трохи тверденькие прянички.
Інгредієнти для медових пряників в духовці
Отже, щоб приготувати пряники у лимонної глазурі мені знадобилося:
борошно - 2 склянки цукор - 0.5 склянки масло вершкове - 80 грам мед - 2 ст. л. яйце - 1 шт. сода - 0.5 ч. л.
для глазурі: цукрова пудра - 0,5 склянки лимонний сік - 1 ст. л.
Рецепт приготування пряників з медового заварного тіста - покрокові фото
Виклала в каструлю яйце, масло, цукор, мед поставила її на плиту, нагріла на маленькому вогні постійно помішувала, щоб масло розчинилося і маса стала сильно теплою (можна перевіряти пальцем).
Заважала постійно, щоб яйце від нагрівання не згорнулося (тут головне не перегріти), висипала соду, завадила знову, маса злегка запенилась.
Висипала половину борошна, віночком перемішала, а потім вже висипала залишки борошна і рукою замісила тісто, воно гаряче тому обережніше.
Вийшло ось таке заварне медове тісто для пряників, залишила його хвилин на 10, щоб підійшло.
Зліпила кульки. у мене вийшло рівно стільки, скільки на фото, виклала їх на деко і поставила випікатися в духовку при температурі 180 градусів хвилин на 20-30, дивилася по зарумянености.
Лимонна глазур для пряників
Для глазурі взяла цукрову пудру, вилила в неї лимонний сік, перемішала.
Ось така вийшла маса.
Пряники трохи остудила і змастила їх глазур'ю, залишила до повного охолодження і застигання лимонної глазурі.
Ось такі вийшли чудові пряники з медового тіста. Обов'язково спробуйте і діліться своєю думкою на рахунок цього рецепта.
Відео-рецепт медових пряників
Запрошую вас подивитися цей же рецепт на відео.