» » Грецький соус дзадзікі (Цацики)

Грецький соус дзадзікі (Цацики)


Грецька кухня славиться своїми овочевими стравами, листковим пирогами і пиріжками, м'якими сирами, великою кількістю оливок і смачного оливкового масла, різноманітними салатами і рибними стравами. Поряд з тим, що ця кухня корисна, вона в той же час і дуже калорійна. А вже як люблять греки всілякі соуси! Без них не обходиться жодне застілля - навіть найпростіший повсякденний обід.

Найчастіше для основи соусів в Греції використовують славнозвісний грецький йогурт. Його відмінність від інших видів полягає в тому, що він дуже густий по консистенції і набагато жирніше. І навіть якщо грецький йогурт в наших широтах дістати проблематично, вихід все одно є: візьміть простий несолодкий йогурт і підвісьте його на кілька годин в декількох шарах марлі. Так зайва сироватка стече, а йогурт вийде гущі і жирніше, що і потрібно для приготування грецьких страв.

Грецький соус дзадзікі

Мабуть, найвідоміший грецький соус - це йогуртовий соус дзадзікі (або Цацики, як його ще називають). Крім йогурту в його склад входять огірки, масло і спеціальна приправа, яку можна замінити часником. Подавати його можна до всього: до м'яса, до риби, до овочів і навіть заправляти салати. Словом, цей соус - універсал: одночасно освіжаючий і пікантний.

Загрузка...

складові

  • 1 стакан густого йогурту без добавок
  • 1 середнього розміру огірок
  • 2 ст. ложки рослинної олії (краще оливкова або інше ароматне масло через брак оливкової)
  • 1 ст. ложка білого винного оцту
  • 1 ст. ложка приправи для Цацики (суміш гранульованого часнику, орегано, чебрецю і солі)

Рецепт соусу дзадзікі (Цацики)

Для приготування соусу натріть огірок на дуже дрібну тертку.

натираємо огірок

Ретельно відіжміть огірок, щоб позбутися від соку.

Віджимаємо натертий огірок

У йогурт додайте 1 столову ложку рослинної олії і винний оцет. Якщо у вас такого немає, замініть його лимонним соком. Перемішайте масу і додайте в неї натертий огірок.

Змішуємо йогурт, масло і винний оцет, додаємо натертий огірок

Тепер додайте приправу. Втім, сухі спеції можна замінити часточкою часнику, пропущеної через прес. Врахуйте, що сухий і свіжий часник все ж відрізняються між собою за смаком.

додаємо приправу

Ретельно перемішайте соус. Можна дати Цацики настоятися протягом години в холодильнику.

Перекладіть готовий соус в соусник і полийте зверху рослинним маслом.

Грецький соус дзадзікі (Цацики)

Радимо прочитати

Часниковий соус Айолі з гірчицею
Ви коли-небудь пробували знаменитий французький соус Айолі? Навіть якщо ви відповісте негативно, швидше за все, ви все ж його пробували, бо Айолі - це часниковий майонез. І якщо багато
Голландський соус
Голландський соус неймовірно популярний і поширений. І хоча зовні він неабияк нагадує славнозвісний соус майонез і в якійсь мірі схожий з ним за складом, смак у цих двох соусів дуже різний.
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання
Грецький салат
Сподіваюся, багато пробували грецький салат хоча б раз у житті. Існує безліч його варіантів — з маслинами і без, з соком лимона, соєвим соусом і т. д. Я був у Греції і їв справжній грецький салат,
Риба по-грецьки
Рецепт приготування риби по-грецьки я знайшов в одному з кулінарних журналів. Доступні інгредієнти, апетитний вигляд і аромати середземноморської кухні, — ось лише частина з того, що приваблює мене в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки