Бутерброди зі шпротами і маринованими огірками
Бутерброди - хитре блюдо. Досить взяти за основу традиційний рецепт, поміняти на свій смак кілька інгредієнтів, і вже у вас на столі нова оригінальна закуска. Бутерброди зі шпротами готували багато, а тепер давайте поекспериментуємо і додамо до них солоний огірок, будьте впевнені, вам сподобається.
Складові
- 1 банка шпротів
- нарізний батон або багет (кількість шматочків буде залежати від того, скільки у вас шпротів в банку)
- 2-3 маринованих огірка
- майонез
Приготування
1. Нарізаємо тонкими скибками батон, якщо брали цілий, і ставимо на вогонь суху сковорідку. Розігріваємо її, на середньому вогні підсушують шматочки білого хліба.
2. Доводити їх до стану хрустких тостів не потрібно, достатньо буде того, що м'якуш зверху трохи схопиться. Огірок ріжемо тонкими довгими смужками, при необхідності, розрізаємо їх навпіл, якщо вони не поміщаються на шматку хліба.
3. Далі на кожен підсушений тост намазуємо «змійкою» майонез.
4. З цим продуктом не переборщіть: шпроти в олії, майонез - бутерброд вийде вже дуже жирним. Його завдання просто злегка просочити батон. Слідом кладемо по рибку і шматочку огірка.
5. Якщо ваші шпроти великі, то тоді, звичайно, краще розрізати їх, а то бутербродів може вийти за все штук 6 (за кількістю рибин в банку).
Перекладаємо бутерброди на блюдо сервіровки і не поспішаємо подавати на стіл. Вони смачніше, коли постоять хвилин 20 і наситяться соками шпротів і огірків. Якщо не любите солоні огірки, замініть їх свіжими, з якими шпроти теж чудово «сусідять» в стравах.