Бутерброди зі шпротами
Закусочні бутерброди зі шпротами підійдуть для будь-якого столу і не вдарять по бюджету. А виглядають вони завжди виграшно і виходять смачними та поживними.
Для приготування бутербродів зі шпротами ви візьмемо
- Хліб або батон (бажано використовувати чорний хліб, наприклад, «Бородинський», «Бурже» і т. п., т. до. його смак краще поєднується зі шпротами)
- Шпроти — 1 банка (краще купити ризькі, але й інші виробники зараз роблять анітрохи не гірше)
- Огірок свіжий — 1 шт. (середніх розмірів)
- Майонез
- Часник — 1 маленький зубчик (цей інгредієнт на ваш розсуд, якщо хочете погостріше)
- Перець чорний мелений
Приготувати бутерброди зі шпротами зовсім не складно
- Для початку нам необхідно підсушити хліб. Для цих цілей підійде тостер або гриль. Хліб нарізаємо шматочками, а потім ріжемо по діагоналі, щоб вийшли трикутники. На таких клаптиках шпроти триматимуться краще, та й виглядають вони на тарілці по-святковому.
- Поки сушиться хліб — підготуємо інші складові. Візьмемо 2−3 ст. ложки майонезу, додамо до них часник, пропущений через чеснокодавку або просто дрібно-дрібно порізаний ножем. Злегка поперчити. Ретельно перемішаємо і дамо соусу трохи настоятися.
- Огірок можна не очищати від шкірки. Головне спробувати, щоб він не був гірким. Порізати огірок-кружальцями, трохи навскоси і досить тонко. Можна порізати прямокутними смужками. Хліб до цього часу буде готовий і ми нападів до виробництва бутербродів.
- Беремо хліб, змащуємо тонким шаром нашого часникового соусу, зверху — кілька скибочок огірка, а на них 2−3 шпроти.
Ось так швидко і нескладно приготувати бутерброди зі шпротами. Вам з задоволенням можуть допомогти ваші домашні, адже в рецепті немає нічого складного.
Приємного апетиту і святкового настрою!