» » Черемховий торт

Черемховий торт


Одним з найяскравіших кулінарних спогадів дитинства є черемховий торт. Пам'ятаю, як аромат черемхи розлітався по всьому будинку, коли муку запарювали на молоці і пекли темний бісквіт. Якісне борошно з черемхи робила моя бабуся по татовій лінії. І ось нещодавно я побачив борошно у продажу. З неї я приготував тортик, рецепт якого вам і пропоную. Почнемо!

Черемховий торт

Щоб приготувати черемховий торт, нам знадобляться:

  • Черемхова борошно — 150 г
  • Борошно — 300 г (вищий сорт)
  • Молоко — 250 мл (1 склянка, жирність 3,2%)
  • Цукор — 150 г
  • Яйце — 3 шт.
  • Масло вершкове — 180 г
  • Сметана — 2 ст. ложки
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Сіль — щіпка
  • Форма для випічки — d=25−30 см
  • Для глазурі: Мед — 4 ст. ложки
  • Сік половини лимона
  • Горіх волоський — 1 склянку

Інгредієнти черемухового торта

Як приготувати черемховий торт

  1. У сотейнику розігріваємо молоко, не даємо закипіти. Поступово, невеликими порціями додаємо борошно черемхи, постійно помішуючи. Не повинні утворюватися ковтуни. Коли додамо все борошно, даємо закипіти, помішуємо 20−30 секунд, вимикаємо вогонь, накриваємо сотейник і даємо постояти приблизно 1 годину, щоб борошно набухла і віддала свій аромат. Заварюємо черемхове борошно в молоці
  2. Готуємо основу для черемухового торта — я використовую кухонний комбайн або міксер. Яйця збиваємо з цукром до однорідної маси, в кінці трохи посолити. Потім додаємо пачку розм'якшеного при кімнатній температурі масла, яку рубаємо або ріжемо кубиками. Збиваємо до кремоподібного стану. В отриману масу додаємо набряклу на молоці черемхове борошно, ретельно перемішуємо. Готуємо основу для черемухового торта
  3. Наше тісто вже виходить шоколадного кольору. Далі ми додаємо розпушувач, сметану і просіяне пшеничне борошно. Перемішуємо все до однорідного стану. Тісто виходить рідким, але на ньому видно сліди від віночка. Тісто для черемухового торта готово. Додаємо залишилися інгредієнти
  4. Розігріваємо духовку до 180 °C верхній і нижній нагрів. Форму для випічки присипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму і розподіляємо по всій поверхні рівномірно. Відправляємо пектися на 1 годину. Готовність можна перевірити, як і у звичайного бісквіта — за допомогою зубочистки; якщо тісто не залишається, значить тортик готовий. Дістаємо з духовки і даємо охолонути — 1−1,5 години. Виливаємо тісто у форму і відправляємо дбати
  5. Готуємо глазур. Я використовував саме цю глазур, тому що вона підсилює смак черемхи і додає кислинку. У сотейнику розігріваємо мед, додаємо 1 ст. ложку кип'яченої води і, постійно помішуючи, нагріваємо. Як тільки з'являються бульбашки, додаємо сік половини лимона (без кісточок, волокон тощо), доводимо до кипіння і даємо покипіти кілька хвилин, щоб глазур закарамелизовалась і стала трохи тягучим. Готуємо глазур для черемухового торта з меду і соку лимона
  6. Волоські горіхи підсмажуємо на сковорідці з тонким дном протягом декількох хвилин на середньому вогні. Після цього горіхи необхідно подрібнити, але не сильно, щоб їх смак відчувався. Потім додаємо горіхи в глазур, перемішуємо і прикрашаємо наш черемховий торт зверху, акуратно розподіляючи по всій поверхні. Даємо охолонути. Додаємо горіхи і прикрашаємо черемховий торт

І ось наш черемховий торт готовий!

Додатково прикрашаємо торт свіжими фруктами або ягодами при подачі. Ось що вийшло у мене:

Черемховий торт з глазур'ю і горіхами

Обов'язково спробуйте спекти такий тортик з черемхового борошна — вам сподобається!

Приємного чаювання!

Радуйте вкусняшка себе і своїх близьких!

Радимо прочитати

Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Рецепт хліба на молоці з томатною пастою, хліб на молоці з покроковими фото
Цей рецепт хліба на молоці з томатною пастою надіслала нам Анастасія Дворнікова, на мій погляд дуже цікавий і красивий хлібець вдався, спасибі Насті за ідею, теж так буду піч тепер. Далі їй слово.
Швидкий торт з печива (без випічки)
Як-то в коментарях мене попросили приготувати тістечко картоплю, до неї я поки не дійшла, хочу знайти смачний рецепт, щоб і справді було схоже на картоплю, яка продається в магазині. Тому поки я в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки