» » Яєчня з овочами

Яєчня з овочами


Рецепт цієї яєчні з овочами мої батьки привезли з відпочинку у Архипо-Осиповке Краснодарського краю. Мені тоді було зовсім небагато — років 5, напевно. Рецепт прийшовся до смаку усій родині. Адже поєднання смаку свіжих овочів і яєць — це відмінна ідея для сніданку. Ми досі готуємо яєчню по цьому рецепту, хоча минуло вже більше 30 років. Спробуйте! Думаю, і вас не залишить байдужим такий сніданок!

Яєчня з овочами

Для приготування яєчні з овочами нам знадобляться:

  • Перець солодкий болгарський — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 велика головка
  • Помідори свіжі — 2−3 шт. (спілі, червоні, соковиті)
  • Яйце — 4 шт. (по 2 шт. на порцію)
  • Сіль, перець — за смаком
  • пісне Масло — для смаження

Як приготувати яєчню з овочами

  1. Цибуля ріжемо півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. В кінці смаження додаємо 0,5 ст. ложки тростинного цукру — це надає страві солодкуватий смак, компенсуючи кислоту томатів.
  2. Солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо тонко соломкою. Додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 2−3 хвилини, щоб він став м'яким.
  3. Настав час додати помідори, порізані кубиками. Шкірку з помідорів можна не знімати — вона практично не відчувається в готовому блюді. Після цього необхідно, періодично помішуючи, позбавитися від зайвої вологи, яку виділять помідори. Тушкуємо 5 хвилин з відкритою кришкою, щоб досягти потрібної нам консистенції. Основа нашої яєчні готова.
  4. Тепер розбиваємо яйця в отриману основу, солимо, перчимо і, накривши кришкою, смажимо 3−5 хвилин, щоб білок яєць зблід.

Все, наша яєчня з овочами готова!

Яєчня з овочами готова

Подавайте її неодмінно з пилу, з жару, посипавши зверху свіжою зеленню кропу або петрушки.

Їсти таку яєчню можна по-різному. Хтось віддає перевагу змішати яйця з овочами і потім їсти, а хтось спочатку з'їдає овочі, а потім вже і саму яєчню. Вибір за вами!

Ось такий смачний, яскравий і поживний річний сніданок.

Приємного апетиту і гарного настрою!

Радимо прочитати

Як приготувати нут з помідорами
Якщо ви ще не знайомі з таким продуктом, як нут (або баранячий горох), поспішіть з ним познайомитися! Адже з нього виходять дуже смачні другі страви, салати і закуски. Крім того, нут славиться
Курячі шлунки з овочами і сиром
Зупиняючись перед прилавком в м'ясному відділі, ви напевно не раз в нерішучості завмирали, не знаючи, чи варто додати до покупок дуже корисні, містять підвищену частку мікроелементів курячі шлуночки.
Домашня лазанья
Рецепт приготування домашньої лазаньї — простий, смачною і доступною для кожного, хто любить італійську кухню. Головне в лазіння — це смачний соус бешамель, багато сиру і свіжі овочі. У процесі
Яєчня з шинкою
Щільний сніданок — запорука гарного початку дня та чудового настрою. У цьому рецепті я хочу розповісти про те, як приготувати яєчню з шинкою не стандартним способом — на сковорідці, а в духовці, у
Гречка по-купецькому
Гречана крупа — одна з моїх улюблених. З самого дитинства. Приготувати гречку можна по-різному: в якості гарніру з підливою, з молоком, запекти з м'ясом, нафарширувати млинці і так далі. Крім того,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки