Яєчня з овочами
Рецепт цієї яєчні з овочами мої батьки привезли з відпочинку у Архипо-Осиповке Краснодарського краю. Мені тоді було зовсім небагато — років 5, напевно. Рецепт прийшовся до смаку усій родині. Адже поєднання смаку свіжих овочів і яєць — це відмінна ідея для сніданку. Ми досі готуємо яєчню по цьому рецепту, хоча минуло вже більше 30 років. Спробуйте! Думаю, і вас не залишить байдужим такий сніданок!
Для приготування яєчні з овочами нам знадобляться:
- Перець солодкий болгарський — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 велика головка
- Помідори свіжі — 2−3 шт. (спілі, червоні, соковиті)
- Яйце — 4 шт. (по 2 шт. на порцію)
- Сіль, перець — за смаком
- пісне Масло — для смаження
Як приготувати яєчню з овочами
- Цибуля ріжемо півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. В кінці смаження додаємо 0,5 ст. ложки тростинного цукру — це надає страві солодкуватий смак, компенсуючи кислоту томатів.
- Солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо тонко соломкою. Додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 2−3 хвилини, щоб він став м'яким.
- Настав час додати помідори, порізані кубиками. Шкірку з помідорів можна не знімати — вона практично не відчувається в готовому блюді. Після цього необхідно, періодично помішуючи, позбавитися від зайвої вологи, яку виділять помідори. Тушкуємо 5 хвилин з відкритою кришкою, щоб досягти потрібної нам консистенції. Основа нашої яєчні готова.
- Тепер розбиваємо яйця в отриману основу, солимо, перчимо і, накривши кришкою, смажимо 3−5 хвилин, щоб білок яєць зблід.
Все, наша яєчня з овочами готова!
Подавайте її неодмінно з пилу, з жару, посипавши зверху свіжою зеленню кропу або петрушки.
Їсти таку яєчню можна по-різному. Хтось віддає перевагу змішати яйця з овочами і потім їсти, а хтось спочатку з'їдає овочі, а потім вже і саму яєчню. Вибір за вами!
Ось такий смачний, яскравий і поживний річний сніданок.
Приємного апетиту і гарного настрою!