Яєчня з шинкою
Щільний сніданок — запорука гарного початку дня та чудового настрою. У цьому рецепті я хочу розповісти про те, як приготувати яєчню з шинкою не стандартним способом — на сковорідці, а в духовці, у формі для випічки кексів. Виходить не тільки красиво, але й смачно. За справу!
Для приготування яєчні з шинкою в цьому рецепті нам знадобляться:
- Шинка — 6 скибочок (можна використовувати бекон, карбонад і т. п.)
- Яйце куряче — 6 шт.
- Масло оливкове — 1 ст. ложка
- Сіль, перець — за смаком
- Сухі ароматні трави — 0,5 ч. ложки (базилік, чебрець, орегано, чабер)
- Листя салату і помідори черрі — для подачі
- Форма для випічки кексів
Як приготувати яєчню з шинкою
- Розігріваємо духовку до 180 °C. Форму змащувати не потрібно. Кружечки шинки (бекону або карбонаду) розкладаємо у заглиблення форми, притискаючи середину пальцями, щоб було місце, куди ми будемо розбивати яйце.
- В кожну лунку форми розбиваємо яйце. Ось така краса виходить:
- Солимо кожну порцію яєчні
- Перчимо акуратно в кожну лунку форми
- Додаємо оливкова олія — приблизно 0,5 ч. ложки в кожну порцію нашої майбутньої яєчні з шинкою
- Фінальний акорд — посипаємо ароматними травами, щоб наповнити смак і надати краси. Все готово до відправлення яєчні в духовку на 15−20 хвилин.
- І ось що вийшло у мене:
Сервіруємо нашу готову яєчню з шинкою, укладаючи на листя вимитого і просушеного салату, прикрашаємо помідорками черрі і кличемо всіх на сніданок!
Приємного апетиту!
Готуйте креативно, проявляйте фантазію!