Курячі шлунки з овочами і сиром
Зупиняючись перед прилавком в м'ясному відділі, ви напевно не раз в нерішучості завмирали, не знаючи, чи варто додати до покупок дуже корисні, містять підвищену частку мікроелементів курячі шлуночки. Адже як готувати потрошка так, щоб вони стали коронною стравою, мало хто знає. Насправді смачно приготувати курячі шлунки дуже легко - для цього достатньо перестати ставитися до них як до чудернацького і важкого продукту!
Щоб вони стали прекрасною альтернативою звичному м'яса (до того ж і набагато більш корисною), їх досить після ретельного очищення відварити і додавши порцію ароматних овочів і трав, запекти в духовці, зберігши всі корисні речовини. Апетитні і корисні, курячі шлунки з овочами напевно стануть найулюбленішим оригінальним і простим в приготуванні стравою!
складові
- курячі шлунки (їх ще називають курячі пупки) - 0,5 кг
- помідори - 3 шт.
- ріпчаста цибуля - 0,5 цибулини
- голландський сир - 200 г
- яйце - 1 шт.
- кріп або петрушка - 0,5 пучка
- сіль за смаком
- рослинне масло для смаження
- лавровий лист - 3 шт.
- чорний перець горошком - 5 шт.
Як приготувати курячі шлуночки з овочами
Спочатку нам потрібно відварити курячі шлунки, тому ретельно миємо їх під проточною водою, відокремлюємо зайві шматочки жиру і поміщаємо в каструлю. Потім заливаємо шлуночки холодною водою, ставимо на вогонь і варимо не менше години (можна і півтора). Не забуваємо посолити бульйон, а так само додати в нього чорний перець горошком і лавровий лист: спеції додадуть шлуночків особливий аромат.
Поки пупки доварювати, можна приступити до приготування овочів. Спочатку беремо цибулю, чистимо його і нарізаємо кубиками.
Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї трохи олії для смаження і викладаємо нарізану цибулю. Смажимо цибулю на маленькому вогні до золотистого кольору, час від часу помішуючи.
Поки смажиться цибуля, моєму помідори і нарізаємо їх невеликими шматочками.
Додаємо помідори до цибулі, перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
Тим часом, курячі шлунки вже зварилися. Перекидаємо їх на друшляк і даємо стекти зайвій воді.
Викладаємо шлуночки на сковороду, перемішуємо з цибулею і помідорами і тушкуємо разом з овочами на протязі 10 хвилин. Ще раз солимо блюдо.
Потім моєму зелень і дрібненько нарізаємо її. Додаємо на сковороду.
Після цього беремо крупну тертку, натираємо на неї сир і теж висипаємо на сковороду.
Ретельно перемішуємо, вимикаємо вогонь і накриваємо блюдо кришкою.
Дістаємо форму для випікання і викладаємо в неї гарячу суміш з сковорідки (шлуночки з овочами, зеленню і сиром). Рівномірно розподіляємо по всій формі.
Зверху на блюдо з шлуночків розбиваємо яйце, перемішуємо і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо курячі шлунки з овочами на протязі 10 хвилин (цього часу достатньо, щоб яйце запеклось). Подавати їх потрібно в гарячому вигляді.