Помідори по-корейськи - смачні рецепти швидкого приготування
На сторінках мого блогу, для любителів корейських салатів, знайдеться вже чимало рецептів. Це і кабачки, і баклажани і огірки по-корейськи. Але Ви знаєте, що з помідорів також виходять дуже смачні закусочні салати. Тому давайте і їм приділимо належну увагу, і приготуємо з них смачну закуску.
Можна заготовити такі салати і на зиму. Але ми сьогодні розглянемо з Вами швидкі рецепти, які дозволять вже через день - два їсти смачні гострі помідорчики. Готувала я їх вчора і вже встигла зняти пробу. Смак просто винятковий, в міру гострий, злегка солодкуватий і з легкою кислинкою. Аромат важко описати словами. Але якщо хтось вже пробував корейські салати, то запах у всіх них трохи схожий. Його не було переплутаєш ні з яким іншим.
Раніше, коли жили в Середній Азії, такі салати в великому асортименті продавалися на ринках. І повз крамниць з ними було просто неможливо пройти. Запах хвилював апетит і вражав уяву. Секрет приготування салатів тримався в строгому секреті. І нам доводилося лише здогадуватися, як вони готуються і що за заправка там використовується.
Здавалося, що начебто все на виду, і все зрозуміло. Але скільки б ми не намагалися експериментувати, такого смаку не виходило все одно. Як би ми не намагалися відтворити схожий результат. Зараз все рецепти корейських салатів і закусок можна легко знайти в інтернеті. І кожен бажаючий може їх приготувати.
І дуже цікаво усвідомлювати зараз, що секрет виявився дуже простий - правильне поєднання масла і оцту, солі і цукру, додавання часнику і гострого перцю. І все! Результат виходить стабільний, а смак - просто неймовірний. Таку закуску можна подати до столу будь-якого призначення - будь то святкове застілля, або звичайна вечеря.
У такого салату є лише один недолік. Він з'їдається практично миттєво. Тому це треба враховувати при приготуванні, і готувати його відразу побільше. Тим більше, що зберігати його в холодильнику можна 5 - 7 днів. А може і більше. І протягом цього часу, можна хоч кожен день насолоджуватися його смаком.
Сьогодні приготуємо два варіанти такої пікантної закуски. І подивимося один відео матеріал. Всі вони будуть запропоновані в покроковому виконанні, і головне, з великою кількістю фотографій. Хоча в їх приготуванні простежується якась схожість, смаки виходять абсолютно різними. Ця різниця досягається завдяки заправці. Саме завдяки їй можна маніпулювати смаком.
Так завдяки одному і тому ж рецепту можна мати різний смак, в залежності від того, скільки солі і цукру ми додамо. Можна отримати більш солодкий, або більш солоний смак. Коли приготуєте такий салат один раз, і зніміть пробу, потім зможете самі регулювати його смак на свій розсуд. Я розповім сьогодні, як готую таку закуску я. А Ви спробуйте, а потім вже самі будете вносити необхідні корективи.
Помідори по-корейськи швидкого приготування
Цей рецепт по-праву можна вважати одним із найсмачніших. Плоди виходять соковитими і буквально просоченими пікантною заправкою. Дуже добре подавати таку закуску до м'яса, курки. Та й просто з картоплею або вареними макаронними виробами вона буде як не можна до речі.
Готувати її легко і просто, і не займе багато часу. Готова така закуска будуть через добу, але ще більше смаку вона набере на другий день, тобто через 48 годин.
Я запропоную Вам рецепт, за яким у Вас вийде дві 750-грамові баночки. У нас цієї кількості вистачає на чотири прийоми їжі, як раз по половині баночки на один раз. Тому плануйте з цього розрахунку. І якщо Вам треба більше готового салату, або навпаки, менше, то відповідно або пропорційно збільште кількість інгредієнтів, або зменшіть.
Нам знадобиться:
- помідори - 1 кг
- часник - 1 головка
- болгарський перець - 2 - 3 шт
- гострий стручковий перець - 1 - 2 шт
- зелена цибуля - пучок
- кріп, петрушка, естрагон, базилік - пучок (суміш)
- масло рослинне - 50 мл (3 ст. ложки)
- оцет 9% - 3 ст. ложки
- цукор - 5 ст. ложок
- сіль - 1 ст. ложка
- приправа для корейської моркви - 1 ч. ложка (за бажанням)
- перець чорний горошком - 12 горошин
приготування:
Весь процес приготування ділиться на два етапи. Перший - це підготовка інгредентов і приготування заправки. І другий - це наполягання салату до стану готовності.
Приготуємо спочатку заправку. Для неї нам знадобляться всі інгредієнти, крім томатів.
Заправка вийде з солодким смаком. Якщо Ви не дуже віддаєте перевагу такий смак, то можете додати всього 2 ст. ложки цукру. В даному рецепті це також допустимо. Я додаю більше цукру тому, що мої помідори не дуже солодкі, і я таким чином, додаю їм смаку.
І так приступимо.
1. Болгарський перець очистити від насіння і розрізати на невеликі шматочки. Від кольору перцю буде залежати колір закуски. Найкраще використовувати яскравий червоний перець. Також буде непогано, якщо він буде мати соковиті м'ясисті стінки.
В цьому випадку заправка вийде соковитою, насиченого яскравого кольору і смаку.
У мене свій перець, такою, якою є. У магазин я спеціально не пішла за червоним перцем. Тому моя заправка не вийде сьогодні такою яскравою як би хотілося. Але смачною вона буде, це перевірено.
Скласти порізаний перець в миску або чашу для збивання блендером.
2. Невід'ємною частиною корейської кухні є гострий стручковий перець. У кожне блюдо його додають відповідно до смаковими уподобаннями. Хтось любить дуже гостру кухню, хтось помірну. Ось виходячи з цього ми і будемо його сьогодні використовувати.
Як відомо, гіркий стручковий перець буває різного ступеня гостроти. Це також потрібно враховувати, коли готуєте з ним. А самими гіркими є насіння. Тому я вважаю за краще їх прибирати. Для цього перець потрібно розрізати на дві половинки і обережно ножиком видалити їх з стручка.
Найкраще скористатися для цього рукавичками. Дуже часто перець настільки гострий, що сік вбирається в шкіру, і його навіть важко буває змити водою. А якщо випадково потерти рукою очей, то можна обпалити слизову.
У мене перець середнього ступеня гостроти, і я візьму 2/3 частини від стручка. Ви ж дивіться самі, скільки будете його використовувати. Якщо немає стручкового перцю, то можна додати червоний мелений перець. Я думаю, що половини чайної ложки буде достатньо. Краще потім спробувати заправку і додати по необхідності.
Додати його в чашу блендера до болгарського перцю.
3. Туди ж додати очищений і порізаний на шматочки часник. Потрібна буде хороша велика головка. Восени часник соковитий, смачний, і закуска з ним вийде на славу.
А також додати, до всього іншого, горошини перцю. Можна, звичайно було його додати і в молотом стані. Але який запах дає мелений перець! Адже це ні з чим не зрівняється.
4. За допомогою блендера змішати все в однорідну масу. Все повинно відмінно збитися, і навіть чорний перець. Але якщо і залишилися його частинки, нічого страшного. Все змішається і перець заважати не буде.
5. Додати масло, можна оливкова, а можна і наше соняшникова. Але додавайте таке, щоб було без запаху.
Потім влити оцет. В даному варіанті ми додамо 9% оцет, але взагалі, особливо гарний у таких випадках 6% яблучний оцет. Якщо вирішите додати його, то його знадобиться 50 мл.
У яблучного оцту м'якший смак без різкого характерного запаху. Тому, якщо є він, то віддавайте перевагу йому.
6. Кладемо в суміш сіль і цукор. І поки все. Знову включаємо блендер і збиваємо все в однорідну масу. Маса вийшла з дуже смачним запахом. Можна її спробувати. І якраз саме відрегулювати кількість червоного гострого перцю, і інших компонентів. Якщо хочете зробити заправку гостріше, то можна додати ще необхідну кількість і ще раз пробити масу блендером.
Якщо хочете додати сіль або цукор, то це можна зробити зараз.
7. Всю зелень дрібно порізати ножем. Чим дрібніше поріже, тим сильніше вона наситить своїми соками і ароматами нашу заправку. Я написала в складі інгредієнтів, яку зелень використовую я. Але можна використовувати будь-яку із запропонованих, ту, яка є. Якщо є тільки один кріп, або тільки одна петрушка, то нічого страшного, можна брати тільки один компонент.
Але коли більше різної зелені, то це дає більше смакових ноток і більший аромат. Якщо любите кінзу з її специфічним запахом, то можете додати і її.
І я навіть додаю зелена цибуля. Я знаю, що коли готуєш морква по-корейськи, то одним з компонентів є дрібно порізану цибулю, який обсмажується на сковорідці на олії.
Тому я і сюди вирішила додати цибулю. Тільки не ріпчаста, а зелений. На мій погляд, помідори з цибулею - це прекрасне поєднання, яке не буде зайвим. Якщо ж Ви вважаєте це зайвим, або Вам не подобається подібне поєднання, то не додавайте його.
8. Додати всю зелень до подрібненої в блендері масі. Всипати ложку суміші для корейської моркви. Я додаю її, тому що в ній є всі необхідні спеції, і не треба більше нічого додавати. Але в загальному, це не обов'язковий компонент. Цілком можна обійтися і без нього.
У нас вже і так досить різних смаків і запахов.Еслі така суміш у Вас є, то додайте, якщо немає, то спеціально не купуйте. Все вийде смачно і так.
9. Перемішати отриману суміш ложкою і дати трохи постояти, щоб компоненти з'єдналися. А тим часом займемося помідорами.
10. Краще, щоб вони не були занадто м'якими, але також добре, щоб вони були стиглими, солодкими і соковитими. Тобто, дотримуйтеся золотої середини. Від смаку томатів буде залежати і смак салату в цілому.
Я використовую свої плоди. Всі вони невеликого розміру і досить щільні. При наполяганні вони не розквасив і не розповзуться, залишаться в такому ж вигляді, в якому ми їх і заготовив.
Помідори треба помити і розрізати на дві - чотири частини, в залежності від їх розміру. Потрібні не дуже великі, але і не дрібні частини. Щоб вони змогли зберегти свою форму і в той же час насититися соками і смаками корейської заправки.
11. Заздалегідь приготувати банки. Стерилізувати їх не обов'язково, хоча і можна. Я ж просто банки помила з содою і залила в них окріп, приблизно на 1/3 частину. Щоб банка не лопнула, покладіть в неї столову ложку і тільки після цього наливайте окріп. Робіть це повільно, і намагайтеся наливати гарячу воду в ложку.
Або ж є ще один спосіб, при якому банку можна поставити на лезо ножа.
Кришки також потрібно обшпарити окропом.
12. У банку викласти половинки або четвертинки помідорів зрізом вгору. Потім налити одну - дві столові ложки заливки. Після чого - новий шар томатів, і знову - заливка. І так, поки не заповните всю банку.
Потім почніть таким же чином заповнювати другу банку.
Кількості підготовлених інредіентов має якраз вистачити на дві банки.
13. Частину, що залишилася заливку акуратно розлити по банках, намагаючись, розлити її порівну. Якщо сік проходить важко, то дайте трохи постояти, він все одно знайде шпаринку і просочиться. А ще краще злегка допомогти йому. Для цього ручкою від столової ложки можна злегка відсунути помідори від краю. В цьому випадку всередину пройде і залишилася зелень.
Закрутити банку кришкою, що загвинчується.
14. Кількість інгредієнтів дається рівно на дві 750-грамові банки. Не повинно залишитися ні томатів, ні заправки. Але як ми бачимо, соку в банку не так вже й багато. В процесі настоювання його кількість збільшиться. Помідори також пустять сік.
А щоб його виділилося побільше, і для того, щоб у верхній частині банки вони також добре замаринувати, баночку можна перевернути і поставити догори дном.
15. Залишити в такому положенні на 4 години при кімнатній температурі. Потім перевернути і прибрати в холодильник на 24 години. Після закінчення цього часу, можна знімати пробу. Помідорчики вже хороші!
Але самого смаку вони досягнуть тільки на другий - третій день. Можна сказати, на той час, вони остаточно дозріють.
Ось так виглядає наша вийшла закуска! Хороша і красива! І смачна! Пробу ми вже зняли, хоча я готувала її тільки вчора. Відразу ж пішла якраз половина баночки. І так завжди!
Коли такі помідорчики з'являються на столі, надовго вони там не залишаються. А буває, що ще й не вистачає. Доведеться за добавкою відправлятися в холодильник.
Так, так, трохи не забула. Саме в холодильнику ми і повинні зберігати наш смачний салат. Під час зберігання, можна кілька разів перевернути баночку, щоб сік «спокутував» і верхні шматочки. Від цього вони стануть ще смачніше.
І це все! Весь рецепт. Сподіваюся він Вам сподобався! Ми, в нашій родині його дуже любимо! І думаю, що спробувавши його приготувати, він полюбиться і Вам.
А ось ще один рецепт.
Швидкі помідори по-корейськи
Цей рецепт відрізняється від попереднього тим, що готуватися він буде з використанням не тільки помідорів, але і з морквою. Це класика приготування. Багато корейських салати готуються саме із застосуванням моркви.
І зовсім недавно ми готували огірки по-корейськи на зиму, де першій-ліпшій нагоді використовували моркву. І хоча сьогодні ми не заготовляємо салати на зиму, а готуємо закуску, щоб просто поїсти, морква в даному варіанті також не буде зайвою. До того ж вона значно зможе урізноманітнити смак.
Розрахунок інгредієнтів дається на дві 750-грамові банки. Але я вирішила приготувати закуску в скляній ємності. Про що згодом пошкодувала. У банку сік буде краще просочувати томати. А в скляній ємності він зосередився по всьому дну, піднімаючись від дна всього на сантиметр або півтора. І мені доводилося кілька разів штучно «купати» їх в соку, періодично нахиляючи ємність з боку в бік.
Звичайно в скляній ємності салат виходить, навіть на стадії приготування, неймовірно красивим, але ось соку, для того, щоб наситити їм плоди, утворюється мало.
Нам знадобиться:
- помідори - 1 кг
- морква велика - 1 шт
- болгарський перець - 2 - 3 шт
- гострий стручковий перець - 0,5 - 1 шт
- часник - 1 головка
- петрушка - 1 пучок
- естрагон - 1 гілочка
- базилік - 1 гілочка
- гірчиця - 1 - 2 ст. ложки
- цукор - 2 ст. ложки (для солодкої заправки 5 ст. ложок)
- сіль - 1 ст. ложка
- оцет яблучний 6% - 50 мл
- масло рослинне - 3 - 4 ст. ложки (60мл)
- коріандр мелений - 1 ч. ложка
приготування:
Цей рецепт за способом приготування мало чим відрізняється від першого варіанту, хоча в смаку відміну присутній.
1. Також спочатку ми будемо готувати заливку для салату. Для цього очистити болгарський і гострий стручковий перець від насіння. Пам'ятайте, що для очищення червоного гострого перцю найкраще одягнути рукавички. Латексні рукавички не дадуть салату стороннього запаху.
Болгарський перець нарізати невеликими шматочками.
Червоний гострий перець нарізати кільцями тонший. Використовуйте таку кількість гострого перцю, яке вважаєте за потрібне. Як Ви пам'ятаєте ступінь гостроти такого перцю може бути різною.
2. Часник очистити і, порізавши його на частини дрібніші, скласти в чашу блендера, або ж просто в глибоку миску. Туди ж додати і болгарський перець. Червоний стручковий перець можна також додати в загальну масу, але я віддаю перевагу залишити їх порізаними кільцями. так наш салат буде виглядати більш багатобарвно і красивіше.
3. Перемішати суміш овочів в однорідну масу за допомогою блендера. Якщо використовуєте болгарський перець зеленого кольору, то суміш вийде приємного оливково - молочного кольору. Якщо ж візьмете червоний, то суміш буде мати червоно - рожевий відтінок, в залежності знову ж від кольору перцю.
Мені хочеться отримати помідори в світлій заливці. На столі такий салат виглядає дуже красиво і ніжно, тому я беру світло - зелений перець.
4. Але ще нам треба додати в заливку сіль, цукор, подрібнений коріандр і гірчицю.
Гірчиця додасть приємний пікантний смак. З сіллю все зрозуміло. А ось цукру можна додавати від 2 до 5 столових ложок, залежно від того, який смак Ви хотіли б отримати. Якщо в минулому варіанті я додавала 5 столових ложок, то в цьому варіанті я додам всього 2. Щоб смаки у моїх салатів були різними.
Коріандр іноді обсмажується на маслі. Можете обсмажити його, а можна покласти і так, в порошку.
5. Дрібно порізати петрушку. В оригіналі додається кінза, але я не дуже її люблю, особливо в салатах. Так поїсти, просто вмочуючи її в сіль, ще можна. А ось в салатах вона, на мій погляд, перебиває всі інші запахи. І ще я додала трохи естрагону, він хороший буде для аромату.
Намагайтеся порізати зелень подрібніше. Так вона краще наситить своїм ароматом нашу заправку, а згодом і весь салат.
6. Додати подрібнену зелень і нарізану кільцями гострий перець в заливку і перемішати ложкою. Залишити настоюватися.
7. Помідори помити і порізати на дві - чотири частини. Дуже красиво така закуска виглядає з половинок. Але в цьому випадку потрібні не дуже великі екземпляри. У мене як раз такі є, та ще й зі свого городу. Їх я і буду використовувати.
Звичайно половинки дають менше соку. Але якщо помістити їх в банку, і періодично перевертати, ставлячи її то на денце, то на кришку, то кількість соку за допомогою такої маніпуляції можна збільшити.
Хоча знаєте, ми вже сьогодні спробували цей салат. І навіть без всяких подібних маніпуляцій він був смачним. Хоча готувався він всього добу, а йому потрібно для цього два дні. Так що готуйте, як подобається. Хоч в банках, хоч в контейнері, хоч в каструлі.
8. Морква очистити і потерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Вийде довга тонка соломка. І це чудово. Така морква добре маринується і сама дасть необхідну кількість соку.
9. Тепер нам потрібно з'єднати всі інгредієнти в одне ціле. І для цього ми готуємо посуд. Хто в який вирішив готувати. Першим шаром викласти помідори.
10. Приблизно прикинути скільки шарів вийде у Вас, і розділити всю моркву на їх кількість. Її необхідно розкладати на кожен з них. І так, викласти моркву зверху.
11. Точно також вчинити і з заливкою. Її також краще розділити на кількість шарів, або просто розкладати на око. Заливкою треба заливати також кожен з вийшов шарів.
Мені ділити особливо нічого, так як вийшло всього два шари. Так, мало не забула. Поверх кожного шару заливки викладати по кілька листочків базиліка. Їх можна порізати на частини, а можна і ось так красиво викласти поверх чергового шару.
12. Верхній шар обов'язково повинен бути з заливки, щоб він наситив своїм смаком помідори.
Ось в принципі і все. Тепер потрібно потримати салат при кімнатній температурі години 4. Потім прибрати в холодильник. Готовий він буде через добу. Але ще смачніше він стане тільки на другий день.
Ось такий він вийшов у нас красивий. Погодьтеся, прекрасна закуска для святкового столу - яскрава, апетитна, ароматна і дуже смачна!
Зберігати таку закуску - салат слід в холодильнику. Скільки точно, сказати не можу. Так як завжди готую її не в надто великих кількостях. Але тиждень зберігається - це точно. Швидше за все може зберігатися і довше, але у нас вона довго не залежується, з'їдається раніше. Тому перевірити ступінь її збереження на більш тривалий період мені не вдалося.
Зелені помідори по-корейськи
А ви знаєте, що помідори по-корейськи можна приготувати не тільки з червоних, але також із зелених помідорів. Закуска виходить дуже красивою і смачною. Подивіться рецепт, і Ви зможете дізнатися, як це зробити.
Ми живемо на Уралі, і дуже часто знімаємо з куща зелені помідори. Потім кладемо їх в темне місце і вони починають там потихеньку червоніти. Червоні екземпляри ми використовуємо для приготування салатів і перших і других страв. А ось із зелених можна приготувати таку смакоту.
Приготуйте обов'язково. Я впевнена, що Вам сподобається.
Ось така у нас сьогодні вийшла добірка рецептів. Мені вона подобається. А Вам сподобалася? Я сподіваюся, що і Вам вона припала до душі. Адже все салати виходять дуже смачними і гідні бути на Вашому столі.
А я на цьому закінчую. Бажаю Вам завжди готувати будь-які страви з любов'ю і тільки з хорошим настроєм.
Смачного!