Морква по-корейськи
Багато купують морква по-корейськи в магазині, хоча приготувати її вдома зовсім нескладно. У цьому рецепті ми приготуємо прекрасну моркву по-корейськи і розкриємо її головний секрет, яким поділилася з моєю тіткою сусідка — кореянка. Моя мама, а тепер і я, готуємо морквину по-корейськи саме за таким рецептом і результат завжди чудовий! Приступимо!
Щоб приготувати моркву по-корейськи, нам знадобляться:
- Морква — 1 кг (велика, щоб при шатківниці виходили довгі смужки)
- Цукор — 4 ст. ложки
- Сіль — 1 ст. ложка
- Оцет 9% — 2 ст. ложки
- Приправа для корейської моркви — 1 упаковка (15 г), в яку входять: червоний мелений перець, часник, коріандр, базилік, хмелі-сунелі
- Часник — 3−4 середніх зубчики
- Цибуля — 1 шт.
- пісне Масло — 4 ст. ложки
Як приготувати моркву по-корейськи
- Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Повинні вийти довгі смужки. Нещодавно виявив пристосування в одному з посудних магазинів, яке схоже на овощечистку, але у неї є спеціальна насадка, яка чудово шинкує морквину для корейського салату. Тепер тільки її і використовую.
- Моркву солимо, додаємо цукор, оцет і суміш для корейської моркви, ретельно перемішуємо. Якщо любите погостріше — додайте ще червоний перець або перець чилі. Секрет корейської моркви, про який розповіла кореянка як раз в солі. Правильно приготовлена морква по-корейськи повинна бути посолена. Це багато упускають з виду, і морква виходить або прісна, або сильно солодка. Так що секрет ви тепер знаєте
- Часник ріжемо дрібно-дрібно або пропускаємо через чеснокодавку. Викладаємо його гіркою (!) зверху на моркву. Не перемішуємо!
- Цибуля ріжемо дрібно-дрібно. У сковорідці розжарюємо масло, щоб пішов дим. Тепер обсмажуємо цибулю, поки він не стане темніти (не до золотистого кольору, а саме, щоб став коричневим, як би пригорів). І прямо зі сковорідки розпечене масло з цибулею виливаємо на гірку часнику. Він при цьому буде трохи шипіти.
- Тепер все ще раз ретельно перемішуємо. Ви почуєте прекрасний аромат, який є майже у всіх корейських салатах. Перекладаємо морква по-корейськи в посудину (скляну або пластмасову) з кришкою і відправляємо на 2−3 дні в холодильник. Періодично ємність необхідно струшувати, щоб вся морква пройшлася соком, що виділився і промаринувалася.
І ось наша морква по-корейськи готова!
Приємного апетиту!
Готуйте з вогником, їжте з запалом!