Морквяна ікра з цибулею
Як часто ви готуєте страви, де головним інгредієнтом є морква? Зазвичай її використовують тільки як додатковий, допоміжний овоч в різноманітних рецептах супів і борщів, всіляких рагу. Але цей овоч недооцінюють, обмежуючи його таким вузьким спектром використання, адже він володіє таким неповторним, солодкуватим смаком! Подумайте хоча б про неймовірно апетитною карамелізованою моркви, а що вже говорити про морквяної ікрі! .. Не проходьте мимо цього рецепта, адже ви відкриєте цей овоч для себе з нової сторони і закохаєтесь в нього.
Смак морквяної ікри важко порівняти з чимось визначеним. В цілому він нагадує всі види овочевої ікри, але відрізняється глибиною смаку, кисло-солодким присмаком, а також сильним ароматом. Готується ця ікра в три етапи, завдяки чому виходить неймовірно ніжною за текстурою. Спочатку готується соус з томатної пасти і цибулі, в якому буде готуватися морква. Саму ж морква обсмажують на невеликій кількості олії, а потім пасерують, підливаючи воду. Останній етап - це ловлення ікри в духовці при невисокій температурі. Останній етап збирає воєдино всі смаки і аромати.
Таку ікру з моркви і цибулі можна приготувати на кілька раз, а можна використовувати рецепт для заготовки цієї закуски на зиму.
складові
- 500 грамів моркви
- 250 грамів цибулі
- 0,5 склянки томатної пасти
- 0,5 склянки рослинного масла
- 2-3 лаврових листки
- 2 зубчики часнику
- сіль, чорний і запашний перець горошком - за смаком
Вихід готового продукту: 600-650 грамів
Рецепт морквяної ікри з цибулею
Спершу томатну пасту розведіть водою, щоб вона стала по консистенції нагадувати нежирну сметану. Вилийте томат в невелику каструльку.
Чорний і запашний перець зітреш в ступці.
Надішліть перець в томатну суміш. Туди ж додайте лавровий лист.
Влийте рослинне масло, залишивши пару столових ложок для обсмажування моркви. Перемішайте.
Дрібно порубати цибулю.
Надішліть цибулю в томатну основу. Поставте каструлю на вогонь і тушкуйте соус, поки цибуля не стане м'яким.
Цим часом натріть на дрібній тертці моркву.
На рослинному маслі обсмажують моркву протягом 4-5 хвилин, помішуючи. Готуйте на середньому вогні. Потім потроху доливайте воду і готуйте, поки морква не розм'якшити.
До цього часу томатний соус повинен дійти до потрібного ступеня готовності, рідина злегка впоратися і він загусне.
Зубчики часнику очистіть і зітреш з сіллю до пастоподібного стану.
Часникову пасту відправте в томатний соус. Туди ж відправте і морква. Ретельно перемішайте.
Покладіть морквяну масу у вогнетривкий посуд, накрийте її фольгою і відправте в духовку, нагріту до 160 градусів. Нехай вона нудиться протягом 30-35 хвилин.
Якщо ви будете консервувати ікру з моркви і цибулі на зиму, то укладайте її в гарячому вигляді в стерильні банки і закупорюють. Іншу морквяну ікру зберігайте в холодильнику протягом тижня.