» » Морквяна ікра з цибулею

Морквяна ікра з цибулею


Як часто ви готуєте страви, де головним інгредієнтом є морква? Зазвичай її використовують тільки як додатковий, допоміжний овоч в різноманітних рецептах супів і борщів, всіляких рагу. Але цей овоч недооцінюють, обмежуючи його таким вузьким спектром використання, адже він володіє таким неповторним, солодкуватим смаком! Подумайте хоча б про неймовірно апетитною карамелізованою моркви, а що вже говорити про морквяної ікрі! .. Не проходьте мимо цього рецепта, адже ви відкриєте цей овоч для себе з нової сторони і закохаєтесь в нього.

Морквяна ікра з цибулею

Смак морквяної ікри важко порівняти з чимось визначеним. В цілому він нагадує всі види овочевої ікри, але відрізняється глибиною смаку, кисло-солодким присмаком, а також сильним ароматом. Готується ця ікра в три етапи, завдяки чому виходить неймовірно ніжною за текстурою. Спочатку готується соус з томатної пасти і цибулі, в якому буде готуватися морква. Саму ж морква обсмажують на невеликій кількості олії, а потім пасерують, підливаючи воду. Останній етап - це ловлення ікри в духовці при невисокій температурі. Останній етап збирає воєдино всі смаки і аромати.

Таку ікру з моркви і цибулі можна приготувати на кілька раз, а можна використовувати рецепт для заготовки цієї закуски на зиму.

складові

  • 500 грамів моркви
  • 250 грамів цибулі
  • 0,5 склянки томатної пасти
  • 0,5 склянки рослинного масла
  • 2-3 лаврових листки
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, чорний і запашний перець горошком - за смаком

Вихід готового продукту: 600-650 грамів

Загрузка...

Рецепт морквяної ікри з цибулею

Спершу томатну пасту розведіть водою, щоб вона стала по консистенції нагадувати нежирну сметану. Вилийте томат в невелику каструльку.

Розводимо томатну пасту водою

Чорний і запашний перець зітреш в ступці.

товчемо перець

Надішліть перець в томатну суміш. Туди ж додайте лавровий лист.

Додаємо перець і лавровий лист

Влийте рослинне масло, залишивши пару столових ложок для обсмажування моркви. Перемішайте.

Додаємо рослинне масло

Дрібно порубати цибулю.

Дрібно нарізаємо цибулю

Надішліть цибулю в томатну основу. Поставте каструлю на вогонь і тушкуйте соус, поки цибуля не стане м'яким.

Тушкуємо томатний соус з цибулею

Цим часом натріть на дрібній тертці моркву.

натираємо моркву

На рослинному маслі обсмажують моркву протягом 4-5 хвилин, помішуючи. Готуйте на середньому вогні. Потім потроху доливайте воду і готуйте, поки морква не розм'якшити.

Обсмажуємо моркву, потроху додаючи воду

До цього часу томатний соус повинен дійти до потрібного ступеня готовності, рідина злегка впоратися і він загусне.

Загуснув томатний соус

Зубчики часнику очистіть і зітреш з сіллю до пастоподібного стану.

Товчемо часник разом з сіллю

Часникову пасту відправте в томатний соус. Туди ж відправте і морква. Ретельно перемішайте.

Викладаємо моркву і часник в соус

Покладіть морквяну масу у вогнетривкий посуд, накрийте її фольгою і відправте в духовку, нагріту до 160 градусів. Нехай вона нудиться протягом 30-35 хвилин.

Якщо ви будете консервувати ікру з моркви і цибулі на зиму, то укладайте її в гарячому вигляді в стерильні банки і закупорюють. Іншу морквяну ікру зберігайте в холодильнику протягом тижня.

Ікра з моркви з цибулею

Радимо прочитати

Кабачкова ікра по ГОСТу
ГОСТівські рецепти вважалися і вважаються еталонними. Це саме ті страви, за якими тужать ті люди, хто жив за часів СРСР. Це не дивно, адже в стравах, приготованих по ГОСТу, є не тільки присмак
Як приготувати чахохбілі з курки
Грузинська кухня приваблює дуже багатьох, адже вона ситна, запаморочливо смачна, наповнена ароматами різноманітних спецій і приправ. Одним з найбільш яскравих і відомих страв цієї кухні є чахохбілі.
Карамелізована морква
Солодка, апетитна молода морква в карамелі - це унікальний гарнір. Він вражає своєю простотою, тому що абсолютно не очікуєш від подібного страви чогось неймовірного, адже часто здається, що смак

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки