» » Запечені яблука в беконі, фаршировані селерою

Запечені яблука в беконі, фаршировані селерою


Фаршировані яблука - це дуже ніжна закуска і для святкового столу, і для повсякденного. Гармонійне поєднання ніжного яблука і злегка пряного селери доповнюється фундаментальною основою з бекону. За апетитний хрускіт в цій страві відповідає обсмажений сухий білий хліб. Незважаючи на гадану складність, ця закуска під силу навіть початківцям господаркам. Потрібна лише любов до яблук і селері! Решта - справа техніки і послідовного виконання кроків. На приготування запечених яблук з начинкою йде близько півгодини, де попрацювати доведеться тільки перші 10 хвилин. Дуже непогано, коли ще стільки всього потрібно встигнути перед обідом або вечерею!

Фаршировані запечені яблука - рецепт з фото

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 середніх яблука
  • 1 стебло селери
  • 2 широких смужки грудинки або бекону
  • 1 кусень білого «вчорашнього» хліба
  • 40 г вершкового масла
  • сіль за смаком

Яблука для цієї страви слід вибирати досить щільні і не дуже солодкі, інакше навіть надійна обгортка з бекону не збереглося їх форму. Оптимальний варіант - яблука Гренні Сміт.

Як приготувати фаршировані яблука

Розтопити в сковороді на повільному вогні 20 грам вершкового масла.

У селери обрізати кінчики, розрізати його по довжині навпіл і потім поперек навпіл, скласти в пучок і нарізати дрібними кубиками. Надіслати селера в сковороду, перемішати і обсмажувати на повільному вогні 3 хвилини.

Загрузка...

У яблук видавити серединку спеціальним пристосуванням. Обрізати трохи верхівку. Цим же пристосуванням акуратно вийняти велику частину м'якоті яблука, щоб вийшов бочонок. Особливо обережно слід виймати м'якоть до низу, щоб не зробити зайвих дірок в яблуці, через які просочиться сік від селери і яблук, і тоді страва вийде сухим.

Яблучну м'якоть посікти дрібними кубиками і відправити в сковороду до селері, обсмажувати ще 3-4 хвилини, помішуючи. Приправити сіллю за смаком.

Обсмажуємо селера з яблучною м'якоттю

Барила з яблук підрізати трохи знизу, щоб вони стояли рівно, обернути смужками бекону і закріпити бекон шпажками в двох місця по шву для міцності.

Обертаємо яблука беконом

Начинку з яблук і селери розкласти в яблука, трохи утрамбувати. Поставити яблука в лоток для запікання. Запікати яблука близько 20 хвилин в розігрітій духовці при 180 градусах.

Запікаємо фаршировані яблука в духовці

Для сервіровки страви приготувати хлібну паніровці. З скибки хліба зрізати скоринку, відкласти. Порізати м'якоть хліба спочатку тонкими смужками, а потім дрібними кубиками.

нарізаємо хліб

У сковороді, на якій обсмажувалася начинка, розтопити масло, що залишилося і на невеликому вогні обсмажити порізаний хліб, постійно помішуючи, протягом пари хвилин, до золотистого. Хліб пересипати на обробну дошку і прокатати його кілька разів качалкою, до подрібнення.

Готові фаршировані яблука дістати з духовки, вийняти з яблук зубочистки і увіткнути на їх місце красиві відповідні шпажки. На середину тарілки встановити яблуко і посипати його зверху щедрою жменею хлібних крихт.

Яблука, запечені з селерою - рецепт з фото

Подавати негайно, поки запечені яблука теплі! До такої страви відмінно підійде напівсухе біле вино з фруктовими нотами.

Радимо прочитати

Яблучно-грушевий джем
Чудовим доповненням для тостів, млинців, булочок і Сконе стане чудовий домашній джем з яблук і груш. Смак цієї солодкої заготовки можна назвати міксовий, адже в ньому чітко відчувається яблуко, яке
Салат з редиски, селери і яблука
Цей салат повністю дієтичний, тому що основних інгредієнтів в його складі всього три: редис, стебла селери і яблуко. Заправка теж дуже легка, без майонезу і зайвих жирів, тому салатик виходить по
Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото
Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від
Яблука, тушковані в сметані - рецепт яблук в сметанною заливці, покрокові фото
Попався мені на очі нудьгуючий вже який день пакет яблук, залишки сметани і я вирішила якось спробувати їх з'єднати. По ходу згадала, що в холодильнику лежить трохи замороженої брусниці, вона
Яблука під вівсяної скоринкою. рецепт яблук з вівсянкою, запечених в духовці, покрокові фото
Це мій другий обіцяний рецепт з невдалого експерименту. Першим було ось таке вівсяне печиво з яблуками, а тепер яблука з фруктами під вівсяної скоринкою. Ну звичайно там не скоринка, а ніжна крихітка

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки