» » Яблука, запечені з медом і горіхами під шапочкою з тіста

Яблука, запечені з медом і горіхами під шапочкою з тіста


Напевно немає такої людини, яка не знає про виняткову користь печених яблук. Але цим звичайним і простим стравою вже давно нікого не здивуєш. Але ж можна перетворити його на смачний і цікавий десерт за допомогою всього лише кількох додаткових інгредієнтів і 15-ти хвилин додаткового часу: додайте жменю горіхів, змішаних з медом, а зверху покладіть красиву шапочку з рубленого тесту - і у вас вийде незвичайне, витончене, шалено корисні ласощі. Яблука, запечені під шапочкою з тіста, виглядають дуже ошатно, а тому їх можна приготувати і для святкового застілля як варіант легкого, корисного десерту після ситної вечері.

Яблука, запечені з медом і горіхами - рецепт з фото

Поєднання меду і горіхів в якості начинки - це класика. Така начинка чудово підкреслить смак самих яблук. А ніжну м'якоть запечених яблук підкреслить хрустке тісто. Неодмінно спробуйте.

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 великих за розміром яблука
  • жменю очищених волоських горіхів
  • 2 ч. Ложки меду
  • 30 грамів вершкового масла
  • 60 грамів борошна
  • 1-2 ст. ложки води
  • 1 ст. ложка цукру
  • дрібка солі
  • трохи цукрової пудри для прикраси

Найкраще вибирати сорти яблук із щільною м'якоттю, яка не розпадається під час термічної обробки, а зберігає форму - Антонівка, Семеренко, Голден.

Рецепт яблук, запечених в тісті

Спочатку приготуйте рубане тісто для шапочки. Це краще робити за допомогою блендера або комбайна, тому що від тепла рук масло буде підтавати, а рубане тісто виходить хрустким саме тоді, коли масло максимально холодну.

Загрузка...

Змішайте в блендері борошно і холодне вершкове масло, а також цукор і сіль.

Змішуємо інгредієнти для тіста

Подрібніть ці інгредієнти до стану крихти, а потім додайте воду.

додаємо воду

У вас повинно вийти м'яке тісто. Загорніть його в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.

готове тісто

Потім розкачати тісто швидкими рухами на добре присипаному борошном столі. Пласт повинен мати товщину 1-1,5 мм.

За допомогою простого або фігурного ножа для тесту наріжте пласт тесту на смуги шириною в 1 см.

Нарізаємо тісто на смуги

З цих смуг вам необхідно сплести «полотно».

Переплітаємо смуги тіста

Тепер візьміть яблука, помийте їх, зріжте верх і видаліть насінну коробочку, щоб вийшло поглиблення для начинки.

Робимо поглиблення в яблуках

Порубати горіхи ножем.

Ріжемо волоські горіхи

Змішайте їх з медом до однорідного стану.

Змішуємо горіхи з медом

Отриману начинку акуратно укладіть всередину яблук.

Укладаємо начинку в яблука

Склянкою виріжте з сплетеного «полотна» з рубленого тіста кола діаметром близько 8-10 см.

Вирізаємо кола з тіста

Дуже акуратно укладіть тісто на верхівку нафаршированих яблук.

Укладаємо шапочку з тіста на яблуко

Надішліть яблука в духовку і запікайте їх при температурі 180 градусів 40 хвилин. За цей час м'якоть повинна стати м'якою, а тісто - рум'яним і хрустким, всередині ж яблук сік з медом утворюють дуже смачний і ароматний соус.

Яблука, запечені в тесті - рецепт з фото

Готовий десерт присипте цукровою пудрою і подавайте. Це страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Радимо прочитати

Яблучно-абрикосовий джем
Якщо у вас вдома утворилися поклади абрикосів і яблук, не дайте їм пропасти, приготуйте смачну зимову заготовку - ароматний яблучно-абрикосовий джем. Хороший джем з поєднання цих фруктів виходить за
Яблука, тушковані в сметані - рецепт яблук в сметанною заливці, покрокові фото
Попався мені на очі нудьгуючий вже який день пакет яблук, залишки сметани і я вирішила якось спробувати їх з'єднати. По ходу згадала, що в холодильнику лежить трохи замороженої брусниці, вона

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки