Телячі реберця, запечені в духовці в рукаві
Реберця, запечені в духовці - це відмінний варіант неклопітного вечері, з яким впорається навіть початківець кулінар. Працюючі господині скажуть за цей рецепт окреме спасибі, тому що заготовку можна зробити з вечора попереднього дня, а повернувшись додому, потрібно буде просто включити духовку і поставити туди мариновані реберця. Салат або паста на гарнір - це все, що буде потрібно до вечері приготувати. Не так вже й складно, погодьтеся?
Інгредієнти (на 4 порції)
- 1 кг телячих реберець
- 150 мл сметани 15%
- 2 ч.л. гірчиці м'якою із зернятками
- 1 ст.л. соку лайма чи лимона
- 1 ч.л. меду
- сіль і перець за смаком
для подушки:
- зелена частина стебел цибулі порею
Для приготування реберець вам знадобиться рукав - пакет для запікання.
Як приготувати реберця в духовці
Реберця вимити, видалити зайві плівки, розрубати на порційні шматки. Приготувати маринад для реберець: в сметану додати гірчицю, мед, сік лайма, сіль і перець за смаком, все збити до однорідності. Листя порею вимити й обсушити. У пакет для запікання (рукав) викласти зелені стебла порею як подушки.
Реберця перекласти в миску, додати маринад і ретельно перемішати, щоб все реберця були обмазані маринадом. Викласти їх на подушку з порею.
Рукав зав'язати і прибрати в холодильник маринуватися. Ідеальний час маринування в холодильнику - доба. Мінімальний час маринування - 1 година при кімнатній температурі.
Для приготування поставити реберця в гарячу духовку і запікати при 180 градусах протягом години.
Готові реберця дістати, трохи дати охолонути. Пакет для запікання акуратно проткнути в декількох місцях дерев'яною шпажкою або ножем, щоб вийшов зайвий пар.
Пакет розрізати по центру, реберця розкласти по сервірувальним тарілках і подавати теплими.
Можна запекти до реберцям картопля в шкірці, ретельно його вимивши і обернувши фольгою. У такій картоплі більше калію і за смаком він нагадує картоплю на вогнищі. До запеченим реберцям також відмінно підійдуть домашні смакоту!
М'ясо на реберцях, запечених в рукаві, виходить дуже ніжним і смачним, до нього добре подати келих червоного сухого вина і свіжий житній хліб.