Цукерки тоффі
Ви напевно не раз зустрічали цукерки, сиропи і різні десерти і напої зі смаком тоффі. А чи не виникало у вас коли-небудь питання: що ж це таке і які на смак справжні цукерки тоффі?
Насправді тоффі - це цукерки, дуже сильно схожі на знайомі нам з дитинства і такі улюблені іриски. Принцип приготування цих цукерок такий же: цукор з додаванням вершків і масла уварюється до густоти. Найчастіше в кінці приготування в масу вводиться шоколад, а для смакового контрасту - кристалики великої морської солі.
Такі цукерки виходять ніжними, що тягнуться і тануть. А на смак цукерки тоффі - це щось особливе: насичений карамельно-вершковий смак, з'єднаний з ароматним шоколадом. Тут роздолля солодкого розбавляє сіль, яка створює абсолютно неймовірні відчуття, одночасно і підкреслюючи, посилюючи солодкий смак, і балансуючи його, трохи пом'якшуючи. Спокусі взяти ще одну цукерку дуже важко протистояти!
складові
- 250 грамів цукру
- 250 грамів жирних вершків (краще всього 33%)
- 80 грамів чорного шоколаду
- 25 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка крупної морської солі
Як приготувати цукерки тоффі
Цукровий пісок всипте в невелику каструлю або сотейник з товстим дном, поставте на невеликий вогонь. Періодично струшуючи ємність, доведіть цукор до приємного карамельного кольору.
Коли майже весь цукор розплавиться, зніміть каструлю з вогню і почекайте, поки під дією температури сироп стане однорідним. Якщо ви залишите ємність на вогні, цукор може почати горіти.
Потім нагрійте практично до кипіння вершки і акуратно влийте їх в карамель.
Поверніть каструлю з карамеллю на вогонь. Інтенсивно помішуючи, доведіть сироп до однорідності - все грудочки повинні розчинитися.
Коли сироп закипить, зробіть вогонь якомога менше. Сироп почне кипіти, пускаючи маленькі швидкі бульбашки.
Через 8-10 хвилин сироп загусне, бульбашки стануть більшими і будуть лопатися більш мляво. Це означає, що карамель майже готова.
Швидко поламайте і подрібніть в блендері шоколад.
Додайте в карамель вийшла шоколадну крихту і вершкове масло.
Ретельно розмішайте, щоб розійшлося все масло і повністю розчинився шоколад.
В самому кінці додайте в карамель сіль.
Швидко перемішайте масу і вилийте її в прямокутну форму, змащену маслом. Зверху присипте тоффі невеликою кількістю солі для краси.
Дайте тоффі застигнути. Для цього буде потрібно 5-6 годин, а ще краще залишити цукерки на ніч.
Тоффі не повинні повністю затвердіти - вони залишаться трохи м'якими, а тому нарізати їх буде легко. Процес піде ще швидше, якщо перед нарізкою прогріти ніж під струменем гарячої води і витерти насухо. Наріжте цукерки на квадратики розміром 2 на 2 см.
Зберігати готові цукерки краще в холодильнику. Але навряд чи вони довго залежаться!