» » Цукерки тоффі

Цукерки тоффі


Домашні цукерки «Тоффі»

Ви напевно не раз зустрічали цукерки, сиропи і різні десерти і напої зі смаком тоффі. А чи не виникало у вас коли-небудь питання: що ж це таке і які на смак справжні цукерки тоффі?

Насправді тоффі - це цукерки, дуже сильно схожі на знайомі нам з дитинства і такі улюблені іриски. Принцип приготування цих цукерок такий же: цукор з додаванням вершків і масла уварюється до густоти. Найчастіше в кінці приготування в масу вводиться шоколад, а для смакового контрасту - кристалики великої морської солі.

Такі цукерки виходять ніжними, що тягнуться і тануть. А на смак цукерки тоффі - це щось особливе: насичений карамельно-вершковий смак, з'єднаний з ароматним шоколадом. Тут роздолля солодкого розбавляє сіль, яка створює абсолютно неймовірні відчуття, одночасно і підкреслюючи, посилюючи солодкий смак, і балансуючи його, трохи пом'якшуючи. Спокусі взяти ще одну цукерку дуже важко протистояти!

складові

  • 250 грамів цукру
  • 250 грамів жирних вершків (краще всього 33%)
  • 80 грамів чорного шоколаду
  • 25 грамів вершкового масла
  • 1 ч. Ложка крупної морської солі

Як приготувати цукерки тоффі

Цукровий пісок всипте в невелику каструлю або сотейник з товстим дном, поставте на невеликий вогонь. Періодично струшуючи ємність, доведіть цукор до приємного карамельного кольору.

Загрузка...

Коли майже весь цукор розплавиться, зніміть каструлю з вогню і почекайте, поки під дією температури сироп стане однорідним. Якщо ви залишите ємність на вогні, цукор може почати горіти.

Потім нагрійте практично до кипіння вершки і акуратно влийте їх в карамель.

Поверніть каструлю з карамеллю на вогонь. Інтенсивно помішуючи, доведіть сироп до однорідності - все грудочки повинні розчинитися.

Коли сироп закипить, зробіть вогонь якомога менше. Сироп почне кипіти, пускаючи маленькі швидкі бульбашки.

Через 8-10 хвилин сироп загусне, бульбашки стануть більшими і будуть лопатися більш мляво. Це означає, що карамель майже готова.

Швидко поламайте і подрібніть в блендері шоколад.

Додайте в карамель вийшла шоколадну крихту і вершкове масло.

Ретельно розмішайте, щоб розійшлося все масло і повністю розчинився шоколад.

В самому кінці додайте в карамель сіль.

Швидко перемішайте масу і вилийте її в прямокутну форму, змащену маслом. Зверху присипте тоффі невеликою кількістю солі для краси.

Дайте тоффі застигнути. Для цього буде потрібно 5-6 годин, а ще краще залишити цукерки на ніч.

Тоффі не повинні повністю затвердіти - вони залишаться трохи м'якими, а тому нарізати їх буде легко. Процес піде ще швидше, якщо перед нарізкою прогріти ніж під струменем гарячої води і витерти насухо. Наріжте цукерки на квадратики розміром 2 на 2 см.

Зберігати готові цукерки краще в холодильнику. Але навряд чи вони довго залежаться!

Домашні цукерки «Тоффі»

Радимо прочитати

Полуничне бурфи з сухого молока
Якщо ви ще жодного разу не пробували бурфи і навіть не зустрічали їх рецептів, то вам неодмінно варто приготувати цей десерт. До того ж, зробити це буде так просто, а задоволення ви отримаєте просто
Пісочне печиво з карамеллю і шоколадом
Це пісочне печиво відразу ж стане одним з ваших улюблених ласощів. Воно таке багате на смак! Ніжне хрустке пісочне тісто, зверху - товстий шар м'якої карамелі, а завершує цю композицію шар чудового
Мафіни з начинкою з шоколадних цукерок
Для приготування мафінів не потрібно мати багато часу і складний набір продуктів. Це якраз та категорія випічки, яка не відніме у вас багато сил, а задоволення принесе на всі сто відсотків, а,
Цукерки рафаелло в домашніх умовах з мигдалем, ківі і бананом - рецепт з фото
Магазинні цукерки я купую дуже і дуже рідко. Волію зробити їх будинку, щоб ласощі було і смачним, і корисним. Зазвичай основа для домашніх цукерок – різні сухофрукти з горіхами (як-то робила
Цукерки кайзервальд своїми руками (3 види горіхів, білий шоколад, вершки, масло), рецепт з фото
Якщо Гугл нам не бреше, то Кайзервальд – це парк у Львові, на території якого розташований Високий Замок. Вже не знаю, як ім'я парку стало назвою цукерки, але в кав'ярні «Львівська майстерня

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки