Закусочні бутерброди з омлетом, рецепт з покроковими фото
Рецепт і історія від читачки. "Мене звуть Ксенія, живу в Києві. Люблю готувати і придумувати нові рецепти. Обожнюю рибалку і ходити по гриби. багато чого можна ще написати, але це буде не скромно. Бажаю Вам удачі, успіху, і всіх благ."
*****
"Сім'я у нас велика тільки дітей – три брати і одна сестра, то є я. Звичайно ж, я найстарша була і досі глава трьох моїх братів. Готувати я любила з дитинства, ну скоріше не готувати, а проводити експерименти з продуктами. Це викликало занепокоєння у бабусь, які з нами возилися і виховували, але зате в моїх братів, це захоплення викликало дикий захват. Правда, після всіх наших експериментів з продуктами, нас не лаяли строго, але просили, так сказати зняти пробу першими. Це був виховний момент, щоб відучити експериментувати, якщо раптом не вийде смачно. Як правило, виходило, то пересолене, то сухувато, то дуже кисло, то торт перетворювався в загадкову липку, але солодку купу. Я вже мовчу про наші потуги приготувати еклери з вареним згущеним молоком, було навіть дуже смачно, але на вигляд, загадково. Загалом, так тривало, скільки я пам'ятаю нашу дружну компанію, кухарів учнів – експериментаторів, і нашу дружну сім'ю. Бабусі терпляче розвивали наші кухарські здібності. Ми ж слухали бабусь, коли виходило правильно приготувати, а коли все по своєму. Одного разу перед святкуванням Нового 2009 року, ми допомагали готувати святкові страви. Як правило, перед святами готуєш цілий день, а поїсти ніколи. Дорослі пішли перепочити, а ми вирішили перекусити. І зовсім випадково приготували легку приємну холодну закуску. Ми взяли батони, які призначалися для бутербродів зі шпротами. Зробили омлет, як для грінок, але тільки не солодкий, а гострий. Нарізали батон, розігріли сковороду з топленим маслом. Насмажили, цих гострих грінок, коли вони охололи, спробували, що щось не те. Немає смачно, але не те.
Прошуршали серед продуктів, на кухні, знайшли кетчуп, домашній і солоні огірки, теж домашні. Що вийшло, читайте нижче. Тепер ми ці бутерброди готуємо і до святкового столу і просто, коли хочеться перекусити, особливо не напрягаючись готуванням."
Далі бутерброди з омлетом готує Оксана (Rainbow)
Я чомусь очікувала, що вийдуть хрусткі грінки в клярі. Виявилося, нічого подібного. Батон всередині залишився м'яким. Так що в повній відповідності з назвою страви вийшли бутерброди.
Рецепт бутербродів з омлетом і огірками на святковий стіл
Для приготування бутербродів з омлетом, огірками, маслинами необхідно:
- батон Дарницький нарізний – 1 штука; - топлене або оливкове масло – 100-150 грам; - огірки можна мариновані або солоні, теж смачно – 200-300 грам; - кетчуп підійде на будь-який смак – 100 грам; - для омлету яйця – 2-3 штуки; - спеції (червоний, чорний перець, часник, майонез, сіль за смаком; - оливки або маслини, хто воліє; - зелень петрушки. Замучивши продавщиць двох прилеглих хлібних кіосків, я зрозуміла, що під назвою «Дарницький» у нас випускається тільки хліб-кирпичик. В інгредієнтах зазначений батон, тому купила білий батон під назвою «нарізний звичайний».Для початку роблю масу для омлету. Подрібнюю часник, змішую зі спеціями.
Додаю яйця по одному, майонез.
Перемішую і збиваю до отримання однорідної маси. Тепер трохи солю. Спеції завжди роблять їжу солоніша, ніж насправді.
Нарізаю батон приблизно в 1 сантиметр завтовшки.
Вмочую батон в яєчну суміш і смажу грінки. Двох великих яєць не вистачило для обсмажування всього батона, тому краще брати 3 яйця.
Смажу з одного боку.
Потім з іншого боку до рум'яної скоринки.
Нарізаю огірочки. (Можна не кружечками, а як би скосити трохи, для краси).
Нарізаю кружечками оливки, розбираю на гілочки петрушку.
Після того, як грінки охолонуть, змащую їх кетчупом, укладаю зелень, огірочки, оливки у формі ґудзичків з дірочкою.
Ось і все холодна закуска готова, виходить ошатно, апетитно і смачно. Викладаю красиво на блюдо.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти закусок