» » Картопляні кнедлики з куркою

Картопляні кнедлики з куркою


Кнедлики - це національне блюдо чехів, що вважається однією з візитних карток чеської кухні. Як і більшість страв цієї кухні, кнедлики - це дуже ситне блюдо. Вони представляють щось середнє між варениками і крокетами або зразами.

Чеські кнедлики можуть бути як солоними, так і солодкими. Солодкі кнедлики готують зазвичай з тіста на пшеничній муці з розпушувачами, а ось солоні - найчастіше з картопляного тіста. Саме картопляні кнедлики ми і пропонуємо вам приготувати.

В якості начинки для кнедликів буде використано саме універсальне і улюблене багатьма м'ясо - курка. Поєднання картоплі і курячого м'яса - це безпрограшний варіант, тому вам обов'язково сподобається це блюдо.

Картопляні кнедлики з куркою - рецепт з фото

складові

  • 6 картоплин середнього розміру
  • 1 яйце
  • ¾ склянки борошна
  • 1 куряче філе
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • сіль, перець - за смаком
  • сметана і трохи свіжої зелені для подачі

Рецепт картопляних кнедликів

Картопля очистити, нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до повної готовності. Одночасно відваріть куряче філе (30 хвилин з моменту закипання).

Коли картопля буде готовий, злийте з нього воду і подрібніть в блендері або за допомогою спеціальної м'ялки.

Подрібнюємо варену картоплю

Загрузка...

Потім додайте в пюре яйце, сіль і перець. Перемішайте масу до однорідного стану.

Додаємо яйце, солимо і перчимо

Потім всипте в картопляну масу борошно.

додаємо борошно

Тісто має вийти липким і ніжним, тому не варто додавати більше борошна. В іншому випадку кнедлики вийдуть «гумовими».

Замішуємо картопляне тісто

Відставте тісто в сторону і підготуйте начинку для кнедликів.

Лук наріжте дрібними кубиками і відправте його в сковороду обсмажувати в невеликій кількості рослинного масла.

нарізаємо цибулю

Відварене куряче філе подрібніть в блендері.

Подрібнюємо варене куряче філе

Коли цибуля почне золотитися, додайте в сковороду подрібнене м'ясо і перемішайте.

Додаємо до цибулі курячий фарш

Посоліть і поперчіть фарш за смаком.

Прийшов час ліпити кнедлики. На робочу поверхню насипте густий шар борошна - це необхідно, так як картопляне тісто липке. Також вам буде необхідно густо присипати борошном руки в процесі роботи.

Візьміть столову ложку картопляного тіста, злегка розплющите його і покладіть в центр чайну ложку фаршу з курки.

Викладаємо начинку для кнедликів

Акуратно загорніть краю догори, заліпити тісто і трохи покатайте кнедлики в руці, щоб він став гладким.

ліпимо кнедлики

Потім кнедлики необхідно відправити варитися в каструлю з великою кількістю води протягом 15 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню.

варимо кнедлики

Готові кнедлики викладіть на тарілку по 2-3 штуки, полийте сметаною і прикрасьте страву зеленню.

Чеські картопляні кнедлики - рецепт з фото

Радимо прочитати

Картопляні галушки в сирно-кокосовому соусі, рецепт з покроковими фото
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати такі смачні картопляні галушки, ще їх називають ньоккі, але мені все-таки ближче перша назва. Тісто робиться точно таке ж, як в цьому рецепті картопляних

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки