Печиво з розсолу помідор - рецепт з помідорного розсолу з покроковими фото
Доїли нещодавно банку солінь, яка ще залишилася з зими у батьків і раніше я б просто вилила помідорний розсіл, але тут, пам'ятаючи яким смачним виходить печиво на розсолі, вирішила пустити його в справу.
Кілька днів він стояти в холодильнику, чекав своєї години і ось, коли все печиво в будинку закінчилося, а діти почали вимагати солодощів прийшла черга цього розсолу з-під солоних помідорів. В цей раз зробила 2 порції, так як розсолу було багато, взяла 2 склянки.
Кожен раз читаю список інгредієнтів в цьому рецепті і дивуюся, бо всі недорого і просто, навіть яєць не треба, і масло рослинне - печиво виходить пісним, якщо для когось це важливо!
Інгредієнти для приготування печива на розсолі
Щоб приготувати печиво на розсолі мені знадобилося: Розсіл помідорний (можна огірковий) - 1 склянка Цукор — 1 склянка Олія рослинна (без запаху) — 0,5 склянки Борошно — 3-4 склянки Сода або розпушувач — 1 ч. л.
жовток для змащування
Рецепт приготування пісного печива на помідоровому розсолі без яєць
В помідорний розсіл вилила рослинне масло, висипала цукор.
Раджу залишити трохи олії на дні склянки, в кінці замісу його зручно буде вилити на руки і домесить тісто, щоб не липло до рук.
висипала Туди ж борошно і розпушувач. Раджу не сипати відразу все борошно, залишити склянку і досипати його вже потихеньку в кінці. Це потрібно, щоб не переборщити з борошном.
Замісила тісто, воно виходить м'яким, не забитим борошном і в той же час до рук не липне із-за присутності в ньому рослинного масла.
Накрила його рушником і залишила на 20 хвилин, щоб воно расстоялось.
Отщипнула шматочок тіста, скачати ковбаску і порізала на шматочки.
Кожному шматочку надала більш-менш округлу форму і виклала печиво на деко. Змастила печиво збитим жовтком.
Пекла печиво в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин. Я зазвичай орієнтуюся по зарумяненности.
Таке печиво на розсолі дуже добре піднімається, по текстурі м'яке, загалом, враховуючи, що входить до його складу - дуже смачне і економічне, раджу!