» » Французький соус вінегрет - готуємо самі

Французький соус вінегрет - готуємо самі


Французький соус вінегрет - готуємо самі

Приготувати французький соус вінегрет не складе абсолютно ніяких труднощів, оскільки ця салатна заправка містить мінімальну кількість інгредієнтів. Зазвичай ми його готуємо самі безпосередньо в той момент, коли потрібно застосувати в блюдо. Для приготування соусу вінегрет потрібно взяти якісне рослинне масло. краще, якщо це буде оливкова олія, віджате способом холодного преса. Даний продукт збагатить соус вінегрет незабутнім вишуканим смаком.

Також в статті наведені варіації цієї заправки з впровадженням в неї незвичайних і оригінальних інгредієнтів. Радимо спробувати і вибрати відповідний вид для вашої кулінарії.

Класичний спосіб приготування

Спосіб приготування за класичним рецептом соусу вінегрет описаний далі - уважно його вивчіть.

Французький соус вінегрет - готуємо самі

Рослинна олія, оцет, сіль і перець - ось і все, що вам потрібно. Щоб отримати класичний соус вінегрет, масло і оцет не так просто поєднати, але коли вони правильно змішані, то перетворюються в гладкий островатий соус, ідеальну заправку до свіжого салату, паровим овочам або до риби на грилі.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. оцту (наприклад, червоного або білого винного, яблучного або бальзамічного)
  • 1/4 ч. Л. солі
  • 1/4 ч. Л. діжонськой гірчиці, за бажанням
  • 1/4 склянки (180 мл) оливкової олії «екстра вірджин»
  • 1/8 ч. Л. свежемолотого чорного перцю

Французький соус вінегрет - готуємо самі

Віночок є класичним інструментом для перетворення інгредієнтів в емульсію, але не єдиним. Для приготування за рецептом соусу вінегрет ви можете використовувати вилку, ручний міксер або міні-комбайн, або навіть просто енергійно збовтати інгредієнти в щільно закритій банці або пляшці.

  1. Змішайте оцет і сіль. Поставте миску середніх розмірів на складене вологе кухонний рушник, щоб вона не рухалася. Збийте оцет із сіллю до розчинення солі. Сіль додають раніше масла, тому що вона легше розчиняється в чистому оцті.
  2. Додайте гірчицю. Якщо ви використовуєте гірчицю, збийте її з сумішшю оцту з сіллю. Крім додавання аромату, гірчиця діє як емульгатор, що допомагає стабілізувати і з'єднати оливкову олію і оцет.
  3. Повільно додайте олію. Швидко збиваючи круговими рухами, поступово влийте оливкову олію. У міру збивання інгредієнти будуть перетворюватися в емульсію і поступово густіти.
  4. Додайте сіль і перець. Додайте перець. Спробуйте готовий соус вінегрет і за бажанням додайте більше солі. Якщо ви використовуєте вінегрет із зеленню, занурте шматочок зелені в заправку, щоб зрозуміти, як вони поєднуються. Зелень буває гіркою або пряної і може зажадати коригування приправ.
  5. Використовуйте або збережіть соус вінегрет. Відразу ж використовуйте соус вінегрет або зберігайте його не більше 5 днів. При охолодженні оливкова олія застигне, але постоявши при кімнатній температурі 30-40 хвилин, відтане.

Різні варіанти соусу вінегрет

Спробуйте різні варіанти заправки соус вінегрет, які додадуть вишуканості вашим блюдам.

Соус вінегрет в блендері. Леза блендера розбивають масло на більш дрібні крапельки, ніж це робить віночок, надаючи соусу ідеально однорідну і густу консистенцію. Помістіть в блендер оцет, сіль і гірчицю (якщо використовуєте). Збивайте до змішування. При включеному блендері дуже тонкою цівкою поступово додайте оливкову олію через отвір в кришці. приправте перцем.

Французький соус вінегрет - готуємо самі

Малиновий соус вінегрет зі смаком волоського горіха. Дотримуйтесь основному рецепту соусу вінегрету, але замініть червоний винний оцет малиновим оцтом, а оливкове масло - маслом волоського горіха. Використовуйте як заправку для зеленого салату з обсмаженими волоськими горіхами.

Лимонний соус вінегрет з шалот. Дотримуйтесь базового рецептом соусу вінегрету, але замініть червоний винний оцет лимонним соком. Збийте терту цедру 1 лимона і 1 ст. л. подрібненого цибулі-шалот з готовим вінегретом. Використовуйте як заправку для салату з морепродуктами.

Французький соус вінегрет - готуємо самі

Апельсиновий соус вінегрет з тархуном. У маленькій каструлі з який не вступає в реакцію матеріалу на сильному вогні уварити наполовину 1 стакан (240 мл) свіжовичавленого апельсинового соку. У мисці збийте разом випарений сік, 3 ст. л. бальзамічного оцту, 1/4 ч. л. діжонськой гірчиці і 1/4 ч. л. солі. Збиваючи, поступово введіть 1/4 склянки (60 мл) оливкової олії «екстра вірджин». Змішайте з 2 ч. Л. дрібно нарізаних листочків тархуна і додайте сіль і перець.

Цей соус підходить для курки, креветок, приготовленої на пару спаржі або артишоків.

Соус вінегрет з рокфором і волоськими горіхами. У мисці збийте 3 ст. л. хересного оцту і 14 ч. л. солі. Збиваючи, поступово введіть 180 мл олії волоського горіха. Змішайте з 90 г раскрошенного сиру рокфор і половиною подрібненої цибулини шалот. Перевірте на сіль і перець. Цей вінегрет чудовий з салатами, що містять печену буряк.

Французький соус вінегрет - готуємо самі

Азіатський соус вінегрет. Очистіть 1 великий шматок свіжого імбиру. Використовуючи сторону з великими отворами на багатосторонній тертці, натріть 1/4 склянки (30 г) імбиру в маленьку миску. Візьміть натертий імбир в руку і вичавіть з нього сік в миску.

У вас повинно вийти приблизно 1 ст. л. імбирного соку. Віджатий імбир не знадобиться. У мисці збийте імбирний сік, 3 ст. л. білого рисового оцту і 1 ст. л. світлого соєвого соусу. Збиваючи, поступово введіть 2/3 склянки (150 мл) рапсового або соєвого масла і 1 ст. л. темного кунжутного масла. Перевірте на сіль і перець. Використовуйте цей вінегрет із зеленню з гірчинкою або з салатом з нашаткованої пекінської капусти з морквою.

Радимо прочитати

Вінегрет з рибою гарячого копчення
Вже точно не знайти людину, яку можна здивувати вінегретом, чи не так? Але можна пограти з інгредієнтами і змінити це блюдо таким чином, що воно заграє новими фарбами, знайде новий смак, і ви навіть
Класичний соус Тартар
Напевно, навряд чи знайдеться той, хто жодного разу не пробував знаменитий соус під назвою Тартар. Цей холодний французький соус володіє дуже яскравим і впізнаваним смаком, ніжною пікантність і
Часниковий соус Айолі з гірчицею
Ви коли-небудь пробували знаменитий французький соус Айолі? Навіть якщо ви відповісте негативно, швидше за все, ви все ж його пробували, бо Айолі - це часниковий майонез. І якщо багато
Салат з редиски, селери і яблука
Цей салат повністю дієтичний, тому що основних інгредієнтів в його складі всього три: редис, стебла селери і яблуко. Заправка теж дуже легка, без майонезу і зайвих жирів, тому салатик виходить по

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки