Вінегрет з рибою гарячого копчення
Вже точно не знайти людину, яку можна здивувати вінегретом, чи не так? Але можна пограти з інгредієнтами і змінити це блюдо таким чином, що воно заграє новими фарбами, знайде новий смак, і ви навіть не будете думати про те, що вінегрет - дієтичне і нудне блюдо. І саме від такого вінегрету вже точно не відмовляться ваші гості, якби опинився на столі під час святкового застілля.
Чудовий пряний смак, яскравий аромат димку - ось такий він, вінегрет з рибою гарячого копчення. І саме така рибка, яка поділяється на волокна, найбільш ніжна в цій страві. У процесі перемішування великі шматочки розпадаються, обволікають овочі, насичуючи їх чудовим ароматом. Смак дійсно дуже цікавий і цілком незвичайний.
Не секрет, що вінегрет - страва більш зимовий, адже готується він з так званих позасезонних овочів - буряк, морква, картопля. Для того, щоб надати йому свіжості, спробуйте додати в нього свіжий або свіжоморожений зелений горошок - результат вийде чудовий!
Інгредієнти (на 4-5 порцій)
- 1 скумбрія гарячого копчення
- 3 картоплини
- 2 буряки
- 2 моркви
- 7-8 невеликих консервованих огірків
- 100 грамів свіжого або замороженого зеленого горошку
- Зелена цибуля
- 2 ст. ложки рослинної олії
- сіль, перець за смаком
Рецепт вінегрету з рибою гарячого копчення
Картопля, морква і буряк гарненько помийте за допомогою щітки, залийте водою і відправте на плиту відварюватися. У міру приготування виймайте готові овочі (буряк буде готуватися найдовше) і остуджують у холодній воді.
Коли всі овочі будуть готові, очистіть їх.
Спочатку наріжте кубиками буряк, відправте її в миску і заправте половиною рослинного масла.
Наріжте кубиками картоплю і моркву. Додайте їх до буряка.
Горошок відправте в киплячу воду, дайте прокипіти 30 секунд, а потім злийте воду і додайте його в салат.
Наріжте невеликими кубиками огірки і теж відправте їх до овочів.
Порубати зелена цибуля і разом з сіллю і перцем додайте його в салат.
Рибу акуратно обробити, видаливши нутрощі і кістки, а м'якоть розділіть на невеликі шматочки.
Додайте рибу в вінегрет, влийте масло і перемішайте.
Подавати вінегрет можна відразу ж, але він стане смачніше, якщо ви дасте йому настоятися протягом 2-3 годин.