» » Яловичий бульйон

Яловичий бульйон


Як приготувати смачний яловичий бульйон? Відповідь проста — взяти шматок яловичини, каструлю, спеції і зварити. Це зовсім нескладно зробити, якщо врахувати деякі тонкощі, про яких піде мова в цьому рецепті. Приступимо!

Яловичий бульйон

Для приготування бульйону з яловичини ми візьмемо

  • Яловичину — 0,5−0,7 кг (можна брати на кістки — бульйон буде більш наваристим, можна філе — тоді бульйон можна буде використовувати і як основу для інших страв і підлив)
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Лавровий лист — 2−3 шт.
  • Перець горошком (можна суміш, можна чисто чорний)
  • Сіль — ок. 1 ч. ложки без верху на кожен літр води

Інгредієнти для яловичого бульйону

Як приготувати яловичий бульйон

  1. Яловиче м'ясо моєму, кладемо в каструлю, наливаємо холодної води, щоб вона покрила весь шматок. Враховуйте, що вода при варінні википить, тому потрібно налити води досить, щоб у вас вийшло потрібну кількість яловичого бульйону. Включаємо плиту і чекаємо, поки вода закипить. Кришкою не накриваємо, щоб бульйон не втік. М'ясо миємо, заливаємо водою
  2. Коли вода почне закипати ви побачите на поверхні води сіру пінку. Необхідно зменшити вогонь на конфорці до середнього і ретельно (дуже ретельно) прибрати всю з'являється пінку з яловичини. Можна використовувати для цього ложку з дірочками або звичайну велику ложку. Коли ви побачите, що вся пінка прибрана, можна продовжити процес варіння. Утворилася при закипанні пінку прибираємо
  3. Тепер додаємо очищену цибулину, сіль, перець горошком (до 10 штук), лавровий лист. Можна додати середніх розмірів очищену моркву, щоб бульйон був солодким і смачним. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися на 1 годину, а краще 1 годину 20 хвилин, залежно від розміру шматка м'яса. Після закінчення часу, наш яловичий бульйон готовий. Якщо ви будете використовувати м'ясо окремо, наприклад, для салату з фунчозой, то залишаємо м'ясо в бульйоні. А якщо це основа для супу або підливи, далі слідуємо інструкціям рецепта. Додаємо цибулю, перець горошком, лавровий лист, солимо і продовжуємо варіння

Подавати яловичий бульйон і сам по собі? потрібно лише процідити його через сито. Можна додати кілька шматочків м'яса і що-небудь яскраве, наприклад, свіжу зелень або фігурно порізану відварену моркву.

Яловичий бульйон готовий!

до Речі, бульйон з курки (філе, філе або стегенець) або індички вариться аналогічним чином, з тією лише різницею, що час варіння необхідно скоротити до 40−50 хвилин.

Приємного апетиту!

Готуйте з любов'ю, подавайте з душею!

Радимо прочитати

Картопля по-французьки
Рецепт картоплі по французьки, перевірений роками. Завжди виходить смачно і красиво. Підходить для будь-якого торжества, так як є дуже ситним, з великою кількістю порцій. Часто плутають м'ясо
Пиріг з куркою з листкового тіста
Рецептів пирогів з куркою превелика безліч, адже курка є доступним продуктом, а варіантів її приготування дуже і дуже багато. Я пропоную приготувати відмінний пиріг з куркою з листкового тіста. Він
Сирні коржики з начинкою
Можна швидко приготувати смачний сніданок? Звичайно можна! Пропоную рецепт сирних коржів з начинкою. Всього півгодини і рум'яні ароматні коржика, та ще й з начинкою у вас на столі. Порадуйте себе,
Підлив з сардельками або сосисками (томатний) - рецепт з покроковими фото
Простий рецепт підлива з сардельками, розповім, як я його готую, буду рада радам і якимось новим ідеям. Сосиски і сардельки я не часто купую, але іноді вони дуже виручають, коли треба швидко щось

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки