Яловичий бульйон
Як приготувати смачний яловичий бульйон? Відповідь проста — взяти шматок яловичини, каструлю, спеції і зварити. Це зовсім нескладно зробити, якщо врахувати деякі тонкощі, про яких піде мова в цьому рецепті. Приступимо!
Для приготування бульйону з яловичини ми візьмемо
- Яловичину — 0,5−0,7 кг (можна брати на кістки — бульйон буде більш наваристим, можна філе — тоді бульйон можна буде використовувати і як основу для інших страв і підлив)
- Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
- Лавровий лист — 2−3 шт.
- Перець горошком (можна суміш, можна чисто чорний)
- Сіль — ок. 1 ч. ложки без верху на кожен літр води
Як приготувати яловичий бульйон
- Яловиче м'ясо моєму, кладемо в каструлю, наливаємо холодної води, щоб вона покрила весь шматок. Враховуйте, що вода при варінні википить, тому потрібно налити води досить, щоб у вас вийшло потрібну кількість яловичого бульйону. Включаємо плиту і чекаємо, поки вода закипить. Кришкою не накриваємо, щоб бульйон не втік.
- Коли вода почне закипати ви побачите на поверхні води сіру пінку. Необхідно зменшити вогонь на конфорці до середнього і ретельно (дуже ретельно) прибрати всю з'являється пінку з яловичини. Можна використовувати для цього ложку з дірочками або звичайну велику ложку. Коли ви побачите, що вся пінка прибрана, можна продовжити процес варіння.
- Тепер додаємо очищену цибулину, сіль, перець горошком (до 10 штук), лавровий лист. Можна додати середніх розмірів очищену моркву, щоб бульйон був солодким і смачним. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися на 1 годину, а краще 1 годину 20 хвилин, залежно від розміру шматка м'яса. Після закінчення часу, наш яловичий бульйон готовий. Якщо ви будете використовувати м'ясо окремо, наприклад, для салату з фунчозой, то залишаємо м'ясо в бульйоні. А якщо це основа для супу або підливи, далі слідуємо інструкціям рецепта.
Подавати яловичий бульйон і сам по собі? потрібно лише процідити його через сито. Можна додати кілька шматочків м'яса і що-небудь яскраве, наприклад, свіжу зелень або фігурно порізану відварену моркву.
до Речі, бульйон з курки (філе, філе або стегенець) або індички вариться аналогічним чином, з тією лише різницею, що час варіння необхідно скоротити до 40−50 хвилин.
Приємного апетиту!
Готуйте з любов'ю, подавайте з душею!