Манник з маком


Кекси і маффіни роблять з борошном, а от якщо борошно замінити манною крупою, то вийде смачний манник. Готувати його нескладно — впорається навіть школяр! Спробуйте, адже продукти для лепешняку прості і доступні, а на його приготування знадобиться не більше години. Я люблю робити манник з маком — він виходить дуже смачним. Можна додати горішки або цукати.

Манник

Щоб приготувати манник з маком ми візьмемо

  • Маргарин — 1 пачка (200 г)
  • Цукор — 1 склянка
  • Яйце — 3 шт.
  • Розпушувач для тіста — 1 пакетик
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Манна крупа — 1 склянка
  • Мак — 0,5 склянки (замість маку манник можна робити з горіхами, курагою, родзинками, цукатами або шматочками шоколаду — теж виходить дуже смачно)
  • Цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • Масло рослинне — для змащування форми

Як приготувати манник? Просто дотримуйтесь по кроках

  1. Розігріваємо духовку до 200 °C. Попередньо також приготуємо мак, оскільки перед додаванням його в тісто він повинен бути вже готовий. Мак необхідно потовкти у ступці і підсмажити на сковорідці на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб він не обвуглився. Періодично можете пробувати, щоб маківки були смачними на смак. Даний крок можна пропустити, якщо ви поспішаєте, але погодьтеся, підсмажений мак набагато смачніше у випічці
  2. Маргарин для лепешняку повинен бути кімнатної температури, тому його потрібно дістати з холодильника заздалегідь.
  3. Змішуємо маргарин з цукром до однорідної маси. Додаємо яйця, розпушувач і ванілін.
  4. Акуратно всипаємо манну крупу в тісто, щоб воно було однорідним.
  5. Фінальним акордом додаємо мак і ретельно перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився по всьому об'єму отриманого тесту.
  6. Змащуємо форму для випічки лепешняку рослинним маслом, можна злегка присипати манкою.
  7. Виливаємо тісто у форму і відправляємо в духовку на 40−45 хвилин. Після 20−25 хвилин випікання, температуру в духовій шафі можна знизити до 180 °C.

І ось наш манник готовий: швидко, просто, смачно!

Яким виходить манник — видно на фото:

Манник готовий!

Даємо йому охолонути, розрізаємо на шматочки, присипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх до столу!

Приємного чаювання!

Радимо прочитати

Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Смачне печиво з курагою з сирного тіста - рецепт з покроковими фото
Потрапила мені у мами в руки стара брошура 2004 року під назвою Печиво і безе - дуже просто, перегорнула я її, зазначила, що сподобалися рецепти печива і буду періодично їх готувати і вам розповідати.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки