Фаршировані помідори з сиром і яйцем
Фаршировані помідори ... При одній згадці цієї страви відразу розгулюється апетит, а в уяві оживають образи складних, хитромудрих і годинами готуються страв з десятків інгредієнтів. Але складне - не завжди найсмачніше. І приклад фаршированих помідорів, запечених в духовці з сиром і яйцем, прекрасно доводить цей принцип. Своєрідний і оригінальний рецепт яєчні в чудово ароматних томатах дозволяє створити кулінарний шедевр за лічені хвилини. Готуються такі фаршировані помідори дуже легко, а швидкість приготування поєднується з чудовим смаком і неповторними ароматами!
складові
- 9 помідорів середнього розміру
- 9 яєць
- 1 ріпчаста цибуля
- зелень
- дрібка солі
- 100г тертого сиру
- 2-3 ст. ложки рослинної олії
Рецепт помідорів, фаршированих сиром, яйцем і цибулею
Помідори вибираємо середнього розміру, кругленькі, щоб вони стійко стояли на протвине. Для краси і настрою можна купити різнокольорові томати. Зрізаємо кришечку помідора у плодоніжки. І ложкою акуратно видаляємо перегородки і м'якоть з середини, залишаючи стінки. У стиглого помідора серединка легко виймається ложкою. Щоб полегшити процес, можна надрізати м'ясисті перегородки ножем.
Укладаємо підготовлені помідори в форму для запікання.
На дно кожного помідора кладемо трохи натертого сиру. Сир краще класти на дно, а не посипати зверху. Якщо посипати зверху, він розплавиться і весь стече по яйцю в форму.
Поверх сиру додаємо по кружечку ріпчастої цибулі.
Приступаємо до найголовнішого моменту - заливці яєць в помідори. Акуратно розбиваємо яйце, щоб не пошкодився жовток, і виливаємо його в помідор. Яйця вибирайте поменше, щоб вони помістилися всередину помідора цілком. Частина білка все одно може витекти на деко. На деко додаємо рослинне масло.
Зверху кожне яйце солимо, перчимо і посипаємо зеленню. Частина зелені залишаємо для подачі страви.
Запікаємо помідори з сиром і яйцем в духовці при температурі 185-190 градусів за Цельсієм протягом 25-30 хвилин.
Готові фаршировані помідори подаємо гарячими, посипавши зеленню.