Салат з молодої капусти з огірком і пастою тахині
Мабуть, найбільш затребуваним стравою навесні і влітку є салат. Він відмінно насичує, і при цьому відсутнє почуття тяжкості, а вже користі в молодих овочах предостатньо. Так, однією з перших на столі з'являється молода капуста: ніжна, соковита, хрустка. Але якщо щодня готувати з неї салати, вона може дуже швидко набриднути, а тому на допомогу приходить те, що в салаті можна назвати сірим кардиналом - це заправка. Погодьтеся, заправка здається простим компонентом салату, але як сильно вона впливає на його кінцевий смак! Ви навіть можете готувати кожен день один і той же салат, наприклад, простий салат з молодою капустою, огірком і помідором, але заправляти його різними соусами, і таке страва не набридне вам ніколи.
Спробуйте приготувати дуже смачну заправку на основі популярної сьогодні пасти тахині - пасти, приготовленої з кунжутного насіння. Така заправка зробить соус дуже яскравим, з відчутними насиченими горіховими нотками - виходить дуже смачно!
Якщо ви не змогли знайти готову пасту тахині, просто приготуйте її самостійно. Для цього вам потрібно всього лише підрум'янити кунжутне насіння, а потім подрібнити їх в пасту з невеликою кількістю рафінованої олії.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 200 грамів молодої капусти
- 2 яйця
- 1 великий огірок
- 1 великий помідор
- 1 перець чилі
- 2 ст. ложки пасти тахині
- 1 ч. Ложка лимонного соку
- 0,5 ч. Ложки меду
- сіль, перець - за смаком
- 1 ч. Ложка насіння кунжуту для прикраси
Рецепт салату з молодої капусти з огірком
Яйця залийте холодною водою і відправте відварюватися (з моменту закипання відварюють яйця 10 хвилин).
Молоду капусту наріжте.
Огірок наріжте кружальцями.
Помідор наріжте шматочками, відповідними за розміром нарізання огірку. Перчик чилі наріжте кільцями. Якщо ви любите гострі страви, насіння не виймайте.
Змішайте овочі в невеликій глибокій посуді.
Приготуйте заправку: змішайте тахини, лимонний сік, мед і сіль з перцем. Горіховий смак тахини відмінно поєднується з медом, а лимонний сік грає балансуючу роль.
Отриману кашку злегка розведіть водою до стану рідкої сметани.
Заправте соусом салат і акуратно перемішайте.
Відварені яйця очистіть від шкаралупи і розріжте кожне на 4 частини.
Салат розкладіть по тарілках, зверху покладіть яйця і присипте кунжутом.