» » Як приготувати чахохбілі з курки

Як приготувати чахохбілі з курки


Грузинська кухня приваблює дуже багатьох, адже вона ситна, запаморочливо смачна, наповнена ароматами різноманітних спецій і приправ. Одним з найбільш яскравих і відомих страв цієї кухні є чахохбілі. Це своєрідне рагу або печеня з птиці. Раніше його часто готували з дичини (фазана), але сьогодні найбільш поширеним і доступним варіантом є чахохбілі з курки, хоча зустрічаються також варіанти з бараниною, свининою.

Чахохбілі з курки - рецепт з фото

Існують певні особливості приготування цього чудового пікантного страви. По-перше, м'ясо попередньо обсмажується на сухій сковороді до утворення рум'яної скоринки. Не переживайте, воно не прилипне до дна посуду, адже шкірочка птиці містить дуже багато жиру, який і буде охороняти ніжне м'ясо. Крім цього, в блюдо кладуть досить багато цибулі, який робить м'ясо дуже ніжним і соковитим. І яке грузинське блюдо обійдеться без вина? Для чахохбілі обов'язково приготуйте склянку червоного сухого. А яскравий аромат страві додадуть ароматний часник і яскрава кінза.

Цей рецепт чахохбілі з курки допоможе урізноманітнити звичне меню, а буденне і набридле куряче м'ясо постане в новому вигляді і безсумнівно буде вам до смаку.

складові

  • 700 грамів курки
  • 1 банка (400 грамів) томатів у власному соку
  • 2 великі цибулини
  • 1 морква
  • 1 стакан червоного сухого вина
  • 1 ст. ложка з гіркою томатної пасти
  • 1 ч. Ложка приправи «Хмелі-сунелі»
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • сіль і перець - за смаком
  • по пучку свіжої кінзи і петрушки

Покроковий рецепт чахохбілі з курки

Сковороду добре розігрійте і обсмажуйте на ній курку, постійно перевертаючи, до тих пір, поки на м'ясі не утворюється апетитна рум'яна кірочка.

Загрузка...

обсмажуємо курку

Перекладіть м'ясо в інший посуд.

Очистіть і наріжте півкільцями цибулю.

нарізаємо цибулю

Часник наріжте тонкими пластинами.

нарізаємо часник

Морква наріжте соломкою.

шаткуємо морква

Обсмажуйте цибулю з часником і морквою на сковороді, де готувалося м'ясо. Періодично помішуючи овочі, доведіть їх до м'якості (хвилин 10).

обсмажуємо овочі

Потім поверніть назад на сковороду м'ясо курки, додайте томати у власному соку. У банку від помідорів налийте трохи води, щоб зібрати залишки соку і вилийте воду в сковороду.

Додаємо курку і томати

Додайте спеції: хмелі-сунелі, лавровий лист, сіль і перець.

додаємо спеції

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні. За цей час соус трохи википить і загусне, а овочі стануть м'якими.

Тепер прийшла черга додати в сковороду томатну пасту і вино.

Додаємо томатну пасту і вино

Знову накрийте блюдо кришкою і тушкуйте ще 15-20 хвилин.

Дрібно порубати петрушку і кінзу.

Нарізаємо петрушку і кінзу

У самому кінці приготування додайте зелень до м'яса і накрийте блюдо кришкою.

Додаємо зелень до м'яса

Дайте чахохбілі настоятися протягом 15-20 хвилин, після чого подавайте, прикрасивши зеленню.

Радимо прочитати

Цибулеве варення
Чи пробували ви коли-небудь варення з лука? Якщо немає, то сама ідея такого блюда може здатися досить дивною, адже варення звичніше варити з ягід, фруктів - зазвичай це солодкий десерт. Цибулеве
Картопля по-французьки
Рецепт картоплі по французьки, перевірений роками. Завжди виходить смачно і красиво. Підходить для будь-якого торжества, так як є дуже ситним, з великою кількістю порцій. Часто плутають м'ясо
Риба по-грецьки
Рецепт приготування риби по-грецьки я знайшов в одному з кулінарних журналів. Доступні інгредієнти, апетитний вигляд і аромати середземноморської кухні, — ось лише частина з того, що приваблює мене в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки