Як приготувати чахохбілі з курки
Грузинська кухня приваблює дуже багатьох, адже вона ситна, запаморочливо смачна, наповнена ароматами різноманітних спецій і приправ. Одним з найбільш яскравих і відомих страв цієї кухні є чахохбілі. Це своєрідне рагу або печеня з птиці. Раніше його часто готували з дичини (фазана), але сьогодні найбільш поширеним і доступним варіантом є чахохбілі з курки, хоча зустрічаються також варіанти з бараниною, свининою.
Існують певні особливості приготування цього чудового пікантного страви. По-перше, м'ясо попередньо обсмажується на сухій сковороді до утворення рум'яної скоринки. Не переживайте, воно не прилипне до дна посуду, адже шкірочка птиці містить дуже багато жиру, який і буде охороняти ніжне м'ясо. Крім цього, в блюдо кладуть досить багато цибулі, який робить м'ясо дуже ніжним і соковитим. І яке грузинське блюдо обійдеться без вина? Для чахохбілі обов'язково приготуйте склянку червоного сухого. А яскравий аромат страві додадуть ароматний часник і яскрава кінза.
Цей рецепт чахохбілі з курки допоможе урізноманітнити звичне меню, а буденне і набридле куряче м'ясо постане в новому вигляді і безсумнівно буде вам до смаку.
складові
- 700 грамів курки
- 1 банка (400 грамів) томатів у власному соку
- 2 великі цибулини
- 1 морква
- 1 стакан червоного сухого вина
- 1 ст. ложка з гіркою томатної пасти
- 1 ч. Ложка приправи «Хмелі-сунелі»
- 2 зубчики часнику
- 2 лаврові листки
- сіль і перець - за смаком
- по пучку свіжої кінзи і петрушки
Покроковий рецепт чахохбілі з курки
Сковороду добре розігрійте і обсмажуйте на ній курку, постійно перевертаючи, до тих пір, поки на м'ясі не утворюється апетитна рум'яна кірочка.
Перекладіть м'ясо в інший посуд.
Очистіть і наріжте півкільцями цибулю.
Часник наріжте тонкими пластинами.
Морква наріжте соломкою.
Обсмажуйте цибулю з часником і морквою на сковороді, де готувалося м'ясо. Періодично помішуючи овочі, доведіть їх до м'якості (хвилин 10).
Потім поверніть назад на сковороду м'ясо курки, додайте томати у власному соку. У банку від помідорів налийте трохи води, щоб зібрати залишки соку і вилийте воду в сковороду.
Додайте спеції: хмелі-сунелі, лавровий лист, сіль і перець.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні. За цей час соус трохи википить і загусне, а овочі стануть м'якими.
Тепер прийшла черга додати в сковороду томатну пасту і вино.
Знову накрийте блюдо кришкою і тушкуйте ще 15-20 хвилин.
Дрібно порубати петрушку і кінзу.
У самому кінці приготування додайте зелень до м'яса і накрийте блюдо кришкою.
Дайте чахохбілі настоятися протягом 15-20 хвилин, після чого подавайте, прикрасивши зеленню.