Макова начинка для рулету і булочок - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна приготувати смачну макову начинку, я її використовую для булочок, пирогів або рулетів. Начебто нічого складного, але є кілька секретів: попередньо макові зерна я заливаю окропом, повинно вийти масло, так як якщо раптом мак не дуже свіжий і масло встигло прогіркнути, то це додасть неприємний смак готової начинки.
Щоб зробити макову начинку ще більш цікавою іноді я додаю в неї перемелені горіхи або родзинки.
Інгредієнти для приготування начинки з маку для булочок і пирогів
Щоб приготувати начинку з маку для булочок, пирогів і рулетів мені знадобилося:
- сухий мак - 200 грам - цукор - 1 склянку
Висипала мак в глибоку миску.
Залила макові зерна окропом приблизно на 3 см вище маку. Залишила його на 40 хвилин, якщо мак прогорк, то потрібно, щоб з нього на поверхню води вийшла гіркота, її я потім виллю.
Добре злила воду. Макові зерна трохи розбухнули.
Подрібнила їх блендером.
Засипала цукром мак, перемішала.
Ось в принципі і все, макова начинка для пирогів і булочок готова!