Апетитні морквяні млинчики: рецепт смачного і корисного частування
Якщо ви є шанувальників рум'яних млинців і при цьому маєте бажання вносити різноманітність в меню і додавати нові нотки звичним стравам, обов'язково зверніть увагу на рецепт улюбленої страви з додаванням соковитою моркви. Завдяки цьому овочу і без того апетитні кругляши набувають яскравий колір і оновлений смак.
Покроковий рецепт морквяних млинчиків
Ідея готувати млинці з різними додатковими інгредієнтами в тесті з'явилася в моїй голові багато років назад. Перший раз це сталося тоді, коли я ніяк не могла нагодувати свою старшу дочку сиром. Досвід підмішування корисного молочного продукту в тісто для млинців пройшов вдало, тому пізніше я стала експериментувати і з іншими добавками. Коли ж черга дійшла до моркви, результат перевершив всі мої очікування. Млинці вийшли яскраво-помаранчевими, ніж відразу привернули увагу дитини, а смак частування сподобався дочки настільки, що вона стала просити приготувати його кожні вихідні.
Складові:
- 500 мл молока;
- 200 г очищеної моркви;
- 160 г борошна;
- 1 яйце;
- 3-4 ст. л. рафінованої соняшникової олії + для смаження;
- 1 ст. л. цукрового піску;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1 пакетик ванільного цукру.
приготування:
- Моркву натріть на дрібній тертці.
Щоб млинці вийшли яскравими і смачними, вибирайте соковиті солодкі овочі насиченого оранжевого кольору.
Натріть очищену моркву на тертці з дрібними отворами - Змішайте молоко, цукровий пісок, сіль, ванільний цукор і яйце.
Збийте молоко, яйце, цукор і сіль - В отриману суміш додайте моркву.
Викладіть в рідку заготовку для тіста терту моркву - Всипте в миску заздалегідь просіяне борошно. Ще раз добре перемішайте все.
Всипте в тісто борошно і гарненько розмішайте - Перелийте в миску з тестом соняшникову олію без запаху, перемішайте.
- Прикрийте миску кришкою і дайте тісту настоятися протягом 15 хвилин.
- Розігрійте сковороду, змастіть невеликою кількістю масла.
- Прокручуючи сковороду похилим рухом по колу, влийте порцію тесту так, щоб воно рівномірно поширилося по всій розпеченій поверхні посуду.
Смажте млинці з двох сторін до зарум'янювання - Як тільки тісто зверху заготовки схопиться і перестане бути рідким, акуратно подденьте млинець і лопаткою переверніть на іншу сторону. Підсмажте протягом 1 хвилини до зарум'янювання.
- Повторіть дії з усім рештою тестом. Готові млинці складайте стопкою на велику тарілку.
Готові млинці складайте стопкою
Як доповнення до морквяним млинців найкраще підійде натуральний йогурт або сметана.
Відео: млинці морквяні на молоці
Морквяні млинчики - це смачне, апетитне і при цьому корисне страву, приготувати яке дуже легко. Порадуйте сім'ю улюбленою стравою в новому виконанні. Смачного!