» » Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт


Сьогодні мені б хотілося поділитися з Вами дуже смачним домашнім рецептом сочнікі з сиром. Готувати їх дуже легко і просто. Склад продуктів самий що ні на є простий, і наявний в будь-якому будинку практично кожен день. І з невеликого їх кількості виходить ціла гора дуже смачною домашньої випічки.

А захотілося мені напекти їх по одній цікавій причини. Недалеко від місця, де я працюю, відкрили пекарню, і дівчата з роботи занадилися туди кожен день забігати за випічкою перед початком трудового дня. І особливо вони хвалили саме сочнікі. Купували їх з різною начинкою, і навперебій говорили, що вони дуже смачні.

Вирішила і я спробувати купити їх до чаю на сніданок, і дійсно виявилися вони цілком пристойними на смак. Але ось тільки ціна за штуку була де - то в районі 40 гривень. Не дуже - то й дешево, я б сказала. Тим більше, що по одному - то їх купувати зовсім не цікаво.

І згадала я, що де - то був у мене дуже простий рецепт їх приготування. Коли - то давно, коли був дефіцит солодощів, ми частенько пекли їх, і завжди їли з величезним задоволенням. Я його знайшла, і в перший же вільний день постряпала їх, тим більше, що у мене гостювали в цей день онуки.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

І ось цим рецептом я б і хотіла поділитися сьогодні з Вами.

Смачні домашні сочнікі з сиром - покроковий рецепт

Нам знадобиться:

  • борошно - 2,5 склянки
  • цукор - 0,5 склянки
  • ванільний цукор - 10 гр
  • сметана - 0,5 склянки + 1 ст. ложка
  • вершкове масло 82,5% - 70 - 80 гр
  • яйце - 1 шт
  • сіль - щіпка
  • сода - 1/4 ч. ложки
Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Для начинки:

  • сир - 350 - 400 гр
  • цукор - 2 ст. ложки
  • сметана - 1 ст. ложка
  • манка - 1 ст. ложка (або борошно)
  • яйце - 1 шт

приготування:

Весь процес приготування розділений на чотири етапи:

  1. Приготування пісочного тіста.
  2. Начинку приготувати так.
  3. Виготовлення заготовок для випічки.
  4. Випічка сочнікі.

Ну і що не додати ще один з етапів - найсмачніший. Ви, напевно вже здогадалися, що це чаювання в колі сім'ї.)))

Давайте ж скоріше почнемо, і напечемо смачненького на радість всій своїй родині. З даної кількості інгредієнтів у Вас вийде від 25 до 30 штук. Кількість буде залежати від розміру заготовок.

1. Для початку приготуємо тісто. Воно у нас повинно буде настоюватися в холодильнику, тому з нього і почнемо. В принципі, для приготування випічки може бути взятий будь-який рецепт пісочного тіста. Але я вибираю саме такий, так як випічка за цим рецептом виходить особливо ніжною і просто тане в роті.

І перше, що нам потрібно зробити, це просіяти борошно. Для будь-якого роду випічки це треба робити обов'язково.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Так як завдяки цій дії ми не тільки воспрепятствуем потрапляння в неї чужорідних предметів, але першо наперво, ми наситимо частинки борошна молекулами кисню. Що саме і дозволить досягти тієї м'якості і ніжності, про яку говорилося вище.

Просіяти борошно можна відразу ж в миску, в якій і будемо замішувати наше тісто ..

2. У борошно додати дрібку солі, соду, цукор і ванільний цукор. Тобто все сипучі інгредієнти. Це класика - в приготуванні будь-якого пісочного тіста.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Перемішати їх і залишити до пори, до часу.

3. Потім в окремій мисці змішати всі рідкі компоненти. Для цього викладаємо в миску належну кількість сметани, додаємо до неї вершкове масло кімнатної температури, або навіть злегка підтале.

Не втомлююся повторювати, і сьогодні повторю знову, що масло потрібно брати не менше 82,5%. Якщо на упаковці проставлено менший відсоток, то по суті такий продукт маслом не є, це трансжири з додаванням пальмового масла.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Ми не їмо масло упаковками, і краще переплатити зайві 30 рублів за пачку, і купити справжнє масло, ніж купувати продукт сумнівної якості.

Бажано дістати масло заздалегідь, воно досить швидко прийде в потрібний стан при кімнатній температурі. Намагайтеся не використовувати для його розтоплення мікрохвильовку, в ній губляться всі корисні властивості продуктів. В крайньому випадку, якщо забули дістати масло заздалегідь, то розтопіть його на водяній бані.

4. Перемішати сметану і масло до однорідної маси за допомогою міксера. Вона повинна придбати кремово - білий колір і приємну кремову консистенцію.

5. Додати яйце і продовжити перемішувати міксером до однорідності.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

6. Коли дві маси будуть готові, влити рідку частину в борошняну суміш і перемішати. Спочатку перемішувати ложкою, а потім, коли замішувати стане важко, замісити тісто прямо в мисці. Робити це швидко, щоб масло під руками не тануло ще більше. Намагайтеся зібрати всю муку, і зі стеночек теж. Нічого добру пропадати!

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Тут важливо дивитися, який консистенції виходить тісто. А вийде воно повинно не рідким і не твердим, а в якійсь «золотий» середини. Дивитися це зручно по ніздрюватого тесту. Якщо воно, як раз, надмірно ніздрювате, то слід підсипати трохи борошна, і ще трохи помісити його. Якщо ж не дуже, то значить ми отримали потрібну консистенцію.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Це важливо для того моменту, коли почнемо готувати заготовки для випічки. Якщо тісто виявиться недостатньо щільним, то заготовки будуть липнути до столу при розкачування, і взяти їх в руки не вдасться. Доведеться соскребать їх ножем.

Місіть недовго, таке тісто не терпить теплих рук. Воно при цьому буде просити ще борошна, а якщо її додати занадто багато, то ми втратимо ніжну структуру готових виробів.

7. Сформувати готове тісто в кулю, викласти його назад в миску і накрити харчовою плівкою або рушником. Поставити на 30 - 40 хвилин в холодильник.

8. Тепер можна зайнятися начинкою.

Почнемо з сиру. Рекомендується його протерти через сито. Але це, дивлячись який сир ми маємо. Якщо він крупно - зернистий, то протерти потрібно, або ж можна просто пробити його блендером до однорідної рівною маси.

Якщо ж у нас сир у вигляді сирної, злегка рідкуватий пасти, то такий можна залишити в тому вигляді, в якому він є. Можна лише потовкти його толкушкой для приготування картопляного пюре.

У рецепті дається два значення сиру 350 і 400 гр. Воно залежить від кількості отриманих сочнікі. А їх кількість буде залежати від їх розміру і товщини.

У мене виходить завжди приблизно 30 штук. Але вони у мене подрібніше і тонший, ніж магазинні. Тому у мене йде 400 гр.

Я раджу взяти для початку 350 гр сиру, спробувати, скільки вийде у Вас. В крайньому випадку, якщо тісто залишиться, а начинка закінчиться раніше, то в якості додаткової начинки завжди можна буде використовувати будь-який джем або повидло.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Просто, якщо залишиться сирна начинка, її потім можна буде використовувати тільки для випічки. А коли будемо пекти в наступний раз - ніхто не знає.

Таке невелике, але корисної відступ. Але повернемося до рецепту.

9. Нам знадобиться ще одна миска. У неї нам потрібно влити білок, попередньо відокремивши його від жовтка. Жовток відкласти, він нам також потрібен буде надалі.

10. Додати до білка цукор і збити за допомогою міксера, але не в дуже сильну піну. «Піки» нам в даному рецепті не особливо й потрібні. Хоча, якщо вони і вийдуть, нічого страшного

11. Додати білкову масу в сир і перемішати.

12. А також нам знадобиться загущувач. І як нього ми візьмемо манку, повну столову ложку. А якщо сир рідкуватий, то візьміть навіть дві.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Манку цілком можна замінити на борошно.

13. І в самому кінці додати столову ложку сметани. Все перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник, щоб маса не «расквашівалась».

14. Коли вийде 30 - 40 хвилин, дістати з холодильника тісто і розділити його на дві частини. Одну з частин знову прибрати в холодильник, а з другої будемо працювати.

15. На робочу поверхню всипати борошно і розподілити її по столу. За необхідності злегка підмішування тісто, потім скачати його в кулю і зробити корж.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Викласти на стіл рясно присипаний борошном і розкачати пласт товщиною 0,6 -0, 7 см. Можна розгортати і тонший, до 0,5 см. Але ліпити такі заготовки буде трохи важче.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

16. Тепер нам буде потрібна форма, якої будемо вирізати заготовки. Це може бути блюдце або чашка. Приблизно прикидайте, що якщо Ви звернете отриману форму навпіл, то сочнікі такого розміру у Вас і вийдуть.

Я використовую металеву виїмку для приготування салатів. Її розмір не дуже великий, але і не маленький, цілком комфортний для випічки такого плану.

Нею вирізаємо заготовки, вільне тісто прибираємо, формуємо грудку і прибираємо в холодильник.

17. На заготовки викласти по повній столовій ложці сирної начинки і скрутити її навпіл у вигляді пелюстки.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

18. Напоготові мати деко, злегка змащене маслом.

Викладати готові вироби на нього в рядок. Можна злегка придавити їх, щоб начинка виглянула з щілинки. А можна залишити і в такому вигляді.

19. Дістати маленький клубок тесту, і знову його розкачати. Знову зробити заготовки. заповнити начинкою, згорнути і викласти на деко.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Як правило з першої партії тесту у мене виходить повний деко сочнікі. Щоб вони були красивими та рум'яними, їх треба буде змастити залишеним жовтком.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

20. Потім поставити деко з виробами в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 15 - 20 хвилин до рум'яного кольору. Рум'янець з'явиться лише зверху, від того, що поверхня у нас змазана жовтком. А у вільних від мастила місцях видно, що тісто Світленьке. Яким і має вийдуть пісочне тісто при випічці.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

21. Якщо є вільний деко, то можна формувати наступну партію. Якщо немає, то теж можна формувати, але залишати заготівлі на добре присипаному борошном столі. Щоб вони до нього не прилипли.

22. Коли перша партія приготується, зняти її з дека, а в духовку поставити наступну партію і випікати стільки ж і до такого ж стану.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

13. Викласти сочнікі на блюдо і подавати до столу. Остигають вони досить швидко, тому, поки закип'ятіть чай і накриє на стіл, відразу ж можна буде і їсти.

Скажу трохи про те, що вийшло.

Зовнішній вигляд Ви можете бачити на картинці, а смак краще один раз спробувати, ніж сто разів пояснювати. Можу лише сказати, що пекла я їх до вечірнього чаю, так ось до ранку не залишилося жодного. Хоча на ніч в тарілці залишилося ще штуки три - чотири. Мабуть за ніч випарувалися.

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

Хоча, треба сказати, що печу я часто і багато. І дефіциту випічки у нас вдома не спостерігається.

З величезним задоволенням таку випічку їли діти, хоча обидва не особливі любителі сиру. А тут їли з бажанням. Мало того, через три дні внучка знову попросила спекти їх. І вже сама допомагала мені в їх приготуванні.

Тобто, рецепт відмінний! І по ньому обов'язково треба готувати. Не дивіться, що він такий великий в описі. Насправді вся підготовка займає не більше 20 - 30 хвилин. Ну ще й сама випічка 20 - 30 хвилин, це з двома партіями.

Я просто намагалася пояснити все максимально докладно, щоб не виникло питань в процесі приготування. А то буває готуєш за яким - небудь написаного рецептом, і в якому - то місці, раз ... і провал. І зрозуміти не можеш, а далі то що. Доводиться потім якісь - то моменти додумувати самостійно.

А цей рецепт вже багаторічний. Ним користувалися багато і багато господинь. У мене навіть написано, що це рецепт по ГОСТу. Не беруся стверджувати так це, тому що напевно не знаю. Але що смачно, то смачно!

Так, ще можна присипати сочнікі цукровою пудрою, буде трохи солодше і красивіше!

Сочники з сиром з пісочного тіста - смачний домашній рецепт

До речі, сьогодні ми готували нашу випічку в духовці, а можна приготувати ще й ось такі сирні пончики, але вже не в духовці, а в сковорідці. Переходьте за посиланням, читайте рецепт з молодого і добре розвивається блогу «Галерея кулінарії».

А у мене на цьому все. Готуйте за рецептом і діліться своїми враженнями від нього. І якщо сочнікі Вам сподобаються, то поділіться рецептом зі своїми друзями в соціальних мережах. Для мене це буде Вашою оцінкою моєї праці.

А мені треба буде спекти партію таких ласощів, і віднести дівчатам на роботу. Ці то сочнікі набагато смачніше тих, що печуть у нас в пекарні. А як же інакше - адже вони домашні!)

Приємного всім апетиту, і такого ж приємного чаювання!

Радимо прочитати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки