Брускетта з помідорами
Брускетти стали особливо популярними в останні кілька років. За своєю суттю, Брускетта - це всім нам знайома грінки, оновлена і наповнити новим життям завдяки сьогоднішньому інтересу до італійської кухні. Саме італійське коріння і має це просте блюдо.
Приготувати брускетту можна з усім, що вам подобається. Традиційно брускетту готують в якості закуски, але іноді вона може стати і десертом, якщо використовувати солодкі інгредієнти. Якщо ви ще ніколи не робили вдома цю просту і смачну закуску, почніть своє знайомство з популярного рецепта брускетти з помідорами.
Основа брускетти - це злегка підрум'янені скибочки хліба, на які викладається начинка. Їх можна підрум'янити на відкритому грилі або під грилем в духовці, окропивши оливковою олією, або ж просто підсушити хліб на сухій сковороді. Потім цей хліб ще гарячим натирається часником, а далі слід соковита томатна начинка.
Здавалося б: що особливого в такому блюді? Начебто нічого вигадливого, але Брускетта з помідорами закохує в себе відразу ж! Тут зібрана безпрограшна комбінація, в основі якої запашний, рум'яний хліб з хрусткою скоринкою і тонким часниковим ароматом. Ця яскрава основа прекрасно контрастує з дрібними кубиками помідорів, скропити хорошим маслом і бальзамічним оцтом, а також приправленими сумішшю італійських трав - орегано, базилік, чебрець, розмарин. Сік начинки злегка просочує хрустку основу, і вам залишається лише насолодитися приголомшливим смаком простий домашньої їжі.
складові
- 4 скибочки багета, чіабатти або батона
- 1 великий м'ясистий помідор
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту
- 0,5 ч. Ложки суміші італійських трав
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 4 брускетти
Як приготувати брускетту
Гарненько розігрійте важку сковороду без масла і підрум'яньте на ній скибочки хліба з обох сторін.
Щедро натріть кожну скибочку зубчиком часнику.
Помідор наріжте невеликими кубиками.
Змішайте помідор з сіллю і перцем. Потім додайте в начинку бальзамічний оцет. Якщо такого оцту у вас немає, замінити його можна червоним винним оцтом або, в крайньому випадку, лимонним соком.
Потім додайте до помідорів рослинна олія.
Додайте в начинку італійські трави. Якщо ви любите свіжий базилік, то тут він теж доведеться до речі.
Викладіть начинку з помідора на натерті часником шматочки хліба.
Сік, що виділився з начинки, теж використовуйте.
Прекрасні прості брускетти з помідорами готові! Ви ж можете піти далі, додавши свіжу моцарелу або трохи пармезану, а також тонко нарізану шинку, сиров'ялене м'ясо, оливки, каперси, анчоуси і ще багато найрізноманітніших компонентів. Експериментуйте!
І рекомендуємо приготувати ще одне традиційне блюдо італійської кухні - знамениту піцу Маргариту з начинкою з помідорів, моцарели і базиліка.