Часниковий суп з сиром
Всіх людей можна поділити на дві групи: ті, хто любить страви з часником, а також ті, хто його уникає. До якої групи належите ви? Якщо до першої, то наш рецепт вас порадує і змусить закохатися в цей інгредієнт заново. І навіть якщо ви побоюєтеся часнику за його різкий запах, який може потім ще довго вас супроводжувати, то такий суп змінить вашу думку. Все тому, що в цьому рецепті часникового супу є невелика хитрість, яка допоможе уникнути появи нав'язливого запаху.
Справа в тому, що часник має дуже різкий запах лише в сирому вигляді. А ось під час приготування його ефірні масла випаровуються, залишаючи приємний аромат. Тому в основі цього чудового блюда - часник не сирої, а печена. Повірте, після такого супу з часником немає ніякого неприємного запаху з рота! До речі, печена часник і сам по собі настільки смачний, що з нього готують пасту для бутербродів і їдять просто так.
Всім відомо, наскільки добре часник поєднується з сиром. Тому смак часникового супу ідеально підкреслить плавлений сир, доданий в бульйон, а також ніжні сирні чіпси. Так просто, але так надзвичайно смачно!
Інгредієнти (на 1,5-2 літра супу)
- 2 головки часнику
- 4 середніх картоплини
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 40 грамів кореня селери
- 1 плавлений сирок (100 грам)
- 100 грамів твердого сиру
- 50 грамів жирних вершків
- 20 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка рослинного масла
- 3 лаврові листки
- 10-12 горошин чорного перцю
- 0,5 ч. Ложки куркуми
- 0,5 ч. Ложки паприки
- 0,5 ч. Ложки суміші прованських трав
- сіль за смаком
- зелень для подачі
Як приготувати часниковий суп з сиром
В першу чергу необхідно запекти часник. Для цього зріжте верхівку часнику, не очищаючи її від лушпиння. Зверху полийте його рослинним маслом.
Загорніть головки часнику в фольгу і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте його 40-45 хвилин до м'якого стану.
Трохи остудіть часник, а потім видавіть пропечені зубчики. Якраз для цього ви і зрізали верхівку перед запіканням.
Поки печеться часник, приготуйте овочевий бульйон: 1 цибулину, моркву і селеру залийте водою, додайте туди також куркуму, паприку, лавровий лист, перець горошком і прованські трави. Варити необхідно до м'якості овочів, після чого сам бульйон процідіть.
Тепер приготуйте сирні чіпси. Твердий сир натріть на крупній тертці.
Покладіть його невеликими горочки на деко, застелене пекарської папером.
Надішліть сир в духовку на 10-15 хвилин. Він повинен трохи розплавитися і зарум'яниться.
Очистіть і наріжте невеликими кубиками другу цибулину. Надішліть цибулю обсмажувати на сковороду з вершковим маслом.
Коли цибуля стане м'яким і злегка прозорим, додайте трохи суміші прованських трав.
Очистіть і наріжте кубиками картоплю. Надішліть картопля в сковороду до цибулі і готуйте їх разом 3-4 хвилини, а потім влийте 1-2 ополоника овочевого бульйону і тушкуйте овочі ще пару хвилин.
Розімніть виделкою печена часник в пасту і додайте її в сковороду.
Гарненько розмішайте вміст сковороди і відправте його в каструлю, в бульйон. Посоліть блюдо.
Варіть суп, поки картопля не стане м'яким.
Цим часом натріть на дрібній тертці плавлений сир і разом з вершками додайте його в суп.
Коли картопля звариться, а плавлений сир розчиниться в гарячому бульйоні, вимкніть вогонь.
Готовий часниковий суп подавайте відразу ж, доповнивши сирними чіпсами і свіжої ароматної зеленню.