Приготування смачних коктейлів в домашніх умовах
Правильне приготування коктейлів в домашніх умовах подарує справжню насолоду смаком цих напоїв. Їх можна подавати як десерт до повсякденного столу або в якості базових напоїв на дитячі свята та дні народження. Запропонована в цій статті технологія приготування смачних коктейлів дуже проста і доступна навіть починає господині. Для процесу знадобитися блендер або шейкер. також слід заздалегідь подбати про те, щоб ретельно охолодити всі використовувані продукти. Допомогти в приготуванні може самий звичайний лід, який можна наморозили в морозильній камері.
В якості основи для приготування простих коктейлів слід іспользвоаться молоко, сироватку, морозиво, фруктові і ягідні соки, сиропи і інші наповнювачі. Смачний напій виходить з додаванням банана, але потрібно пам'ятати, це досить калорійний десерт.
Ідеальні коктейлі можна приготувати і вдома, якщо знати певні правила.
Технологія змішування та приготування молочного коктейлю
- За технологією приготування молочного коктейлю ніколи не наливайте в шейкер або блендер газовані напої.
- Використовуючи запропоновані нижче методи приготування коктейлів, не змішуйте молочні продукти і цитрусові соки, ягоди і фрукти, що містять лимонну кислоту.
- Змішуйте інгредієнти в точній відповідності з рецептом. У шейкер наливають спочатку безалкогольні інгредієнти, потім алкоголь.
- Чи не збивайте коктейль в шейкері занадто довго. Як тільки він покриється інеєм, пора сервірувати напій.
- Щоб зберегти нарізані цитрусові свіжими, покладіть їх у ємність, викладену зсередини вологим рушником.
- Якщо можливо, використовуйте свіжовичавлені цитрусові соки, так як в пакетовані додають цукор і воду.
- Наповніть келих льодом, поки готуєте коктейль. Перелити його в охолоджений келих - верх професіоналізму! Не забудьте тільки злити талу воду.
- Не використовуйте в якості прикраси: паперові парасольки або пластикові стіки з магазину. Прикраса для коктейлю повинно бути їстівним.
- Завжди використовуйте мірний посуд. Неправильне кількість інгредієнтів порушить баланс коктейлю. Чи не вимірюють тільки газовані напої.
Подивіться, як проходить приготування коктейлів на фото, де покроково проілюстрований весь процес:
Чотири способи приготувати напій
Існує чотири способи приготування коктейлів:
- Білд: всі інгредієнти просто наливають в келих (мікс-дрінки на кшталт рома з колою).
- стир: інгредієнти змішують в спеціальному келиху (для коктейлів, які подають добре охолодженими, але без льоду, або коли в складі є інгредієнти, які не можна збивати).
- Шейк: готується в шейкері, для трудносмешіваемих інгредієнтів (сиропи, лікери, пюре), а також для створення текстури (наприклад, за допомогою яєчного білка).
- Бленд: блендер використовують для приготування так званих Фроузен-коктейлів (наполовину складаються з дрібного кришеного льоду) а також коктейлів зі свіжими ягодами, овочами або фруктами.
Є продукти, які часто використовуються в напоях: лимонний сік, цукровий або ванільний сироп, ароматична гіркота ... Деякі доведеться приготувати заздалегідь.
Щоб зварити цукровий сироп, потрібно змішати 2 частини цукру і 1 частина гарячої води, дати цукру повністю розчинитися, пару хвилин кип'ятити, потім остудити і поставити в холодильник. Цей сироп зберігається кілька місяців.
Для ванільного сиропу розріжте паличку ванілі уздовж і покладіть її в цукровий сироп (1 паличка на 1 літр сиропу), а через 3-4 дні витягніть.
Для приготування лимонного соку можна використовувати соковижималку для цитрусових або сквізер (це вже предмет інвентарю бармена). З 1 кг лимонів вийде близько 400 мл соку. Процідіть його через сито. У холодильнику сік зберігається не більше двох-трьох днів.
Найпопулярніша ароматична гіркота - ангостура біттер. Однієї пляшки об'ємом 100 або 200 мл вам вистачить надовго.
Що потрібно взяти для приготування коктейлів
Перше, що потрібно взяти для приготування коктейлів, це лід - терморегулятор лонг-дрінк. Дозволяє розкрити і пом'якшити смак алкоголю. Чи не кладіть один-два-три кубика льоду на великий келих - це марно. Він дуже швидко розтане і перетворить коктейль в водянисту субстанцію.
Готуєте ром з колою? Наповніть келих льодом до країв і тільки після цього наливайте алкоголь і все інше.
Найчастіше використовують лід у формі кубиків (кусковий), але іноді зустрічається кришений. Для його приготування візьміть вафельний рушник, загорніть в нього деяку кількість кускового льоду, покладіть на тверду поверхню і розбийте качалкою або товкачем.
Тепер варто подумати про інвентар. Удома можна використовувати кухонний. Наприклад, для проціджування коктейлів - дрібне сито, для зняття цедри з цитрусових - Овочечистка, розім'яти фрукти і ягоди допоможе толкушкой, як чаші для пуншу цілком підійде велика каструля або ваза.
Однак деякі інструменти вам все ж доведеться купити: бостонський шейкер, джіггер (металевий мірний стаканчик), барну ложку з довгою ручкою, стрейнер (спеціальне сито, яке вставляється в шейкер і відокремлює коктейль від льоду, шматочків фруктів або ягід), змішувальний келих для приготування коктейлів методом Стир.
Подивіться процес приготування коктейлів на відео, де проілюстрована вся нехитра технологія: